ASAYİŞ - 20 Haziran 2018 Çarşamba 12:06

Başkent’te sahibinden kaçıp binanın 2. katına çıkan kediyi itfaiye kurtardı

A
A
A
Başkent’te sahibinden kaçıp binanın 2. katına çıkan kediyi itfaiye kurtardı

Başkent’te bir kedi, sahibinden kaçarak 2 katlı binanın 2.

Başkent’te bir kedi, sahibinden kaçarak 2 katlı binanın 2. katındaki balkona çıktı. Korkudan balkondaki bacaya giren kedi itfaiye erleri ve sahibi tarafından uzun uğraşlar sonucu kurtarılırken, kedisini kurtarmaya çalışırken defalarca tırmalanan sahibi hastaneye gitti.


Olay, Ankara’nın Çankaya ilçesinde öğle saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Nermin Özlü, Bombay cinsi olan Toli isimli kedisiyle birlikte Fethiye Sokak’ta yürürken kedi bir anda kaçarak 2 katlı bir binanın 2. katındaki balkona çıktı. Kedisini kurtarmak için binaya giren Özlü, evin mühürlü olduğunu gördü. Bunun üzerine Özlü, durumu polise bildirdi. Polis ekipleri olay yerine intikal ettikten sonra itfaiye ekiplerinden yardım istedi. Olay yerine gelen itfaiye erleri kediyi kurtarmak için hazırlık yaparken, mahalleli ise çalışmaları meraklı gözlerle izledi. Kimi vatandaşlar, çalışmaları sosyal medyadan canlı yayın yaparak paylaştı. İtfaiye erleri, kedinin sahibi Nermin Özlü ile birlikte merdivenle 2. katta bulunan balkona çıktı. Kedinin balkonda olmadığını gören itfaiye eri, kedinin korkudan balkondaki bacaya kaçtığını fark etti. İtfaiye ekipleri bunun üzerine çatısına çıkıp, halat yardımıyla bacaya girme kararı aldı. Ekipler çatıdan bacaya gireceği esnada itfaiye eriyle birlikte balkonda duran Nermin Özlü, bacaya uzanarak kediyi çıkardı. Kedi korkuyla sahibini defalarca tırmaladı. Kedinin tırmıklarıyla çığlık atan Özlü, itfaiye eri ile birlikte kediyi güçlükle kafese koyup balkondan merdivenin yardımıyla indi. Aşağı inen Nermin Özlü’nün elinin kanlar içinde olduğu görüldü. Kediyi kontrol altına alan Özlü, daha sonra kendi imkanlarıyla hastaneye gitti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 77 ilde "SİBERGÖZ-37" operasyonu: Çevrimiçi Çocuk Müstehcenliği ve Tacizi ile Mücadele kapsamında 156 şüpheli yakalandı Çevrimiçi Çocuk Müstehcenliği ve Tacizi ile Mücadele kapsamında 77 ilde düzenlenen "SİBERGÖZ-37" operasyonlarında 156 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 77 ilde Çevrimiçi Çocuk Müstehcenliği ve Tacizi ile Mücadele kapsamında düzenlenen "SİBERGÖZ-37" operasyonlarında 156 şüphelinin yakalandığını kaydetti. "En hassas olduğumuz konuların başında çocuklarımızı korumak geliyor. Kara Vatan’da olduğu gibi Siber Vatan’da da sanal devriyelerimiz 7 gün 24 saat görevlerinin başında" diyen Bakan Yerlikaya, operasyonla ilgili şu ayrıntıları paylaştı: "Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlükleri Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerince; Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Hatay, Iğdır, Isparta, İstanbul, İzmir, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Uşak, Van, Yalova, Yozgat, Zonguldak ve Bayburt olmak üzere toplam 77 ilde düzenlenen ’SİBERGÖZ-37’ operasyonlarında şüphelilerin; CPS (Çocuk Koruma Sistemi) ve NCMEC (Ulusal Kayıp ve İstismara Uğramış Çocuklar Merkezi) isimli uluslararası kuruluşlarla yapılan çalışmalar sonucu; çocuklara ait cinsel içerikli fotoğrafları ve videoları bilgisayar ortamında indirdikleri tespit edildi. Operasyonlar sonucu çok sayıda dijital materyale el konuldu. Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."