YEREL HABERLER - 29 Aralık 2011 Perşembe 18:14

MİLLİ ŞAİR MEHMET AKİF ERSOY SİNCAN`DA ANILDI

A
A
A
MİLLİ ŞAİR MEHMET AKİF ERSOY SİNCAN`DA ANILDI

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy, Sincan’da düzenlenen törenle anıldı.
Kalemi ve fikirleri ile devrine öncülük eden Milli Şair Mehmet Akif Ersoy, Sincan Belediyesi’nde gençlerin yoğun katılımı ile gerçekleşen bir programla anıldı. Sincan’da bulunan çeşitli liselerden öğrenci ve öğretmenlerin katıldığı programda sunumu Bilal Tekcan yaparken, Beyaz Düşler müzik topluluğu merhumun Safahat’ından bestelenmiş eserlerini dinleyicilerle buluşturdu. Asım’a nasihatleri ise Sincanlı gençler tarafından beğeni ile takip edilen bölümlerden oldu. Merhumun şiirleri ile renklenen
etkinlikte, "Müslümanlık Nerede?"şiiri salonda bulunanlar tarafından toplu olarak coşku ile okundu. Kapanışta Milli Şair’in ölümsüz eseri İstiklal Marşı’nın on kıtasının tamamı öğrenciler eşliğinde okunurken salonda duygusal dakikalar yaşandı.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, "Bu ülkenin yetiştirdiği büyük değerlerden biri olan Milli Şair ve fikir adamı merhum Mehmet Akif Ersoy, sadece devrinin değil çağları aşan mesajın taşıyıcısı kimliği, kişiliği ülke ve millet sevgisi ile her zaman çok değerli kalacaktır. Onun hayatında ve eserlerinde gençlerimiz için çok güzel örnekler vardır" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir