GENEL - 10 Temmuz 2018 Salı 17:23

Sanayi Bakanlığı’da devir teslim töreni

A
A
A
Sanayi Bakanlığı’da devir teslim töreni

Cumhurbaşkanlığı Hükümeti Sisteminin ilk Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank gerçekleştirilen devir teslim töreniyle birlikte yeni görevine resmen başladı.

Cumhurbaşkanlığı Hükümeti Sisteminin ilk Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank gerçekleştirilen devir teslim töreniyle birlikte yeni görevine resmen başladı.


Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk kabinesi devir teslim törenlerinin ardından yeni görevlerine başlıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’den görevi devraldı. Törende konuşma yapan eski Bakan Özlü, "Görevde bulunduğum süre boyunca bu koltuğun milletimize ve devletimize hizmet etmek için emanet edildiğini hiç unutmadım. Bu anlamda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak devletimize ve milletimize alanımızla ilgili en iyi hizmeti vermek için çalıştık" ifadelerini kullandı.


Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ise, "Yapacak çok işimiz var. Çok yoğun bir gündemimiz olacak. Cumhurbaşkanımızın vizyonunu hayata geçirmek için Bismillah diyerek çalışmalara başlayacağız. Rabbim milletimize karşı bizleri mahcup etmesin" şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman Bu çay ocağında duygulanmamak elde değil Adıyaman’da bir çay ocağının duvarları, ‘deprem şehitlerinin’ fotoğraflarıyla adeta albüme döndü. Adıyaman Eskisaray Mahallesi’nde çay ocağı işleten Mustafa Sapdüzen, depremde ikiz kardeşi Ayhan Sapdüzen ve yakınlarını kaybetti. İkizler Çay Ocağı’nın duvarına kardeşi ve yakınlarının fotoğraflarını astı. Çay ocağına gelen müşterilerde kendi yakınlarının fotoğraflarını getirerek, duvara astı. Depremden sonra her gecen gün fotoğraf sayısı arttı. İşletmenin tüm duvarları depremde şehit olan kişilerin fotoğraflarıyla kaplandı. Onlarca deprem şehidinin fotoğrafının bulunduğu işletmeye gelen müşteriler duygulanıyor. Duvarda asılı olan onlarca fotoğraf adete duvar albümünü andırıyor. İşletme sahibi Mustafa Sapdüzen, “6 Şubat depreminde ben ikiz kardeşimi kaybettim. Kardeşimin, mahalleden birkaç dost, arkadaşın fotoğraflarını astım. Daha sonra buraya gelen müşteriler kendi yakınlarının fotoğraflarını getirip asmaya başladı. Burası adeta bir albüm halini aldı” dedi. Müşteri Oktay Gici, fotoğrafları görünce duygulandıklarını, 6 Şubat depremini bir daha yaşamak istemediklerini aktardı. Müşteri Yüksel Gökdemir ise “Depremden önce birlikte oturduğumuz, hayaller kurduğumuz arkadaşlarımız, akrabalarımız depremde hayatını kaybetti. Mustafa abiden Allah razı olsun, fotoğrafların hepsini koymuş” dedi.