GENEL - 13 Temmuz 2018 Cuma 11:51

“Çocuklarımız Güvende-2” ile 751 kişi yakalandı

A
A
A
“Çocuklarımız Güvende-2” ile 751 kişi yakalandı

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı ekipleri, çocukların yaşam ve oyun alanlarında huzur ve güven ortamının sağlanması amacıyla “Çocuklarımız Güvende-2 Uygulaması” yaptı.

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı ekipleri, çocukların yaşam ve oyun alanlarında huzur ve güven ortamının sağlanması amacıyla “Çocuklarımız Güvende-2 Uygulaması” yaptı. Uygulamada aranan 751 kişi yakalanırken, uyuşturucu madde ve silah ele geçirildi.


Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı birimleri tarafından 12 Temmuz Perşembe günü, özellikle yaz aylarında eğitim ve öğretimin sona ermesiyle birlikte, çocukların zaman geçirdikleri alanlarda huzur ve güven ortamının sağlanması amacıyla asayiş, narkotik ve terör olayları başta olmak üzere, suç işleme amacındakilerin caydırılması, aranan şahısların yakalanması ve suç delillerinin ele geçirilmesine yönelik , "Çocuklarımız Güvende-2 Uygulaması"nı hayata geçirdi.



40 bin 104 personelle uygulandı


Bu kapsamda, 6 bin 981 uygulama noktasında, mobil sorgu cihazlarından sorgu yapmak suretiyle üç aşamalı olarak sabah, akşam ve geceleri uygulamalar yapıldı. 23 bin 760 emniyet personeli ve 16 bin 344 jandarma personeli olmak üzere, toplamda 40 bin 104 personel, 8 bin 990 kara aracı, bir deniz aracı, iki hava aracı ile toplamda 8 bin 993 ekip ve 126 dedektör köpeğinin katıldığı uygulamanın sonucunda, 751 aranan şahıs yakalandı ve 152 şahıs gözaltına alındı. Ayrıca, 18 aranan araç, 248 adet trafikten men edilmesi gereken araç tespit edildi. Yapılan denetimler sonucunda idari ve trafik yönünden toplamda 568 bin 966 TL idari para cezası kesildi. Bunların yanı sıra, 5 adet ruhsatsız tabanca, 10 adet ruhsatsız av tüfeği, bir uzun namlulu silah, 11 adet kurusıkı tabanca, 131 adet mermi, altı kesici/delici alet, 555 gram esrar, iki gram eroin, 28 gram bonzai, 3 gram metanfetamin, 3 gram kokain, 23 adet kenevir bitkisi ve 95 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul En çok kiralama teknoloji ürünlerinde yapılıyor Dünyada ve Türkiye’de elektronik atık sorunu hızla artarken bu soruna çözüm olan ürün kiralama oranları da aynı hızla artıyor. Kiralanan ürünlerin çoğunun teknoloji alanında yapıldığını belirten Kiralabunu Kurucu Ortağı Elif Kapıcı, “En çok kiralanan ve kullanılan ürünler arasında telefonlar, tabletler, bilgisayarlar ve giyilebilir cihazlar gibi teknoloji ürünleri yer alıyor” dedi. Türkiye’de son yıllarda en çok telefon ve giyilebilir cihazlar gibi teknoloji ürünleri kiralanıyor. Dünyada en hızlı büyüyen atık grubu arasında yer alan elektronik atıkların azaltılmasının yolu ise yine ürünlerin kullanım sürelerinin uzatılmasından geçiyor. Elektronik cihazları paylaşım ekonomisi modeliyle kullanıcılara sunarak atık çöplüğünün önüne geçmeyi hedefleyen YTÜ Yıldız Teknopark firmalarından Kiralabunu şirketinin Kurucu Ortağı Elif Kapıcı, “En çok kiralanan ürünler arasında telefonlar, tabletler, bilgisayarlar ve giyilebilir cihazlar gibi teknoloji ürünleri yer alıyor. Mevsimsel olarak da yaz döneminde koşu bandı, scooter, oyun konsolu gibi ürünler öne çıkıyor” diyerek konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kullanıcıların büyük çoğunluğu teknoloji meraklıları Kısa süreli ihtiyaçların kullanıcıların ürün kiralamalarında önemli bir etken olduğunu belirten Kiralabunu Kurucu Ortağı Elif Kapıcı, kullanıcıların önemli bir kısmının son teknolojiyi takip etmek isteyen bireylerden oluştuğunu ifade etti. Bazı tüketicilerin ürünü satın almadan önce deneyimlemek için kiralama yaptığını belirten Kapıcı şöyle devam etti; “Kiralama süreleri genellikle 1 aydan başlayarak 18 aya kadar değişebiliyor. Kısa süreli ihtiyaçlar da kiralamak için önemli bir motivasyon kaynağı. Örneğin, yaz döneminde koşu bandı ya da bir seyahate çıkarken aksiyon kamerası gibi özel eşyaları kiralamak satın almaya kıyasla çok daha mantıklı. Kiralabunu ile geniş ürün seçeneği ve hizmet içeriği ile çok kısa sürede binlerce aboneye ulaşarak bu alanda bir pazar oluşturduk ve liderliğimizi sürdürmekteyiz.” 5 bin adet ürün e-atık olmaktan kurtarıldı Elektronik atıkları azaltmanın tek yolu ürünlerin kullanım ömrünü uzatmak olduğunu söyleyen Kapıcı son olarak “Operasyonlarımızın başladığı 2020 yılından bu yana yaklaşık 40 bin kullanıcı elektronik cihazlarını kiraladı. Bu sayede 5 bin adete yakın ürün e-atık olmaktan kurtarıldı. 15 tona yakın da atığın önüne geçmiş olduk. Dünyamız artık sürdürülebilir tüketim alışkanlıklarına ihtiyaç duyuyor. Tüketici topluluğunun önemli bir kısmını oluşturan Z jenerasyonu bu konuya büyük önem veriyor. Elektronik atık dünyada en hızlı büyüyen atık grubu. Bu anlamda ihtiyaç duyduğumuz ürünleri kullanırken sürdürülebilir yöntemleri önceliklemek durumundayız” şeklinde konuştu.