GENEL - 15 Temmuz 2018 Pazar 23:37

TBMM Başkanı Binali Yıldırım:

A
A
A
TBMM Başkanı Binali Yıldırım:

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım, “Hamdolsun ki bu darbenin, bu alçak kalkışmanın arkasında olan üst akılları da dünya alem bilsin ki ortaya çıkaracağız, FETÖ’nün darbecilerin başından da şehitlerimiz adına hesabını mutlaka soracağız” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım, “Hamdolsun ki bu darbenin, bu alçak kalkışmanın arkasında olan üst akılları da dünya alem bilsin ki ortaya çıkaracağız, FETÖ’nün darbecilerin başından da şehitlerimiz adına hesabını mutlaka soracağız” dedi.


TBMM Başkanı Yıldırım, Ankara Büyükşehir Belediyesi 15 Temmuz etkinliğine katıldı. 15 Temmuz Kızılay Milli İrade meydanında düzenlenen etkinliğe Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım ile birlikte alana geldi ve halkı selamladı. Yıldırım, “Kahraman şehitlerimize Cenab-ı Mevlam’dan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun, dereceleri ari olsun. Rabbim bizi de onların şefaatine nail eylesin. 15 Temmuz darbe girişimde 251 vatandaşımızı şehit verdik, Rabbim şefkatiyle, merhametiyle kuşatsın, Peygamber Efendimize onları komşu etsin. 2 bin 194 gazimiz oldu. Rabbim onlara hayırlı, bereketli, güzel ömürler versin. Şehit ve gazilerimiz o gece cesaretleriyle, dik duruşlarıyla destan yazdılar. Hiç şüphesiz şehitlerimiz kalbimizde müstesna yerini mutlaka korumaya devam edeceklerdir. Her yıl 15 Temmuz şehitlerimizi anma gününde onları yad etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.


Yıldırım, gururla söylenen özgürlük türkülerin gerçek bestekarının aziz milletin kendisi olduğunu hatırlatarak, “15 Temmuz gecesi sokaklardaki vatandaşlarımız Alevi, Sünni, Kürt, Türk, Çerkez her bir mezhepten, her bir meşrepten, her etnik gruptan herkes buradaydı. Sağcısı solcusu, zengini fakiri, muhalefeti iktidarı yoktu. Ay yıldızlı bayrağın altında toplanan aziz milletimiz vardı. 15 Temmuz’da aynen Çanakkale’de, İstiklal Savaşı’nda olduğu gibi bütün felaketler karşısında tek yürek, bilek olmuş, iradesini bir avuç darbeciye çiğnetmeyen yüce Türk milleti vardır. Bu darbe girişiminde milletimiz bin yıl önce Malazgirt’te olduğu gibi, bu coğrafyaya vatan olarak sahiplenme konusunda hiç tereddüt göstermemiştir. Milletimiz tıpkı 719 yıl önce Söğüt’te, 565 yıl önce İstanbul’da olduğu gibi büyük bir desten yazmıştır. Milletimize saldıranlara karşı 100 yıl önce Çanakkale’de verdiği cevabın aynısını vermiştir. Kutul Amare’de, Kocatepe’de nasıl durmuşsa 15 Temmuz‘da da aynı asil duruşlu göstermiştir. Bu aziz milletin hangi karanlık güce dayanırsa dayansın iradesinin esir alınamayacağını bir kez daha cümle aleme göstermiştir” şeklinde konuştu.


Yıldırım şöyle konuştu:


“Demokrasi kahramanımız şimdi de Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan, o gece ay yıldızlı bayrak için yürüdü, millet yürüdü arkasından. O gece sizler meydana indiniz, ezanlarımız dinmedi, ay yıldızlı bayrağımız inmedi, Türkiye yenilmedi. Milletimiz haine, alçağa, kalleşlere boyun eğmedi. Türkiye’yi hainler teslim alacaklarını zannettiler. Ancak 15 Temmuz gecesi bu alçaklar hüsrana uğradılar. Göğsünde imanından başka güç almayan bu aziz milletin evlatları tanklara, bombalara karşı dimdik durdu. O gece halkın, hakkın gücü tankın gücünü yenmiştir.”


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile vatandaşların meydanları doldurduğunu hatırlatan Yıldırım, “O gece Türkiye’ye sahip çıkan aziz milletimize şükranlarımızı bir kez daha iletiyoruz. Silah çekene, vatandaşa kurşun sıkana, vatandaşın üzerine tankla yürüyene, F16’larla bomba yağdıranlara, helikopterlerle ateş edenlere hak ettiği cezayı mutlaka hukuk devleti içerisinde veriyoruz, vereceğiz. Emin olun hiçbir şehidimizin kanı yerde kalmayacak, bu alçaklar hak ettikleri cezayı en ağır şekilde alıyorlar, almaya da devam edecekler. Hamd olsun ki bu darbenin, bu alçak kalkışmanın arkasında olan üst akılları da dünya alem bilsin ki ortaya çıkaracağız, FETÖ’nün darbecilerin başından da şehitlerimiz adına hesabını mutlaka soracağız. Türkiye terör örgütleriyle önüne kurulan tuzakları birer birer bozarak, Cumhurbaşkanımızın, Başkanımızın liderliğinde kutlu yürüyüşünü emin adımlarla devam ettiriyor. Bugünkü Türkiye 15 Temmuz Türkiye’sinden daha güçlüdür” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu Belediye Başkanı Özcan: "Konuyu TBMM’ye de taşıyacağım" BOLU (İHA) – Bolu’da çam ormanlarıyla dikkat çeken Pirahmetler köyü ve At Yaylası’nda maden aranması için ruhsat verildiği iddiasına ilişkin açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Tanju Özcan, "Pirahmetler bölgesinde altın var mı bilmiyorum ama At Yaylası’nda Türkiye’nin en değerli torfu olduğu noktasında bilgim var. Pirahmetler bölgesinde siyanürle asla altın aratmam" dedi. Uydu fotoğrafları üzerinden ruhsat verildiği öne sürülen alanları göstererek süreci anlatan Özcan, "Pirahmetler köyü bölgesinde 2021 yılında bir firmaya altın arama ruhsatı verilmiş. Daha sonra da ’Altın aranacağı henüz belli değil’ gibi söylemler oldu. ’Bu işin peşini bırakmayacağım’ demiştim. Bizi çok şaşırtan ve üzen bazı gelişmeler oldu" dedi. "Pirahmetler bölgesinde siyanürle asla altın aratmam" Başkan Tanju Özcan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şu anda At Yaylası bölgesinde çok kıymetli bir torf madeni var. Türkiye’nin en kıymetli torfu olduğu söyleniyor. Hatta bununla ilgili Bolu’ya daha önce gelenler olmuştu. Köylüler sadece bu konu hakkındaki duyumları üzerine ayaklanmışlardı. Birbirine çok yakın iki alana maden arama ruhsatı verilmiş. Pirahmetler bölgesinde altın var mı bilmiyorum ama At Yaylası’nda Türkiye’nin en değerli torfu olduğu noktasında bilgim var. Değeri belki de 100 milyonlarca doları bulan torf madeni var. Pirahmetler bölgesinde siyanürle asla altın aratmam. Buraya her gün zabıta ekibi gönderiyordum. Orada yaşayan vatandaşlar lütfen dikkat etsinler. At Yaylası ve Pirahmetler bölgesinde herhangi bir sondaj çalışması olursa bizim haberimiz olsun." "Bu konuyu TBMM’ye de taşıyacağım" Konunun takipçisi olacağını dile getiren Başkan Özcan, "At Yaylası’nda torf madeni var diye bu alanı talan etmelerine izin vermememiz lazım. Bu konuyu TBMM’ye de taşıyacağım. Cevap gelmezse çevreci örgütleri Bolu’ya davet edeceğim" şeklinde konuştu.
Isparta Kazada şehit olan polisin cenazesi törenle memleketine uğurlandı Isparta’da görevi başında otomobilin çarpması sonucu şehit olan polis memuru Yonuz Turan’ın cenazesi, düzenlenen törenin ardından memleketi Afyonkarahisar’a gönderildi. Isparta-Eğirdir karayolunun 3. kilometresinde meydana gelen kazada, Eğirdir Dağ Komando Okulu’nda görevli askeri personel İlker A. idaresindeki 17 UY 843 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yolda radar uygulaması hazırlığı yapan Trafik Denetleme Müdürlüğünde görevli polis memuru Yonuz Turan’a ve ardından 32 A 5953 plakalı trafik aracına çarpmıştı. Çarpışmanın şiddeti ile polis aracı ve polis memuru şarampole savrulmuştu. Kazada yaralanan Yonuz Turan, sürücü İlker A. ve otomobilde yolcu olarak bulunan Ali K., Yunus Y. ve Murat E., Isparta Şehir Hastanesine kaldırılmıştı. Turan, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit polis memuru Yonuz Turan’ın cenazesi, Isparta İl Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen törenin ardından memleketi Afyonkarahisar’a gönderildi. Törende şehit polisin eşi Aynur Turan ve çocukları güçlükle ayakta durdu. Anne babası ise sağlık ekipleri tarafından sakinleştirildi. Şehidin cenazesi cenaze aracına konulurken mesai arkadaşları gözyaşlarına hakim olamadı. Törene Isparta Valisi Aydın Baruş, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Mehmet Kahraman, Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Doç Dr. Aydın Turhan, Eğirdir Dağ Komando Okulu Komutanı Tuğgenaral Ahmet Aşık, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay İlker Şimşek, şehidin ailesi, akrabaları ve mesai arkadaşları katıldı. Şehit polis Turan’ın Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesindeki Alacamii’nde kılınacak cenaze namazının ardından defnedileceği öğrenildi.