GENEL - 21 Ağustos 2018 Salı 18:42

Türkiye Diyanet Vakfı, 146 ülkede vekaletle kurban kesti

A
A
A
Türkiye Diyanet Vakfı, 146 ülkede vekaletle kurban kesti

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Mehmet Savaş Polat, 2018 Vekaletle Kurban Kesim Organizasyonu kapsamında Türkiye’de ve 145 ülkede vekaletle kurban kesimi yaptıklarını bildirdi.

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Mehmet Savaş Polat, 2018 Vekaletle Kurban Kesim Organizasyonu kapsamında Türkiye’de ve 145 ülkede vekaletle kurban kesimi yaptıklarını bildirdi.



Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Polat, yaptığı açıklamada, vatandaşların kurban vekaletlerini Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte 26 yıldır “dini esaslara uygun, güven ve emanete riayet” şiarıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını belirtti. Polat, Türkiye Diyanet Vakfı’nın 2018 Vekaletle Kurban Kesim organizasyonu kapsamında Türkiye’de 280 il ve ilçe merkezi ile 145 ülkenin 436 bölgesinde vekaletle kurban kesimi yaptığını ifade etti. Türkiye Diyanet Vakfı’nın 43 yılı aşan tecrübesi, deneyimli kadrosu, üstlendiği sorumluluğun bilinci ve hizmet anlayışıyla faaliyet gösterdiği diğer alanlarda olduğu gibi vekaletle kurban kesimi konusunda da örnek teşkil ettiğini kaydeden Polat, “Vekaleti alınan kurbanlar, vekalet sahiplerinin isimleri tek tek okunmak suretiyle bizzat Türkiye Diyanet Vakfı görevli ve gönüllüleri nezaretinde kesilerek; hayırsever milletimizin emanetleri Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı güvencesiyle ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Bulundukları ülkelerde kılınan bayram namazlarına iştirak eden ekiplerimiz, bölgedeki kardeşlerimizle bayramlaşıp milletimizin selamlarını ilettikten sonra, kurban kesim çalışmalarına başladı. Şu anda kesim ve dağıtımlar devam ediyor. Kesim ve dağıtımlar, bizzat görevli ve gönüllülerimiz nezaretinde yapılıyor. Yurt içindeki merkezlerde ayrıca sığınmacı ailelere yönelik kurban kesimi gerçekleştiriliyor. Ülkemizdeki Suriyeli mültecilerin yanı sıra yurt dışında da Çad’da Orta Afrikalı, Nijer’de Nijeryalı, Bangladeş, Malezya ve Pakistan’da ise Arakanlı mültecilere yönelik kurban kesim ve dağıtımları da yapıyoruz” diye konuştu.



Kesilen kurbanların yurt içinde ihtiyaç sahiplerine, sığınmacılara, Kur’an kurslarına ve öğrenci yurtlarına dağıtıldığını dile getiren Polat, yurt dışında kesilen kurbanların ise öncelikle açlık, yoksulluk ve iç çatışmaların yoğun olduğu Afrika’dan Orta Asya’ya, Balkanlar’dan Kafkasya’ya, Uzak Doğudan Latin Amerika’ya kadar uzanan mazlum vatandaşlara dağıtıldığını vurguladı. Vekaletle kurban hizmetini “Türkiye Diyanet Vakfı güvencesiyle” gerçekleştirdiklerini aktaran Polat, “Hayırseverlerimizin vekalet verdikleri kurbanlar, dini usullere uygun şekilde kesilerek ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Bunun için organizasyonda Diyanet İşleri Başkanlığı, Vakıf personeli, uluslararası öğrencilerimiz ile TDV gönüllüleri yer alıyor. Türkiye’den 385 görevli ve gönüllümüz başta olmak üzere bağış aşamasından, kesilen kurbanların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasına kadarki süreçte yer alan şube görevlilerimiz, ülkemizdeki ve yurt dışındaki din görevlileri ile yardımcı kuruluşlardaki çalışanlar olmak üzere bu yılki kurban organizasyonumuzu yaklaşık 6 bin 500 kişilik bir ekiple gerçekleştiriyoruz” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ordu Ordu’da Büyükşehrin tarım makineleri çalışıyor Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in ‘kendi kendine yeten şehir’ sloganıyla atıl tarım arazilerini tarıma kazandırmak, kırsal kesimdeki üreticilerin gelir kaynaklarını arttırmasını sağlamak, ürün çeşitliliğini desteklemek ve birim alandan daha fazla gelir edilmesi hedefiyle başlattığı tarım yatırımları kapsamında oluşturulan Tarım Makineleri Parkı’ndan üreticiler faydalanmaya devam ediyor. Çamaş ilçesinde fındık dışında yem üretimi yapan çiftçiler, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin makine parkından yararlandı. Sonbahar mevsimi döneminde Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin makineli tohum dikimi imkanından yararlanarak yem bitkisi ekimi yapan çiftçiler, bu ürünleri hasat etmeye başladı. Ekim sürecinde tarım makineleri ve tohum desteğinin kendilerini çok rahatlattığını belirten Çamaş ilçesi Edirli Mahallesi’nden Mehmet Çamaş ile Emre Çamaş ve Söken Mahallesi’nden Vedat Çamaş, hasat sezonunu da Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin makine ekipmanları ile kolaylıkla yaptıklarını söylediler. Tarım makineleri sayesinde insan gücünü en aza indirerek hem ekonomik, hem de zamandan çok önemli oranda tasarruf sağladıklarını dile getiren çiftçiler, tarım makineleri ve tohum desteği dolayısıyla Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e ve emeği geçenlere teşekkürlerini ilettiler.
Ardahan Ardahan’da 210 çiftçiye 45 ton korunga tohumu dağıtıldı Ardahan Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "Mera Islah ve Amenajmanı Projesi" dolayısıyla 210 çiftçiye 45 ton korunga tohumu dağıtıldı. Ardahan DSİ Müdürlüğünde "Mera Islah ve Amenajmanı Projesi" düzenlendi. Proje ile meraların aşırı otlatmadan oluşan baskının ortadan kaldırılması amaçlanıyor. Tarım ve Orman İl Müdürü Muhammet Fatih Cineviz, program sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Cineviz, "Burada Mera Islah ve Amenajmanı Projemiz çerçevesinde meralarımızda aşırı otlatma baskısından kurtarmak amacıyla ekim alanlarında üreticilerimize tohum dağıtımı gerçekleştirdik. Bu vesile ile tarımsal üretim alanlarında hayata geçireceğimiz bu tohum ekilişlerinden sonra yem bitkisi üretimi arttırmak neticesinde meralarımızda oluşan baskıyı azaltmayı amaçlıyoruz. Bugün çiftçilerimize 45 ton korunga tohumu gerçekleştirdik. Korunga bitkisi sadece bir yem bitkisi olma özelliğinin yanı sıra aynı zamanda arıcılarımız için de çok kıymetli ve vazgeçilmez bir bitki türüdür. Nektar noktasında arıcılarımız destekleyen bir özelliğe sahip. Bu anlamda hem büyükbaş-küçükbaş hayvanlarımızın yem bitkisi karşılanmak, hem de arıcılarımızın daha verimli bir sezon geçirmesini temin etmek amacıyla da korunga bitkilerimizi Ardahan’ın verimli topraklarıyla buluşturma amacına hizmet eden bu programda yer almak çok önemliydi. Üreticilerimizin memnun olduğunu da görüyoruz. İnşallah hasat döneminde de verimli bir dönem geçirmiş oluruz. İklimsel şartlarda bir anormallik yaşamazsak çiftçimizin yüzü gülecek" dedi. Cineviz, proje kapsamında 210 çiftçiye toplam 45 ton korunga tohumunun dağıtımını gerçekleştirdiklerini de söyledi. Korunga tohumu alan çiftçiler ise desteklerden dolayı memnun olduklarını dile getirdi.