GENEL - 13 Şubat 2019 Çarşamba 11:45

Beşir Göğüş Ödülü Ayla Çınaroğlu’nun oldu

A
A
A
Beşir Göğüş Ödülü Ayla Çınaroğlu’nun oldu

Dil Derneğinin kurucu üyesi Beşir Göğüş adına her yıl verilen Türk Dili ve Çocuk Edebiyatını Geliştirme Ödülü’ne ‘Ormana Güzelleme’ adlı şiir kitabı ile Ayla Çınaroğlu layık görüldü.

Dil Derneğinin kurucu üyesi Beşir Göğüş adına her yıl verilen Türk Dili ve Çocuk Edebiyatını Geliştirme Ödülü’ne ‘Ormana Güzelleme’ adlı şiir kitabı ile Ayla Çınaroğlu layık görüldü.


Dil Derneği tarafından derneğin kurucu üyesi Beşir Göğüş adına verilen Türk Dili ve Çocuk Edebiyatını Geliştirme Ödülü’ne ‘Ormana Güzelleme’ adlı eseriyle Ayla Çınaroğlu layık görüldü. Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine Beşir Göğüş’ün ailesinin yanı sıra Dil Derneği Başkanı Sevgi Özel ve Türkçe’ye gönül veren çok sayıda vatandaş katıldı.


2000 yılından bu yana dönüşümlü olarak Türkçe’nin gelişmesine ya da çocuk edebiyatına emek veren edebiyatçılara verilen ödül töreni bu yıl Beşir Göğüş’ün 104. doğum yılına denk geldi. Törende ödülünü Dil Derneği Başkanı Sevgi Özel ve Beşir Göğüş’ün torunu Defne Ülgüray Anter’den alan Ayla Çınaroğlu, yazarak hayatta var olabildiğini ve yazmanın kendisini ayakta tuttuğunu söyledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da kendi kendine yeten belediyecilik modeli Kendi kendine yeten belediye misyonunu benimseyerek çalışmalarını sürdüren Samsun’da Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, üretim tesislerini ziyaret etti. Başkan Doğan, "Üretim gücümüz sayesinde altyapıdan üstyapıya tüm çalışmalarımızı hızlı ve etkin bir şekilde yürütürken, elde ettiğimiz tasarrufu daha fazla hizmete dönüştürüyoruz. Kaynağını koruyan, hizmetini büyüten bir anlayışla çalışıyoruz. Üretim tesislerimiz, kendi kendine yeten belediyecilik vizyonumuzun sahadaki en güçlü yansımasıdır" dedi. Samsun Büyükşehir Belediyesi asfalt üretiminden hasır çelik üretimine, kilit parke üretiminden beton santrallerine birçok alanda üretim yaparak altyapı ve üstyapı yatırımlarına hız kazandırırken, şehrin ekonomisine de katkı sunuyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin taş ocakları, konkasör tesisleri, doğaltaş elemanları fabrikası, beton santralleri, PMT santrali, asfalt plentleri, kilit parke ve bordür fabrikası, hasır ve çelik fabrikası gibi üretim tesisleri bulunuyor. Bu tesislerde 2025 yılında 1 milyar 99 milyon 663 bin 340 TL’lik üretim yapılırken Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan üretim tesislerini ziyaret ederek görevlilerden bilgi aldı. Başkan Doğan; Doğaltaş Üretim Fabrikası, Adalar Şantiyesi, Toybelen Asfalt Plenti, İlkadım Beton Santrali, Canik Yılanlıdere Şantiyesi, Tekkeköy Kilit Parke Bordür ve Çelik Hasır Fabrikası’nı ziyaretinde çalışanlarla sohbet etti, yürütülen çalışmaları yakından takip etti. Ziyaretlerin ardından değerlendirme yapan Başkan Halit Doğan, "Büyükşehir Belediyemize bağlı birçok üretim tesisimiz ile şehrimize değer katmaya devam ediyoruz. Kendi kendine yeten belediye vizyonumuzla çalışmalarımıza yön veriyoruz. Kendi üretim gücümüz sayesinde maliyetleri düşürüyor, yatırımlarımızı hızlandırıyoruz. Üretim gücümüz sayesinde altyapıdan üstyapıya tüm çalışmalarımızı hızlı ve etkin sürdürürken elde ettiğimiz tasarrufu ise daha fazla hizmete dönüştürüyoruz. Kaynağını koruyan, hizmetini büyüten bir anlayışla çalışıyoruz. Üreten belediye güçlü şehir anlayışıyla çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.