GENEL - 22 Nisan 2019 Pazartesi 10:10

TİKA Arakan’daki çalışmalarına devam ediyor

A
A
A
TİKA Arakan’daki çalışmalarına devam ediyor

Arakan eyaletinin başkenti Sittwe’de, Türk İşbiriği ve Kalkınma Ajansı (TİKA) tarafından 2017 yılında yapımına başlayan Sittwe Kliniği, sağlık ekipmanlarının temin edilmesinin ardından faaliyete başladı.

Arakan eyaletinin başkenti Sittwe’de, Türk İşbiriği ve Kalkınma Ajansı (TİKA) tarafından 2017 yılında yapımına başlayan Sittwe Kliniği, sağlık ekipmanlarının temin edilmesinin ardından faaliyete başladı.


Dört ana birimden oluşan Myanmar Sağlık ve Spor Bakanlığı Sittwe Kliniği, sağlık ekipmanlarının TİKA tarafından temin edilmesinin ardından faaliyete başladı. Klinik çalışanları, küçük cerrahi işlemler yapılabilecek, anne ve çocuk sağlığı ve genel sağlık başta olmak üzere ayakta tedavi hizmeti verecek.


5 bin nüfuslu mahallede yer alan sağlık klinikten, yılda 20 binden fazla kişinin faydalanması bekleniyor. Kısıtlı sağlık imkânlarına sahip Arakanlı Müslümanların yaşadığı yerde hizmet vermeye başlayan kliniğin ilk faaliyeti, 0-5 yaş arası 60 çocuğun aşılanması oldu.


Klinikte verilen sağlık hizmetlerine tüm etnik ve dini kesimlerin erişiminin mümkün olması hedefleniyor. Sittwe Sağlık Kliniği, bölgede son 7 yıldır devam eden çatışmaları sona erdirmeyi hedefleyen Annan Planı Kararları’nda yer alan sosyal uyum ve toplumsal barışa da katkı sağlayacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Amasya Amasya’da 100 yıllık tarihi konak alevlere teslim oldu: Yangın 4 binaya da sıçradı Amasya’da Sultan II. Bayezid Camii yanında bulunan 100 yılık tarihi konakta çıkan yangın çevredeki binalara da sıçradı. Alevler itfaiye ekiplerince güçlükle söndürüldü. Edinilen bilgiye göre, Sultan II. Bayezid Cami’nin bulunduğu Hacı İlyas Mahallesi’nde çevresinde otellerin olduğu yaklaşık 100 yıllık konakta henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyüp 2 katlı tarihi konağa yayılan alevler çevredeki 4 binaya da sıçradı. Yangının bildirilmesi üzerine Amasya Belediyesi’ne ve ilçe belediyelerine ait itfaiye ekipleri, AFAD ile Amasya Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri müdahale etti. Polis ekipleri, yangının büyümesi ihtimali üzerine diğer ahşap evleri boşalttı. Ekiplerin müdahalesiyle yangın söndürüldü. Soğutma çalışmaları sürüyor. 18 araç ve 130 personelle müdahale edilen yangının diğer tarihi konaklara sıçramadan kontrol altına alındığını açıklayan Amasya Valisi Yılmaz Doruk, “Sultan II. Bayezid Camimizin yanındaki tarihi konakların birinde yangın çıktı. 4 binaya sirayet ederek yayıldı. Şu saat itibariyle kontrol altına alınmış durumda. Şu saat itibariyle herhangi bir ölü, yaralı bilgisi gelmedi. Soğutma çalışmalarına devam ediyoruz, kontrol altına alındı yangın" diye konuştu. Görüştüğü vatandaşların bir patlama sesi duyduklarına değinen Vali Doruk, yangının çıkış nedeninin araştırıldığını belirtti. Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Bekdemir İşbilir ve Amasya Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt da söndürme çalışmalarını takip etti.