ÇEVRE - 13 Ağustos 2019 Salı 11:35

Sakarya Caddesi’nde adım adım değişim

A
A
A
Sakarya Caddesi’nde adım adım değişim

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Çankaya Belediyesi iş birliğinde hayata geçirilen “Sakarya Caddesi kaldırım yapım, bakım ve onarım çalışmaları” adım adım tamamlanıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Çankaya Belediyesi iş birliğinde hayata geçirilen “Sakarya Caddesi kaldırım yapım, bakım ve onarım çalışmaları” adım adım tamamlanıyor.


Sakarya Caddesi’nin çehresini değiştiren, modern görünümüyle yayalara huzur veren çalışma kapsamında bölgede bugüne kadar bin metrekare granit ve bazalt döşendi, engelli rampaları yapıldı ve bordür düzenlemeleri gerçekleştirildi. İlk iki etabı tamamlanan yaya bölgesinde 3. etap çalışmaları da başladı.



Sakarya Caddesi’nde yepyeni çehre


Toplam 280 metre uzunluğuyla yayaların gönüllerince vakit geçirebildiği, alışveriş yaptığı, banklarda oturup, su sesi eşliğinde şehrin merkezinde huzur içinde vakit geçirebildiği Sakarya Caddesi’nin çehresini değiştiren Büyükşehir Belediyesi ve Çankaya Belediyesi ekipleri, 7/24 çalışmalarına devam ediyor.


Büyükşehir Fen İşleri Daire Başkanlığı Kaldırım Yapım ve Bakım, Onarım Şube Müdürlüğü yetkilileri, “Gece gündüz sürdürdüğümüz çalışmalarımızı toplam 4 etapta tamamlamayı planlıyoruz. İlk 2 etabı bitirdik, şimdi de 3. etap çalışmalarına başladık. 4 etap ile birlikte caddede toplam 2 bin metrekare bordür ve tretuvar imalatı yapmayı hedefliyoruz" bilgisini verdi.


Bölgede ilk etapta 500 metrekare granit döşeme ile engelli rampaları yapımı gerçekleştirildiğini, ikinci etapta ise 600 metrekare granit ve bazalt döşemesi yapıldığını belirten yetkililer, Çankaya Belediyesi ile koordineli bir şekilde yeşil alan ve bordür düzenlemesinin de devam ettiğini ifade etti.


Cadde üzerinde bulunan 3 ayrı havuzun granit kaplaması yenilenirken 3. etap çalışmalarının zemin iyileştirme çalışmalarına da başlandı. Beton dökümü süren bölgede, Kurban Bayramı sonrası granit döşeme işlemine geçilecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Uğurcan Çakır: "İnşallah finalde Beşiktaş karşısında kupayı almak istiyoruz" Trabzonspor’un kaptanı Uğurcan Çakır, Fatih Karagümrük maçının ardından yaptığı açıklamada, finale kaldıklarını için mutlu olduklarını söyleyerek, “İnşallah finalde Beşiktaş karşısında kupayı almak istiyoruz” dedi. Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası yarı finalde rövanş maçında Fatih Karagümrük’ü 4-0 mağlup ederek, finale yükseldi. Mücadelenin ardından Trabzonspor Kaptanı Uğurcan Çakır basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İlk yarı tam istediklerini gibi oynayamadıklarını söyleyen Çakır, “İlk yarı tam istediğimiz oyunu oynamasak da çok acelemiz yoktu. Çünkü 1-0 öndeydik. Sonrasında ikinci yarıda gelen gollerde, net bir skorla buradan galibiyetle ayrıldık. Kötü giden bir sezon, hedeflerden uzak aslında ama finalde olmak mutluluk verici oldu” ifadelerini kullandı. “İnşallah finalde Beşiktaş karşısında kupayı almak istiyoruz” Finalde Beşiktaş ile oynayacaklarının hatırlatılması üzerine Uğurcan Çakır, “Finalde rakibimiz Beşiktaş ve kupayı kazanmak istiyoruz. Bu kupayı alırsak 10. olacak. En son aldığımız zaman 2019’da ben ve Hüseyin Türkmen var. İkimiz kaldık. Abdullah Hoca’nın Trabzonspor’da Türkiye Kupası eksik. İnşallah finalde Beşiktaş karşısında kupayı almak istiyoruz” diye konuştu. “Trabzonspor için mücadeleyi her zaman vermeye çalışıyorum” Futbolda inişler ve çıkışların her zaman olduğunu vurgulayan 28 yaşındaki kaleci, “Futbolcu her zaman en yüksek performansı veremeyebiliyor. Ben Trabzonspor için elimden gelen mücadeleyi her zaman vermeye çalışıyorum. Bazen istediğim oluyor, bazen istediğim gibi olmuyor. Ben Trabzonspor için elimden gelen her şeyi her zaman sahada yapmaya çalışıyorum. Finale kaldık mutluyuz, inşallah finali kazanmak istiyoruz. Taraftara teşekkür ediyorum. Uzun zamandır iç sahada taraftar olmadığı için bugün çok güzeldi. Taraftar olmadan çok konsantre olamıyorsunuz. Bugün de yanımızdalardı. Onlara çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.