GENEL - 10 Ekim 2019 Perşembe 10:29

Mamak’ta üç mahalle köşe bucak temizlendi

A
A
A
Mamak’ta üç mahalle köşe bucak temizlendi

Mamak Belediyesi’nin başlattığı köşe bucak temizlik ve bakım çalışması kapsamında Tuzluçayır, Abidinpaşa ve Aşıkveysel mahalleleri baştan sona temizlenerek bakım çalışmaları yapıldı.

Mamak Belediyesi’nin başlattığı köşe bucak temizlik ve bakım çalışması kapsamında Tuzluçayır, Abidinpaşa ve Aşıkveysel mahalleleri baştan sona temizlenerek bakım çalışmaları yapıldı.


Temizlik İşleri, Fen İşleri, Çevre Koruma ve Kontrol müdürlüklerine bağlı yaklaşık 200 kişilik ekip sabahın ilk ışıklarından itibaren mahallelerde bir uçtan bir uca çalışma gerçekleştirdi. Ekipleri çalışmalarında yalnız bırakmayan Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, personele kolaylık diledi.


Hummalı bakım


İlçe genelinde sürdürülen hummalı bakım çalışması kapsamında ekiplerin her hafta sonu sahada olduklarını kaydeden Köse, “Her hafta sonu bir mahallemizde uygulanan köşe bucak temizlik ve bakım çalışmamız kapsamında ekiplerimiz mahallelerimizi köşe bucak temizliyor, pazaryerlerini yıkıyor, yeşil alanlarda bakım ve ilaçlama işlemi uyguluyor. Çöp konteynırlarımız onarılıp boyandıktan sonra ilaçlanıyor. Yollarımız onarılıyor ardından asfaltlanıyor. Hemşehrilerimizin sağlıklı ve ferah bir ortamda yaşayabilmeleri asri görevimiz. Derdimiz Mamak, amacımız hizmet“ dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Rektör Sözbir “Bilim olmadan teknoloji olmaz” Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen programın konuğu Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir oldu. Programa; Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlhan Genç ve Prof. Dr. Ali Öztürk, Genel Sekreter Nihat Yıldız ile Daire Başkanları ve öğrenciler katıldı. Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Senem Çolak Yazıcı’nın sorularını yanıtlayan Nedim Sözbir; eğitim, çalışma, kariyer hayatı ile Düzce Üniversitesi’nin gelecekteki planları ve hedefleri konusunda önemli değerlendirmelerde bulundu. Uydu alanında aldığı eğitimlerden ve tecrübelerinden söz eden Sözbir, TÜRKSAT 6A uydusunun çalışma ekibinde yer aldığını belirterek bu uydunun özellikleri hakkında bilgiler paylaştı. Bilimi toprağa, ağacı teknolojiye, sanayiyi de meyveye benzeten Prof. Dr. Nedim Sözbir, bilim olmadan teknolojinin de olmayacağını vurguladı. Zekanın başarıda yüzde 1 etkisi olduğunu dile getiren Sözbir, çalışmanın önemi üzerinde durdu. Düzce Üniversitesi’nin proje sayılarını artırarak sıralamalarda daha üst sıraları hedeflediğini ifade eden Nedim Sözbir, öğrencilerin topluluklarda görev almasını ve ortak ders çalışmalarını tavsiye ederek eğitim ve kariyer alanında yol gösterici açıklamalarda bulundu. Program soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.