YEREL HABERLER - 04 Ocak 2012 Çarşamba 17:34

MÜZİK ÖĞRETMENİ OLMAYAN OKULUN ÖĞRENCİLERİNDEN KONSER

A
A
A
MÜZİK ÖĞRETMENİ OLMAYAN OKULUN ÖĞRENCİLERİNDEN KONSER

Müzik öğretmenleri olmayan Çeşme İlköğretim Okulu öğrencileri konser verdi.
Gazi Üniversitesi Müzik Bölümü’nden 15 öğrencinin eğitim verdiği Şentepe’deki Çeşme İlköğretim Okulu’ndaki 70 minik, ilk konserini Gazi Üniversitesi Konser Salonu’nda verdi. Minik sanatçıları Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan, Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Dekan Vekili Ali Gül, Gazi Üniversitesi öğretim üyeleri, Çeşme İlköğretim Okul Müdürü Şamil Sağlam, okul öğrencileri, veliler ve üniversite öğrencileri izledi. Müzik öğretmeni
bulunmayan öğrencilerden oluşan koro, dakikalarca ayakta alkışlandı.
Göreve geldiği günden itibaren Yenimahalle’deki devlet okullarının fiziki şartlarını özel ve vakıf okulları seviyesine getirmek için yoğun bir çaba sarf ettiklerini belirten Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Her sene okullarımızın badana boyalarından bahçe düzenlemelerine, sınıflardan tuvaletlerine kadar her yerini yeniliyoruz. Özellikle Şentepe ve Demetevler’deki okullardaki fiziki şartlar o kadar kötüydü ki Ankara’ya yakışmıyordu. Bu çocuklarımıza yeterli şartlar hazırlandığında, ilgi ve alaka
gösterildiğinde ne kadar başarılı olduklarını görüyoruz" dedi. Yaşar, çocukların eğitimlerine yönelik her türlü desteği vermeye devam edeceklerini söyledi.
Projeden Sorumlu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selmin Tufan, kendilerine proje ile ilgili her konuda destek veren Yaşar’a teşekkür ederek, müzik öğretmenleri olmayan ve zor şartlarda öğretim gören okul öğrencilerini müzikle tanıştırmanın haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.
Ağabey ve ablalarıyla çalışan çocukların ise, konser öncesi oldukça heyecanlı oldukları gözlendi. Okul önlükleriyle verdikleri konserde 10 çocuk şarkısını profesyonel şekilde söyleyen çocuklar, konser sonrası koroda bulunmaktan dolayı mutluluklarını dile getirerek, çalışmalara devam etmek istediklerini söylediler.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir