GENEL - 04 Ocak 2012 Çarşamba 18:50

GAZİANTEP`İN ŞAHİNBEY İLÇESİ BELEDİYE BAŞKANI, ANADOLU`NUN SESİ PROGRAMINDA

A
A
A
GAZİANTEP`İN ŞAHİNBEY İLÇESİ BELEDİYE BAŞKANI, ANADOLU`NUN SESİ PROGRAMINDA

Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Kanal 27 Genel Müdürü Galip Ünlükara, Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) ile TRT’nin TRT Anadolu kanalında yayınlanan Anadolu’nun Sesi programa konuk oldu. Program, Gaziantep’teki 6 yerel televizyon kanalı tarafından da yayınlandı.
Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep’in merkez ilçesi Şahinbey’in adını Fransızlara karşı direnirken şehit düşen Kurtuluş Savaşı kahramanından aldığını ifade etti. Tahmazoğlu, kentteki tarihi dokunun yüzde 95’inden fazlasını barındıran ilçenin yoğun göç alması, nüfusunun hızla artması ve çarpık kentleşme nedeniyle önemli sorunları olduğunu, kapsamlı kentsel dönüşüm projeleriyle çözüm üretildiğini anlattı. Önceliğin yeşil alanların artırılmasına; asfalt, kaldırım ve yeni konut çalışmalarına verildiğini kaydeden
Tahmazoğlu, çarpık yapılaşmaya karşı sıfır tolerans politikası uygulandığını, iki yılda 487 binayı yıktıklarını ve TOKİ ile imzalanan bir protokol kapsamında 16 mahallede 9100 konutun yıkılıp yeni konutların yapılacağını bildirdi. Kentsel dönüşümün insanlarla anlaşarak yürütüldüğüne dikkat çeken Tahmazoğlu, tarihi kale, 16 han, 27 tarihi cami ve bakırcılar çarşısını da kapsayan projelere ilişkin bilgi verdi.
Başkan Tahmazoğlu, "Hoşgeldin Bebek" projesi kapsamında bebeği olan ailelerin ziyaret edilerek bebek bakımı konusunda bilgilendirildiğini anlattı. Tahmazoğlu ayrıca Avrupa’da bir ilk olan Evlilik Okulu uygulamasıyla izdivaç yapacak çiftlerin muhtelif konularda üç hafta eğitim gördükten sonra sertifika aldıklarını ifade etti. Yüzme havuzları ile piknik ve konser alanları da içeren 1,75 milyon metrekarelik yeşil alan oluşturacak Yeşil Vadi Projesinin ilçenin çehresini değiştireceğini söyleyen Tahmazoğlu,
ayrıca 280 bin metrekarelik bir başka park projesi kapsamında yeni bir spor köyünün kurulacağını belirtti. Belediyenin spora verdiği önem çerçevesinde hanımlar için bir spor merkezi açıldığını kaydeden Tahmazoğlu, altı adet modern pazar yerinin halen inşa halinde olduğunu, her yaz bir uluslararası folklor yarışması tertiplendiğini ve Kaymakamlıkla işbirliği halinde halı dokuma ve bilgisayar gibi beceri arttırma kurslarının düzenlendiğini sözlerine ekledi.
Kanal 27 Genel Müdürü Galip Ünlükara, 6 yerel televizyon, 19 günlük gazete ve yaklaşık 45 haftalık gazetenin Gaziantep’te yayın hayatını sürdürdüğüne dikkat çekerek, halkın sorunlarını iletmek için belediye başkanlarını ayda en az bir kere ekrana konuk ettiklerini kaydetti. Basın mensuplarının yapılan iyi ve olumlu işleri de desteklemeleri gerektiğini ifade eden Ünlükara, Gaziantep genelindeki icraattan hem vatandaşların hem de belediyenin memnun olduğunu belirtti. Ünlükara Şahinbey Belediyesi’nin
Evlilik Okulu projesinin Avrupa’da bir ilk olduğunu tekrarladı. Ünlükara, vatandaşların en fazla şikayet konusunun cadde ve kaldırımların altyapı faaliyetleri nedeniyle sık sık kazılması olduğunu söyledi.
Canlı telefon bağlantısıyla programa konuk olan Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan ise belediyenin merkezi yönetim ile gayet uyumlu hareket ettiğini ve kaliteli hizmet sunduğunu ifade ederek, bu işbirliği ve iyi hizmetin vatandaşı da memnun ettiğini belirtti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sinop Vatandaş, belediye ve özel idareyi valiye şikayet etti: "Köpek sorunuyla ilgilenmiyorlar" Mertoğlu köyünde vatandaşların problemlerini dinleyen Sinop Valisi Mustafa Özarslan’a bir vatandaş, "Köyümüzde başıboş köpek sorunu var. Belediyeye gidiyoruz, ’orası köy, özel idare ilgileniyor’ diyorlar. Özel idareye gidiyoruz, ’orası belediyede onlar ilgileniyor’ diyorlar" şeklinde dert yandı. Sinop Valisi Mustafa Özarslan, Mertoğlu köyü sakinleriyle bir araya geldi. Mertoğlu köyünün genel durumu hakkında Muhtar Mustafa Ünal’dan bilgiler alan Vali Özarslan, köyde yaşayan vatandaşlardan birebir araya aracı koymadan onların sorunlarını dinledi. Mertoğlu Köyü Muhtarı Mustafa Ünal, “Köyümüzün tabii ki bazı sorunları var. Bunun için hepinizi buraya topladık” dedi. Daha sonra konuşan Vali Özarslan, "Tüm ilçedeki muhtarlarımızı dinledik ve notlarımızı aldık. Sorunları kayda alıp takibini yapıyoruz. Not aldığımız sorunların ne kadarını çözdük ne kadarını çözemedik tekrar mahalle muhtarlarımızla ve köy muhtarlarımızla bir araya gelip değerlendireceğiz. Muhtarlar sizlerin temsilcisi. Burada çözülemeyen sorunları ona ileteceksiniz, o da bize iletecek. Biz de bu sorunları değerlendirip takip edeceğiz” diye konuştu. "Köpek sorunuyla belediye ve özel idare ilgilenmiyor" Ardından Mertoğlu köyünde başıboş köpek sorunu yaşadıklarını belirten köy halkından Erdoğan Ünal, ”Belediyeye gidiyoruz, ’orası köy, özel idare ilgileniyor’ diyorlar. Özel idareye gidiyoruz, ’orası belediyede onlar ilgileniyor’ diyorlar. Köpekler beni geçen gün sıkıştırdılar. En az 15 tane başıboş köpek var orada. Vatandaşlar bakamadığı köpekleri bırakıyor. Ayrıca mezbahada atık sorunu da yaşanıyor. Yıllardır atıklardan dolayı sorun yaşıyoruz. Kendime ait 3 tane hayvanım atıklardan dolayı telef oldu. Ayrıca bu atıklar çevre kirliliği de oluşturuyor. Çeltik tarlalarına da zarar veriyor” ifadelerini kullandı. Vali Özarslan da başıboş köpekleri bırakan vatandaşları araçlarıyla birlikte plaka takip sisteminden takip edeceklerini söyledi. Sinop Tarım İl Müdürü Fatih Önlem ise, atık sorunu ile ilgili olarak, “Biz orayla ilgili genel olarak işlemleri başlattık. İç kısımda da eksikler vardı. Biz onlara sürelerini verdik. Verdiğimiz süre içinde sorunlar çözülmezse ruhsatlarını iptal edeceğiz" açıklamasında bulundu. Mertoğlu Köyü Çok Amaçlı Salonda vatandaşlarla bir araya gelen Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan’a, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yahya Çınkıl, İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Önlem, Sinop İl Müftüsü Paşa Bektaş, DSİ Harita Mühendisi Onur Yağcı ve Mertoğlu köyü muhtarı Mustafa Ünal eşlik etti.
Kütahya Hisarcık Çırak öğrenci çalıştıran iş yerleri denetlendi Hisarcık Şehit Yüksel Arık Çok Programlı Anadolu Lisesince MESEM programı çerçevesindeki 29 iş yeri uzmanlar tarafından denetlendi. İşyeri denetimlerinde, risk analizleri çıkarıldı, iş yerlerinde görülen aksaklıkların giderilmesi yönünde tavsiyeler verilerek, çalışanların ve özellikle de çırakların daha güvenli bir ortamda eğitim, öğretimlerini tamamlamaları yönünde çalışmalar yapıldı. Okul Müdür Yardımcısı Cemil Şimşek konuyla ilgili yaptığı açıklamada,” Milli Eğitim Bakanlığının 2 Şubat 2024 tarihli “Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği” başlıklı genelgesi doğrultusunda, çırak çalıştıran tüm iş yerlerimize İş Güvenliği Uzmanı ile anlaşma şartı getirilmişti. Bu çerçevede Hisarcık Esnaf ve Sanatkarlar Odası önderliğinde, iş güvenliği firması ile iş yeri temsilcilerimizle yapılan toplantıda anlaşmaya varılmıştı. Akabinde iş yeri hekimi tüm öğrencilerimizin muayenelerini yapmış, firmanın İş Güvenliği Uzmanları Süleyman Duman ve Enes Çağlar tarafından öğrencilerimize eğitimleri verilmişti. İş Güvenliği Uzmanlarımız ve Koordinatör Öğretmenlerimiz eşliğinde tüm iş yerleri ziyaret ederek her iş yerinin ayrı ayrı risk analizlerini çıkardık, iş yeri temsilcileriyle sözleşmelerini imzalattık, görülen aksaklıkların en az bir ay içinde düzeltilmesi hususunda uyarılarda bulunuldu” ifadelerine yer verdi.