GENEL - 04 Ağustos 2020 Salı 16:13

AFAD’dan afetlere karşı tatbikat çağrısı

A
A
A
AFAD’dan afetlere karşı tatbikat çağrısı

Afet anına hazır olmak, olası zararlardan korunma adına, hayati önem taşıyor.

Afet anına hazır olmak, olası zararlardan korunma adına, hayati önem taşıyor. O ana hazırlayan doğru davranış şekillerini kazanmak ise ancak sık uygulamalarla mümkün oluyor. Bu nedenle Afetlere Hazırlık Yılı, onuncu temasında ‘Afet Anı ve Tatbikatlar’ konusuna odaklanıyor.


Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), bu ayda vatandaşlara olası bir afetteki doğru davranış şekillerini, aile afet planını ve tahliye planlarını tatbik etme çağrısı yapıyor. ’Afetlere Hazır Ol’ sloganıyla her ay başka bir konuya odaklanan Afetlere Hazırlık Yılı’nın bu ayki teması ile AFAD, vatandaşları afet anına uygulamalı hazırlık yapmaya davet ediyor. Afetlerde doğru davranış şekillerini öğrenme, tehlike avı yapma, aile afet ve acil durum planı hazırlama ve tahliye uygulamaları gerçekleştirme çağrısı yapıyor. Çünkü afetlerde canların korunması, refleks haline gelen doğru davranışlarla mümkün hale geliyor.



Afet anına hazır olun


Afet Anına Hazır Olmak İçin Afet Öncesinde; Bölgenizin taşıdığı afet risklerini öğrenin. Aile afet ve acil durum planınızı, hazırlayın, güncelleyin ve tatbik edin. Evinizde tehlike avı yapın. Ağır ve büyük eşyalarınızı sabitleyin. Gaz ve su sızıntısı yapabilecek tesisat bağlantıları ile hasarlı elektrik kablolarını onarın. Zorunlu Deprem Sigortanızı yaptırın. Yapınızda hasar işaretleri varsa uzman desteği alın. Yanıcı/parlayıcı ve ağır malzemeleri kilitli dolaplarda ve alt raflarda muhafaza edin. Afet ve acil durum çantanızı hazırlayın. Tüm aile, Çök-Kapan-Tutun hareketini öğrenip uygulayın. Afet anındaki doğru davranışları sık pratiklerle refleks haline getirmeye çalışın. Size en yakın acil toplanma alanlarının yerini internetten kolayca öğrenin. Tahliye tatbikatları yapın. Hava ve yol durumu raporlarını medyadan takip edin. Afet riskine karşı nasıl hazırlanacağınızı ve korunacağınızı öğrenebileceğiniz eğitim programlarına katılın.


Afet anında ise olabildiğince sakin kalmaya çalışın. Afet türüne uygun doğru davranışları uygulayın, örneğin: Deprem anında, bina içerisindeyseniz, sarsıntı bitinceye kadar güvenli bir alanda çök-kapan-tutun hareketini yapın. Sarsıntı bitince, güvenli tahliye kurallarına uygun olarak afet ve acil durum çantanız ile birlikte önceden belirlenen Toplanma Alanına gidin. Heyelan ve sel anında, açık alandaysanız, akıntının hareket yolundan uzaklaşın, dere yataklarından, vadilerden ve düşük rakımlı yerlerden uzak durun; mümkün olduğunca yükseklere doğru çıkın.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Fatih Erbakan: “63 belediyemizde adil düzeni hakim kılacağız” Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, ‘Milli Görüş’ hizmetlerini yeniden vatandaşla buluşturacaklarını belirterek, “63 belediyemizde adil düzeni hakim kılacağız” dedi. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, teşekkür ziyaretlerini sürdürüyor. Teşekkür ziyaretleri kapsamında ilk olarak Van’ın Gürpınar ilçesine giden Genel Başkan Erbakan, daha sonra Gevaş ilçesinde partililerle buluştu. Burada açıklamalarda bulunan Genel Başkan Erbakan, seçim sonrası teşekkür ziyaretlerini gerçekleştirdiklerini belirtti. “Milli Görüş, Van’da yeniden filizlenmiştir” Van’ın 31 Mart seçimlerinde ‘Milli Görüşün’ kalelerinden bir tanesi olduğunu bir kez daha gösterdiğini ifade eden Genel Başkan Erbakan, “Aldığımız oylar bölgenin şartları içerisinde çok büyük bir başarıyı işaret ediyor. Milli Görüş Van’da yeniden filizlenmiştir. Bu oy oranlarını çok önemli görüyoruz. 2028 seçimleri için Van’da çok önemli bir temel, önemli bir tohum atıldı. İnşallah önümüzdeki seçimlerde Van’da Milli Görüş’ün yeniden şahlanışına şahitlik edeceğiz. Partimizi o eski günlerine Van’da, Gevaş’ta ve bu bölgede yeniden inşallah kavuşturacağız. Bu bakımdan bütün isimsiz kahramanlara ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi. Yeni dönemde aynı hizmetlerin daha fazlasını gerçekleştireceklerini dile getiren Erbakan, “Hayırlı hizmetleri yaparak aynen Erbakan Hocamız gibi bu bölge insanın hayırlı duasıyla anılmayı inşallah bizlere nasip eylesin. Bu millet 1989-1994 ‘Milli Görüş’ belediyeciliğini hatırlıyor. Van’da 1984’ ten başlayan Milli Görüş belediyeciliğine hatırlıyor. Cenab-ı Allah bizlere, milletimizin bu teveccühüne, bu güvenine layık olmayı inşallah nasip eylesin. Aynı hizmetleri geçmişimize, davamıza yakışır bir şekilde yeniden hayata geçirmeyi inşallah nasip eylesin. Önce 63 belediyemizde adil düzeni hakim kılacağız, ahlaklı belediyeciliği hakim kılacağız. Milli Görüş hizmetlerini yeniden milletimizle buluşturacağız ve belediye hizmetlerimizle inşallah 2028’de iktidara yürüyeceğiz” diye konuştu.
Gaziantep GSO heyetinden belediye başkanlarına hayırlı olsun ziyaretleri Gaziantep Sanayi Odası (GSO) heyeti, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası belediye başkanlarına hayırlı olsun ziyaretlerinde bulundu. GSO Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Meclis Başkanlık Divanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Genel Sekreter Yusuf İzzettin İymen, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz ve Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin’i ziyaret etti. GSO Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, ekonomisi, sanayisi, tarihi ve turizmi ile Gaziantep’in birçok şehre örnek teşkil ettiğini belirterek, “Şehrimiz dünyanın ve Türkiye’nin birçok şehrinden daha hızlı gelişiyor. Bizler de Gaziantep’imizi çok daha iyi noktalara getirmek için her zamankinden daha fazla el birliği, güç birliği yapmalıyız. Çok çalışarak ilçelerimizi ve şehrimizi kalkındırmak bizim elimizde. Bu vesile ile 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonuçlarının bir kez daha şehrimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyor, seçimleri kazanan tüm belediye başkanlarımıza çalışmalarında başarılar ve kolaylıklar diliyorum” dedi. Yerel seçimlerin ardından bundan sonra ülke olarak ekonomiye ve üretime odaklı hareket edilmesi gerektiğini ifade eden GSO Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu, “Gaziantep olarak en büyük güç kaynağımız birlik ve beraberliğimizdir. Hedeflerimize ulaşmanın en önemli yolu da budur. 31 Mart seçimlerinin ardından başlayan süreci Gaziantep olarak iyi değerlendirmeli ve şehrimizi kalkındırma noktasında üstümüze düşeni eksiksiz yapmalıyız. İnşallah belediyelerimiz de projeleri ile bu dönemde de yeni başarılara imza atarlar. Yeni dönemin hayırlı olmasını diliyor, belediye başkanlarımızı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı. GSO Yönetim Kurulu Başkanı Ünverdi de Gaziantep’i daha ileriye taşımak için ortak akla ve kurumlar arası iş birliğine büyük önem verdiklerini vurgulayarak, “Yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve tüm kurumlarımız ile Gaziantep’i daha da yukarıya taşımak adına elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Bu noktada atılacak adımlar ve geliştirilen projeleri çok önemli buluyoruz. Gaziantep’imiz için şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da gönül birliğiyle, uyum içerisinde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu vesile ile bir kez daha seçim sonuçlarının ilçelerimiz, şehrimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyor, kıymetli belediye başkanlarımıza çalışmalarında başarılar diliyorum” diye konuştu. Ziyaretlerinden dolayı GSO heyetine teşekkür eden, ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade eden belediye başkanları da Gaziantep’i ve insanı merkeze alan hizmetlerle şehrin gelişimi için çalışmalarına son hızla devam edeceklerini belirttiler.
Antalya Alanya’da trafik haftasında öğrenciler bilgilendirildi Antalya’nın Alanya ilçesinde Trafik Haftası kapsamında İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Jandarma Mobil Trafik Eğitim Aracının katılımıyla Trafik Eğitimi etkinliği düzenlendi. Etkinlikle öğrencilere trafik kurallarına uyulması konusunda uygulamalı bilgilendirme yapıldı. Alanya Atatürk Meydanı’nda Trafik Haftası kapsamında İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile oluşturulan Jandarma Mobil Trafik Eğitim Aracı ile trafik eğitimi etkinliği gerçekleştirildi. Düzenlenen etkinliğe Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hüseyin Direk, İlçe Emniyet Müdürü Murat Kenan Patat, Sahil Güvenlik Komutan Vekili Astsubay Uğur Bakır, Alanya Belediyesi Trafik Eğitim Parkı Müdürü Bilge Toksöz, jandarma ve emniyet personelleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Etkinlikte öğrencilere trafik kuralları uygulamalı olarak anlatıldı. Öğrenciler etkinlik için hazırlanan broşür ve afişleri incelerken, alkollü araç kullanmanın tehlikeleri konusunda bilgilendirildi. “Denetimlerimiz ve bilgilendirme faaliyetlerimiz devam edecek” Kaymakam Ürkmezer, etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunarak, trafik haftasındaki amacın vatandaşların daha dikkatli bir şekilde trafiğe çıkmasını ve trafik kurallarına uymasını sağlamak olduğuna dikkat çekerek, “Her yıl milyonlarca liramız trafik kazaları sebebiyle maalesef kayboluyor. Ayrıca ilçemizin farklı çeşitli noktalarında rutin denetimleri yapıyoruz. Sadece 40 günlük sürede yaklaşık 43 milyon liralık ceza da uyguladık. Biz ceza uygulamak istemiyoruz fakat trafik kurallarına uymayanlar için cezaları uygulamak zorunda kalıyoruz. Bundan sonra da denetimlerimiz ve bilgilendirme faaliyetlerimiz devam edecek” şeklinde konuştu.