KÜLTÜR SANAT - 23 Ocak 2021 Cumartesi 10:55

Keçiören Belediyesinden Deniz Dünyası’nda 3D sinemalı sömestr hediyesi

A
A
A
Keçiören Belediyesinden Deniz Dünyası’nda 3D sinemalı sömestr hediyesi

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, sömestr boyunca 5-8 ve 9-12 yaş grubu öğrenciler için ücretsiz 3D sinema gösterimi yapacaklarını duyurdu.

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, sömestr boyunca 5-8 ve 9-12 yaş grubu öğrenciler için ücretsiz 3D sinema gösterimi yapacaklarını duyurdu.


Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, pandemi sürecinde eğitimlerini uzaktan sürdüren öğrencilere yarıyıl hediyesi olarak Deniz Dünyası’nda sinema keyfi sunacaklarını belirterek sosyal mesafe ve hijyen koşullarını sağlayarak salonda 6 farklı sinema gösterimi yapacaklarını vurguladı.


Keçiören Belediyesi Deniz Dünyası’nda bulunan sinema salonu öğrencilerin sömestrde keyifli vakit geçirmesi için hazırlandı. Yarıyıl tatili boyunca 5-8 ve 9-12 yaş grubu öğrenciler için düzenlenecek olan Deniz Dünyası Sinema Etkinliği 6 farklı filme ev sahipliği yapacak.


Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ise 3D sinema keyfine ortak olmak isteyen öğrencilerin E-Başvuru forumu doldurması gerektiğini anımsatarak şunları kaydetti:


“Sinema gösterimimize katılmak isteyen öğrencilerimiz belediyemizin internet sitesindeki linkten başvuru formunu doldurarak randevularını alacaklar. Formda öğrencilerimizin kimlik bilgilerini ve hangi filme gitmek istediklerini seçmelerini isteyeceğiz. Bu seçimleri neticesinde katılım sağlayacakları filmin seans saatini belirleyerek kendilerini haberdar edeceğiz. Salona girişte HES Kodu sorgulaması yaparak sadece çocuklarımızın giriş yapmasını sağlayacağız. Her seansta sosyal mesafe kuralını uygulamak için Sinema salonumuza 20 kişi alacağız.”


Ayrıca Deniz Dünyası Sinema Salonunda sömestr boyunca, Çılgın Hırsız 3, Evcil Hayvanların Gizli Yaşamı, Gulliver’in Gezileri, Kayıp Balık Nemo, Lego Batman, Leylekler isimli sinema filmlerinin gösterimi yapılacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Çiçekçilerden yazlık bakım uyarısı Yaz aylarının yaklaşması ile birlikte şehrin her köşesinde rengarenk çiçeklerin açmasıyla Aydınlılar baharın coşkusunu doyasıya yaşarken, 30 yıldır çiçekçilik sektöründe faaliyet gösteren Şenol Karakol çiçeklerin güzelliklerini korumak ve daha uzun süre canlı kalmasını sağlamak için doğru bakımın öneminin büyük olduğunu ifade ederek çiçek bakımı hakkında bilgiler verdi. 30 yıldır çiçekçilik sektöründe faaliyet gösteren Şenol Karakol her çiçeğin kendi özel bakım ihtiyaçları olduğunu belirtip, "Çiçeklerin bakımı, onların sağlıklı ve canlı kalması için hayati bir öneme sahiptir. Doğru sulama, güneş ışığı ve toprak seçimi, çiçeklerin daha uzun ömürlü olmasını sağlar. Çiçeğin türüne ve özelliklerine göre uygun sulama, gübreleme ve ışık alımı gibi faktörlerin belirlenmesi gerekmektedir" diye konuşarak çiçek bakımında dikkat edilmesi gereken konuları aktardı. Yaz aylarında çiçek bakımının önemini vurgulayan Karakol, "Yaz aylarında hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte bitkilerin bakımı da daha dikkatli ve özenli bir şekilde yapılmalıdır. Yaz aylarında sıcaklıkların yüksek olması bitkilerin daha sık sulanmasını gerektirir. Ancak suyun aşırı verilmesi de bitkiler için zararlı olabilir. Sulama zamanlarına dikkat etmek ve toprağın nemini kontrol etmek önemlidir. Çoğu çiçek, doğrudan güneş ışığına maruz kaldığında yanabilir. Bu nedenle çiçekler doğrudan güneş ışığından korumak için gölge alanlarda veya hafif gölge yerlerde tutulmaya çalışılmalıdır. Yaz aylarında toprak nemini korumak için organik gübreler kullanabilir. Ayrıca, toprakta biriken tuz ve minerallerin çiçeğin köklerine zarar vermemesi için zaman zaman toprak değişimi yapılmalıdır. Yazın sıcak ve nemli hava şartları zararlı böceklerin çoğalmasına neden olabilir. Bitkilerinizde görülen zararlıları tanımak ve doğru ilaçları kullanarak mücadele etmek, çiçeklerinizin sağlığını korumak için önemlidir" dedi. Çiçeklerin düzenli olarak budanmasının daha sağlıklı ve güçlü budama sağlayacağını sözlerine ekleyen Karakol, "Yaz aylarında çiçeklerinizi düzenli olarak budamak, daha sağlıklı ve güçlü bir büyüme sağlar. Ayrıca, solmuş çiçekleri düzenli olarak temizlemek, bitkinin daha fazla enerjiye sahip olmasını ve yeni çiçeklerin daha çabuk açmasını sağlar" diye konuştu.
Muş Hazine avcıları ahırdan tünel kazarak tümülüsün altını oydu Muş’ta yapısı itibarıyla piramitleri andıran topraktan yığma ve içinde mezar odası bulunan binlerce yıllık tümülüsler, definecilerin tahribatına uğrayarak yok olma ile karşı karşıya kaldı. Muş Ovası’nda yer alan ve antik dönemlere ait önemli yapılardan biri olan Yaygın Çarşı Tümülüsü, altın bulma iddiasıyla hazine avcıları tarafından tahrip edildi. Tarihi ve kültürel değer taşıyan bu tarihi eserin zarar görmesi, kamuoyunda büyük tepki uyandırdı. Tepenin yakınında bulunan bir ahırın içerisinden tünel kazarak tümülüsün altına kadar ilerleyen hazine avcıları, tümülüsün yanı sıra çevredeki diğer tarihi yapıları da tehdit ederek ciddi zararlara yol açtı. Hazine avcılarının izinsiz ve kontrolsüz kazı faaliyetleri, Yaygın’daki tarihi binaya da ciddi zarar verdi. Bu kazılar sırasında, binanın duvarlarında çatlaklar oluşurken temellinde ise ciddi hasarlar meydana geldi. Ahırdan kazılan tünel yağmurun yağması ile çökünce durumu fark eden vatandaşlar jandarma ve AFAD ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen ekipler, burada yaptıkları çalışmalar neticesinde konu ile ilgili soruşturma başlattı. Tarihi yapılara zarar veren hazine avcılarına tepki gösteren Maşallah Çelik, “Tepenin yakınındaki bir ahırın içinden tünel kazarak binanın altına kadar gelmişler. Yağmurların yağması ile tünel çöktü. Biz de fark ederek jandarmaya haber verdik. Jandarma ve AFAD gerekli incelemelerini yaptı. Burası tarihi bir yer, burayı korumamız lazım. Devletin desteği ile bu hazineciler yakalanmalı. Bina şu an çökme riski yüksek. Hazineciler binanın altını ağaç kütükleriyle destek vermişler. Bu bina ve bu tepe bizler için çok önemli” dedi.