POLİTİKA - 11 Ocak 2012 Çarşamba 12:56

CHP`Lİ VEKİLLER DOKUNULMAZLIKLARININ KALDIRILMASI İÇİN TBMM BAŞKANLIĞINA BAŞVURDU

A
A
A
CHP`Lİ VEKİLLER DOKUNULMAZLIKLARININ KALDIRILMASI İÇİN TBMM BAŞKANLIĞINA BAŞVURDU

CHP’li vekiller, Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu hakkında hazırlanan fezlekeye tepki olarak dokunulmazlıklarının kaldırılması için TBMM Başkanlığı’na başvurdu.
Başvuru öncesinde TBMM bahçesinde toplanan vekiller adına açıklamayı CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi yaptı. Türkiye’de hükümetin kontrolüne doğru giden bir yargı olduğunu savunan Hamzaçebi, "Türkiye’de hak ve özgürlükler güvence altında değil. Türk yargısı halktan, milleten değil, hükümetten güç almaktadır. Bu fezlekeyi bağımsız yargının düzenlediği kanaatinde değilim. AKP’nin özel yetkili savcılarla kurduğu bir koalisyon var. Bu koalisyon mutlaka yıkılacak" diye konuştu.
Kılıçdaroğlu hakkında düzenlenen fezlekeyi CHP’li vekiller olarak kabul etmediklerini belirten Hamzaçebi, dokunulmazlıklarının kaldırılması için dilekçelerini TBMM Başkanlığı’na sunacaklarını bildirdi. Hamzaçebi, "Hiç kimse CHP’yi susturamayacaktır" dedi.
Açıklamanın ardından CHP’li vekiller topluca TBMM Başkanlığı’na yürüyerek dokunulmazlıklarının kaldırılması için dilekçelerini sundu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir