YEREL HABERLER - 11 Ocak 2012 Çarşamba 16:31

MAMAK KÜLTÜR MERKEZİ BAŞKENT`İN KÜLTÜR DURAĞI OLDU

A
A
A
MAMAK KÜLTÜR MERKEZİ BAŞKENT`İN KÜLTÜR DURAĞI OLDU

Sosyal, kültürel etkinliklerle sanatseverlerin gözde mekanı olan Mamak Kültür Merkezi Başkentlilerin kültür durağı haline geldi.
Tiyatro, sergi ve konser salonu, bilgisayar donanımlı büyük bir kütüphanenin de yer aldığı MKM, sanatsever başkentlilerin uğrak noktalarından biri oldu. Hafta içi 18.30- 20.30 saatleri arasında eğitim veren konservatuar deneyimli eğitimci kadrosu ile Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, halk oyunları ve tiyatro bölümlerinde eğitim veriyor. MKM, konservatuarını başarıyla tamamlayan kursiyerler devlet konservatuarı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve TRT konservatuar sınavlarında büyük başarı sağlıyor.
Konservatuar Türk Halk Müziği Bölümünde kursiyerlere teorik ve uygulamalı çalışmalar, ses ve çalgı dallarında icracılığa yönelik eğitimler, nota, solfej, repertuar ve uygulama, nazariyat, bağlama, halk bilimi, edebiyat, diksiyon, iletişim ve halk oyunları dersleri veriliyor. Konservatuarın Türk Sanat Müziği Bölümünde ise nota, solfej, şan dersleri, ud, nazariyat, halk bilimi, diksiyon, iletişim ve halk oyunları eğitimi veriliyor.
Halk oyunlarında eğitim alan kursiyerler yurdun değişik yörelerinde yaşayan insanların örf, adet ve geleneklerini karakterlerini, duygu ve düşüncelerini aldıkları eğitimlerle ve oynadıkları oyunlarla yansıtıyor. Ankara seğmenleri, Adıyaman, Van, Urfa, Erzurum, Antep, Bitlis, Bingöl, Artvin, Silifke ve Kırklareli olmak üzere 12 yöreye ait oyunların dersleri veriliyor.
Mamak Kültür Merkezi Konservatuarı, tiyatro bölümünde de teorik ve uygulamalı çalışmaları ile ses eğitimi, diksiyon, beden dili, fonetik ve drama alanında kursiyerlerini yetiştiriyor.
Mamak Kültür Merkezinde vatandaşların mesleki becerilerini kazanmalarını amaçlayan ve ekonomik kazanç elde etmelerini sağlayan meslek edindirme kurslarında cilt bakımı, ahşap boyama, makine nakış ve dikiş kursları, boyama, takı tasarım kursları büyük rağbet görüyor. 10’u konservatuar, 13’ü, el becerisi, 6’sı saz gitar, 4’ü ney, semazen ve hat olmak üzere 33 derslikte kursiyerler eğitim görüyor. Kursiyerler, Mamak Kültür Merkezi’nde açılan kurslarda yıl boyunca hem eğleniyor hem de meslek ediniyor.
Konservatuar kurslarında iki yıl, diğer kurslarda bir yıl süren eğitimlerin ardından yılsonunda açılan sergilerle kursiyerlerin yıl boyunca yaptıkları el emeği göz nuru çalışmaları sergilenip meraklılarına sunuluyor. Kursları başarıyla tamamlayan kursiyerler dönem sonunda başarı sertifikası almaya hak kazanıyor.
Mamak Kültür Merkezi, çocuklara da etkinlikler sunuyor. Mamak’ta yaşayan çocukların problemlerini, taleplerini ifade etmelerini ve çözümünde aktif rol almalarını amaçlayan Çocuk Meclisi her yıl 80 asil 80 yedek olmak üzere 160 öğrenciyle Mamak Kültür Merkezi’nde kararlar alıyor.
MKM Uygulamalı Bilim Merkezi birbirinden güzel etkinlikleri Mamak Kültür Merkezi’nde sergilemeye devam ediyor. Bilim ve teknolojiye ilgi uyandırmak amacıyla kurulan merkezde gerçekleştirilen etkinlikler, başta öğrenciler olmak üzere herkesin gösterimine sunuluyor. Merkezde bugüne kadar 8 etkinlik gerçekleşti.
Mamak Kültür Merkezi’nde kültür ve sanatın en güzel örneklerinin sergilendiğini belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, amaçlarının kültür ve sanatın tüm dallarına yönelik imkanları ortaya koyarak geleceğin sanatçılarını yetiştirmek olduğunu söyledi. Akgül, "Bizim amacımız Mamak Kültür Merkezimiz içindeki konservatuar ve kurslarımızdan binlerce gencin faydalanmasıdır. Mamak Kültür Merkezi’mizde kültür ve sanatın en güzel örneklerini sergiliyoruz. Gençlerimizi sosyal hayatın içerisinde kültür ve
sanat etkinlikleriyle buluşturmak için çok sayıda organizasyonlar yapıyoruz. Sosyal sorumluluk projelerimiz çerçevesinde açtığımız kurslarla insanların boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirebileceği ve sanatsal yönlerini daha iyi geliştirecekleri imkanları ortaya koymaya çalışıyoruz. Konservatuar kurslarımızda gençlerimiz yeteneklerinin farkına varıp geliştirme imkanı buluyor. Yıllarca binlerce öğrenciyi mezun eden Mamak Kültür Merkezi, bundan sonra da yeni mezunlar verecektir. Ve ilerde bu
gençlerimiz, Devlet Konservatuarı ve Kültür Bakanlığı sanatçısı olup bizlerin gururu olacaktır" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir