YEREL HABERLER - 13 Ocak 2012 Cuma 15:10

KEÇİÖREN`DE KADINLARA "POZİTİF AYRIMCILIK"

A
A
A
KEÇİÖREN`DE KADINLARA "POZİTİF AYRIMCILIK"

Kadınlara yönelik faaliyetleriyle dikkat çeken Keçiören Belediyesi, kadınlara "pozitif ayrımcılığı" sürdürüyor.
Keçiören Belediyesi, KEÇMEK, KADEM, Aile Eğitim Merkezi, Ev Asistanlığı Kursu, Kadın Sığınma Merkezi, Kadın Danışma Merkezi ve Hanımlar Spor Merkezi bünyelerinde yürüttüğü çalışmalarla on binlerce kadının hayatını kolaylaştırıyor. Geçtiğimiz yıl meslek edindirme kursları KEÇMEK’ten 20 bin kursiyeri mezun eden Keçiören Belediyesi, bu yıl da ilk dönemde 12 bin kursiyere 89 farklı branşta dersler veriyor. Kimi kadınların aile ekonomisine destek olmak ve iş bulmak için katıldığı kimilerinin ise
rehabilitasyon merkezi olarak kullandığı ve yeni arkadaşlıklar edinmek için devam ettiği bu kurslarda genç kızlar da çeyiz hazırlamak için el işi öğreniyor.
Çeşitli nedenlerden dolayı eğitimi yarıda kalmış olan kadınları, dışarıdan ilköğretim ve lise bitirme sınavlarına hazırlayan KADEM de sekiz kurs merkezinde 537 kadının diploma sahibi olmasına imkan tanıyor.
Evlilik öncesi ve esnasında danışmanlık hizmeti ile birlikte ailelerin tüm sorunlarını çözmesinde yardımcı rol üstlenen Aile Eğitim Merkezi de aile içi iletişimin sağlanmasında aile bireylerinin bilinçlendirilmesi, eşler arasındaki ilişkinin çocuklara etkisi konusunda ailelerin bilgilendirilmesi, eşlerin akraba ilişkileri konusunda duyarlılığın artırılması gibi konularda binlerce kadına yol gösteriyor. Boşanma aşamasındaki çiftlere danışmanlık yapılması ve boşanma sonrası çiftlere bireysel destek
sağlanması konularında da çalışmalar yapan Aile Eğitim Merkezi, psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmetleri ile de kadınlardan yoğun ilgi görüyor.
Keçiören Belediyesi ve Ankara Barosu arasında şiddete maruz kalan kadın ve çocuklar için Gelincik Projesi’ne destek amacıyla imzalanan işbirliği protokolü ile Gelincik Projesi kapsamındaki şiddet mağduru kadın ve çocuklar Keçiören Belediyesi’nin kadın sığınma evinden yararlanıyor ve bu sığınma evinde bulunan mağdurlara baro tarafından hukuki destek sağlanıyor.
Kadınların kişisel gelişimlerine imkan sunma, evleri için becerilerini geliştirme, vasıflı birer çalışan olma veya evine yardımcı eleman arayan ailelere yetişmiş elemanlar sağlama amacıyla başlatılan "Ev Asistanlığı Kursu" da Keçiörenli kadınlardan ilgi görüyor.
Şiddet mağduru kadınlara ve çocuklarına yönelik hukuki, psikolojik danışmanlık, istihdam, sığınma, sağlık, güvenlik gibi konularda bilgilendirme ve eğitim sağlama konularında destek ve yönlendirme hizmeti veren Kadın Danışma Merkezi de yüzlerce ailenin yıkılmasını önlüyor.
Yalnızca bayanların kullanımına tahsis edilen Basınevleri ve Piyangotepe’de bulunan Hanımlar Spor Merkezleri de Keçiörenli kadınların ücretsiz devam ettiği ve rahatça spor yapabilme imkanı bulduğu mekanlar olarak kadınların takdirini kazanıyor.
Bu yıl içerisinde tamamlanacak Yonca Yaşam Merkezi bünyesinde faaliyet gösterecek Hanımlar Lokali de Keçiörenli kadınlara sunulan yeni bir hizmet olacak.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Alaplı’da Turizm Haftası’nı öğrenciler kutladı Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde İmkb Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi Turizm Haftası nedeniyle bir program düzenlendi. Zonguldak’ın Alaplı Alaplı İmkb Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi öğrenci ve öğretmenleri tarafından Turizm Haftasına özel program düzenlendi. Alaplı İmkb Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi salonunda düzenlenen program öncesinde öğrenciler tarafından hazırlanan yöresel yiyecek ve içecekler ikram edildi. Programa Alaplı Kaymakam Selçuk Köksal, İlçe Emniyet Müdürü Baki Acar,İlçe Müftüsü Yılmaz Çelik, Ticaret Oda Başkanı Selçuk Oktay , milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik, ilçedeki okul müdürleri, STK ve kurum amirleri ile öğrenciler katılım gösterdi. Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program başlayan Alaplı İmkb Teknik Ve Endüstri Meslek Lise Okul Müdürü Teyfik Demirci açılış konuşmasını yaptı. Günün anlam ve önemine dair konuşmasını gerçekleştiren Müdür Demirci “Turizm konusunda toplumda farkındalığı arttırmak ve turizm bilinci oluşturmak, doğal, tarihi ve kültürel varlıkları sürdürülebilir turizm ilkeleri doğrultusunda değerlendirmek ve halkın turizm hareketlerine daha etkin katılımını sağlamak amacıyla "Turizm Haftası" kutlanmaktadır” dedi. Gerçekleştirilen konuşmalar ardından program, öğrencilerin hazırladığı yöresel yemeklerden oluşan bölümün yanı sıra, Hacıvat Karagöz gösterimi ve şarkı gösterileri ile devam etti. Program sonunda öğrenciler tarafından hazırlanan yöresel yemekler gelen davetlilere ikram edilerek son bulundu.
Malatya Başkan Sadıkoğlu: “Esnafımız 21 metrekareye terk edilmiş durumda” Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Mısır Çarşısı esnafı için Büyükşehir Belediye Binası arkasında kurulan konteyner çarşıyı ziyaret etti. Esnafın sorun ve taleplerini dinleyen Başkan Sadıkoğlu, konteynerde faaliyet yürüten esnafın sorunlarına her gün bir yenisinin eklendiğini belirtip çözüm bulunması için yetkililere seslendi. “Düzensizlik hat safhada, vatandaş aradığını bulamıyor” Geçici iş yerlerinin plansızca kurulduğunu kaydeden Başkan Sadıkoğlu, “Esnafımız için yapılan geçici iş yerlerinde tamamen istişareden uzak hareket edildi. Babadan, dededen bugüne ticaret yapan esnafımızı 23 metrekarelik bir alana terk ettiler. Bizler o zaman daha planlı hareket edilmesini yüksek sesle dile getirdik. En az 50 metrekarelik, içinde lavabosu, suyu olan, ısı yalıtımı olan kümelenme şeklinde geçici iş yerleri yapalım dedik. Geçmiş dönem valisine ve büyükşehir belediye başkanına defalarca söyledik ama bizi kimse dinlemedi. Bugün geldiğimiz noktada plansızca kurulan bu çarşılarda esnafımız iş yapamıyor. Düzensizlik hat safhada, vatandaş aradığını bulamıyor” dedi. “Siftah dahi yapamayan esnaftan konteyner kirası talep edilmesi akıl işi değil” Sorunların ivedi bir şekilde çözümü için ilgili görüşmeleri yapacaklarını ifade eden Başkan Sadıkoğlu, “Mısır Çarşısı esnafı için kurulan konteynerleri gezdiğimizde esnafımıza bir dokunup bin ah işittik. Ön tarafta olması gereken esnaflar aralara, aralarda iş yapabilecek esnafımız da ön taraflara yerleştirilmiş durumda. Tamamen plansızlık var. Konteynerlerin hiç birinde su lavabosu yok. Temizlik desen, esnafımız çöplerin dahi alınmadığını dile getiriyor. Işıklandırma sorunu da var, hava kararıp dükkânlar kapandığında çeşitli hırsızlık olayları yaşanıyor. İl Emniyet Müdürümüz ile görüştük, güvenlik tedbirini buralarda daha da arttıracaklar. Mısır Çarşısında kiracı olan esnafımızdan konteynerler için de kira isteniyormuş, bunu da bu ziyaretimizde öğrendik. Çoğu zaman siftah dahi yapamadan kapatan esnafımızdan kira talep edilmesi akla mantığa sığmıyor. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerin bu soruna bir an önce çözüm bulmasını bekliyoruz. Esnafımız geçici iş yerini ve mallarını sigorta yaptırmak istiyor fakat çeşitli engellerle sigorta yaptıramıyor. Sigorta konusunun da çözüme kavuşması için girişimlerde bulunacağız. Geçici işyerlerinde ticari varlıklarını sürdürme gayretinde olan esnafımızın her daim yanlarındayız, olmaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Gaziantep Gaziantepliler, Erikçe Macera Parkı’nda sıra dışı etkinliklerle keyifli vakit geçiriyor Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Erikçe Ormanı’nda kurulan macera parkı, yıl içerisinde çeşitli aktivitelerle vatandaşların keyifli vakit geçirmesini sağlıyor. Kampa gelen vatandaşlara, ilk etapta kamp liderleri eşliğinde etkinlik hakkında bilgi verilerek, alanı tanımak amacıyla oryantasyon eğitimi veriliyor. Kamp alanında geleneksel oyunların yanı sıra okçuluk, tırmanma, bisiklet, yüksek aktivite parkurları, voleybol, futbol ve ip parkuru gibi etkinliklerle gelen ziyaretçilerin stres atması ve zihinlerini boşaltması amaçlanıyor. Doğa içinde eğitmenlerin kontrolünde gerçekleştirilen oyunlarda merdivenler aracılığıyla ulaşımın sağlandığı yüksek aktivite parkurlarında ziyaretçiler, engelleri aşıyor, kimi zaman da ok atarak hedefleri vurmaya çalışıyor. Kampta sosyal sorumluluk ve farkındalık oluşturularak toplumda örnek teşkil etmesini hedefleyen büyükşehir, kamp süresince doğayla iç içe yaşam süren ziyaretçilerle orman arazilerinde temizlik faaliyeti de yürütüyor. Yıl içerisinde yetişkinlere ve öğrencilere hizmet veren Erikçe Macera Parkı’nda yer almak isteyenler, Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesi üzerinden başvurularını yapabiliyor. 15 Haziran-15 Eylül tarihleri arasında, kamp sürecindeki sıra dışı etkinliklere, aileler de katılım sağlayabiliyor. Bunun yanında her hafta sonu ailelerin başvuru yapabileceği kampa, hafta içinde de 8-15 yaş aralığındaki çocuklar için 1 gece 2 gün olacak şekilde yatılı kamplar hazırlanıyor.