EKONOMİ - 12 Mayıs 2022 Perşembe 11:55

TŞOF Başkan Vekili Yiğiner: “Dünya’da olduğu gibi ülkemizde de en fazla ölüm trafik kazalarından olmaktadır”

A
A
A
TŞOF Başkan Vekili Yiğiner: “Dünya’da olduğu gibi ülkemizde de en fazla ölüm trafik kazalarından olmaktadır”

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkan Vekili Mehmet Yiğiner, “Dünya’da olduğu gibi ülkemizde de en fazla ölüm trafik kazalarından olmaktadır.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkan Vekili Mehmet Yiğiner, “Dünya’da olduğu gibi ülkemizde de en fazla ölüm trafik kazalarından olmaktadır. Sürücülerin eğitimi, özellikle sürekli trafikte bulunmak zorunda olan şoförlerin eğitimi bu anlamda önem kazanmaktadır” dedi.



Erasmus+ Programı Mesleki Eğitim İçin Stratejik Ortaklıklar (KA202) faaliyeti çerçevesinde 2019 yılı Teklif Çağrısı Döneminde sunulan “Ticari Araç Sürücülerinin Mesleki Yeterliliklerinin Artırılması’ başlıklı, 2 yıldır devam eden projenin son faaliyeti olan Final Konferansı toplantısı TŞOF binasında düzenlendi. TŞOF ve Ulusal Ajans arasında imzalanan projenin son toplantısına TŞOF Başkan Vekili Mehmet Yiğiner, Tüm Eğitim Dernekleri Federasyon’u Başkanı Talat Yıldız ve MEB Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Fatih Kıratlı katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı‘nın okunmasıyla başlayan toplantının açılış konuşmasını TŞOF Başkan Vekili Mehmet Yiğiner yaptı.



“Amacımız şoförlük mesleğini profesyonel olarak yapmak”


Şoförlük mesleğinin değerinin pandemide daha çok anlaşıldığını belirten TŞOF Başkan Vekili Mehmet Yiğiner, “Özellikle pandemi döneminde Avrupa’da da anlaşıldığı üzere şoförlük mesleğinin önemi bir kez daha ortaya koyulmuş oldu. Tankerde çalışacak şoför bulamadılar gelişmiş ülkelerdeki arkadaşlarımız. Hem Avrupa ülkelerinde olsun hem ülkemizde olsun şu an ciddi anlamda bu işi profesyonel meslek olarak yapacak insanların sayısı da azaldı. Bizim buradaki amacımız tabi ki Avrupa Birliği ile entegre bir şekilde bu işleri yapacağız ama şoförlük mesleğini profesyonel olarak yapmak, daha kalıcı hale getirmek” diye konuştu.



“Dünya’da olduğu gibi ülkemizde de en fazla ölüm trafik kazalarından olmaktadır”


Dünya’da ve ülkemizde en fazla ölüm sebebinin trafik kazası olduğunu belirten Yiğiner, “Şoförlük mesleği ülkeden ülkeye değişiklik gösteren bir konu olmakla beraber genellikle sürücü belgesi olan kişilerin geçici olarak yaptığı bir iş olarak görülmektedir. Bu bakış açısı da mesleğin ve meslek mensuplarının gelişmesini engellemektedir. Dünya’da olduğu gibi ülkemizde de en fazla ölüm trafik kazalarından olmaktadır. Sürücülerin eğitimi, özellikle sürekli trafikte bulunmak zorunda olan şoförlerin eğitimi bu anlamda önem kazanmaktadır. Zaman zaman şoförlerimiz ile ilgili şikayetler olmakla birlikte mesleğin disipline edilmesi için birtakım önlemler sürekli gündemi işgal etmektedir” ifadelerine yer verdi.


TŞOF ve Ulusal Ajans arasında imzalanan proje 31 Mayıs’ta sona erecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ordu Ordu’da Büyükşehrin tarım makineleri çalışıyor Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in ‘kendi kendine yeten şehir’ sloganıyla atıl tarım arazilerini tarıma kazandırmak, kırsal kesimdeki üreticilerin gelir kaynaklarını arttırmasını sağlamak, ürün çeşitliliğini desteklemek ve birim alandan daha fazla gelir edilmesi hedefiyle başlattığı tarım yatırımları kapsamında oluşturulan Tarım Makineleri Parkı’ndan üreticiler faydalanmaya devam ediyor. Çamaş ilçesinde fındık dışında yem üretimi yapan çiftçiler, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin makine parkından yararlandı. Sonbahar mevsimi döneminde Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin makineli tohum dikimi imkanından yararlanarak yem bitkisi ekimi yapan çiftçiler, bu ürünleri hasat etmeye başladı. Ekim sürecinde tarım makineleri ve tohum desteğinin kendilerini çok rahatlattığını belirten Çamaş ilçesi Edirli Mahallesi’nden Mehmet Çamaş ile Emre Çamaş ve Söken Mahallesi’nden Vedat Çamaş, hasat sezonunu da Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin makine ekipmanları ile kolaylıkla yaptıklarını söylediler. Tarım makineleri sayesinde insan gücünü en aza indirerek hem ekonomik, hem de zamandan çok önemli oranda tasarruf sağladıklarını dile getiren çiftçiler, tarım makineleri ve tohum desteği dolayısıyla Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e ve emeği geçenlere teşekkürlerini ilettiler.
Ardahan Ardahan’da 210 çiftçiye 45 ton korunga tohumu dağıtıldı Ardahan Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "Mera Islah ve Amenajmanı Projesi" dolayısıyla 210 çiftçiye 45 ton korunga tohumu dağıtıldı. Ardahan DSİ Müdürlüğünde "Mera Islah ve Amenajmanı Projesi" düzenlendi. Proje ile meraların aşırı otlatmadan oluşan baskının ortadan kaldırılması amaçlanıyor. Tarım ve Orman İl Müdürü Muhammet Fatih Cineviz, program sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Cineviz, "Burada Mera Islah ve Amenajmanı Projemiz çerçevesinde meralarımızda aşırı otlatma baskısından kurtarmak amacıyla ekim alanlarında üreticilerimize tohum dağıtımı gerçekleştirdik. Bu vesile ile tarımsal üretim alanlarında hayata geçireceğimiz bu tohum ekilişlerinden sonra yem bitkisi üretimi arttırmak neticesinde meralarımızda oluşan baskıyı azaltmayı amaçlıyoruz. Bugün çiftçilerimize 45 ton korunga tohumu gerçekleştirdik. Korunga bitkisi sadece bir yem bitkisi olma özelliğinin yanı sıra aynı zamanda arıcılarımız için de çok kıymetli ve vazgeçilmez bir bitki türüdür. Nektar noktasında arıcılarımız destekleyen bir özelliğe sahip. Bu anlamda hem büyükbaş-küçükbaş hayvanlarımızın yem bitkisi karşılanmak, hem de arıcılarımızın daha verimli bir sezon geçirmesini temin etmek amacıyla da korunga bitkilerimizi Ardahan’ın verimli topraklarıyla buluşturma amacına hizmet eden bu programda yer almak çok önemliydi. Üreticilerimizin memnun olduğunu da görüyoruz. İnşallah hasat döneminde de verimli bir dönem geçirmiş oluruz. İklimsel şartlarda bir anormallik yaşamazsak çiftçimizin yüzü gülecek" dedi. Cineviz, proje kapsamında 210 çiftçiye toplam 45 ton korunga tohumunun dağıtımını gerçekleştirdiklerini de söyledi. Korunga tohumu alan çiftçiler ise desteklerden dolayı memnun olduklarını dile getirdi.