POLİTİKA - 24 Ocak 2012 Salı 15:08

CUMHURBAŞKANI GÜL`DEN FRANSA`YA "İPTAL" ÇAĞRISI

A
A
A
CUMHURBAŞKANI GÜL`DEN FRANSA`YA "İPTAL" ÇAĞRISI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Fransa Senatosu’nun, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddedilmesinin suç sayılmasını öngören yasa teklifini kabul etmesine ilişkin, "Senatodan çıkan bu kanunu esefle kınıyorum. Fransa gibi Avrupa’nın önemli bir ülkesi dünden itibaren ifade özgürlüğünü kısıtlayan ülkeler kategorisine girmiştir" dedi.
Cumhurbaşkanı Gül, Şeyşeller Büyükelçisi Claude Morel, Laos Demokratik Cumhuriyeti Büyükelçisi Yong Chantalangsy, Nikaragua Büyükelçisi Mario Antonio Barquero Baltodano ve Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti Büyükelçisi Ju Wang Hwan’ı Çankaya Köşkü’nde kabul etti. Kabulün ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Gül, Fransa Senatosu’nda kabul edilen Ermeni soykırımı inkarı suç sayan yasa ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Cumhurbaşkanı Gül, Fransa Senatosu’nda kabul edilen Ermeni teklifine ilişkin, "Senatodan çıkan bu kanunu esefle kınıyorum. Fransa gibi Avrupa’nın önemli bir ülkesi dünden itibaren ifade özgürlüğünü kısıtlayan ülkeler kategorisine girmiştir" dedi.
Bunun bir seçim yatırımı olduğunu belirten Gül, "Kararı esefle kınıyorum. Bunun seçim yatırımı olarak yapılması, Fransa gibi büyük bir ülkeyi küçültücü bir davranıştır. Ümit ederim ki, 60 senatör Fransız demokrasisi üzerindeki bu gölgeyi kaldırmak için Anayasa Mahkemesi’ne müracaat ederler. Kanun Anayasa Mahkemesi’ne gitmez, kesinleşirse Türk-Fransız ilişkilerinin farklı boyutlarda olacağı kesindir. Karar Türk halkında derin izler bırakacaktır" şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir