EĞİTİM - 23 Kasım 2022 Çarşamba 17:29

Türk Üniversiteler Birliği 6. Genel Kurul Toplantısı Türkistan’da yapıldı

A
A
A
Türk Üniversiteler Birliği 6. Genel Kurul Toplantısı Türkistan’da yapıldı

Türk Devletler Teşkilatı Türk Üniversiteler Birliği 6.

Türk Devletler Teşkilatı Türk Üniversiteler Birliği 6. Genel Kurul Toplantısı, Ahmet Yesevi Üniversitesi ev sahipliğinde Türkistan’da gerçekleştirildi.


Ahmet Yesevi Üniversitesi’nin dönem başkanlığını yaptığı Türk Devletler Teşkilatı Türk Üniversiteler Birliği 6. Genel Kurul toplantısı, üye üniversite rektörlerinin katılımıyla Türkistan’da gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Muhittin Şimşek gerçekleştirdi. Ahmet Yesevi Üniversitesi’nin Türk dünyasının akademik ve kültürel faaliyetlerinin gelişmesi çerçevesinde geniş bir yelpazede yürüttüğü çalışmalarla öncü ve örnek olduğunu söyleyen Şimşek, Türk Üniversiteler Birliği dönem başkanlığını üstlenecek olan Azerbaycan Devlet Ekonomi Üniversitesi’ne başarılar diledi.


Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Kocaman başkanlığındaki Türk Üniversiteler Birliği 6. Genel Kurulu’na Türkiye, Kazakistan, Özbekistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Macaristan’dan 50’nin üzerinden rektör ve üniversite temsilcisi katıldı. Prof. Dr. Şimşek, Ahmet Yesevi Üniversitesi Rektörü Dr. Janar Temirbekova ve Rektör Vekili Prof. Dr. Cengiz Tomar’ın açılış konuşmalarının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Toplantıya TBMM Başkanı Mustafa Şentop da bir video mesaj gönderdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Akhisarlı berberler dünya sahnesinde jüri koltuğunda Antalya’da 26-29 Nisan tarihleri arasında düzenlenen ve 17 ülkeden katılımcıya ev sahipliği yapan "2026 Manifest Masterverse" sahnesinde, Akhisarlı berberler önemli bir başarıya imza attı. Kremlin Palace Otel’de gerçekleştirilen organizasyonda, erkek kuaförlüğü alanında jüri üyeliği görevini üstlenen İbrahim Can Andur ve Gürcan Balcı, mesleki birikimleriyle dikkat çekti. Folyox Akademi ile Güney Kozmetik ortaklığında düzenlenen ve dünyanın önde gelen saç tasarımcılarını bir araya getiren etkinlikte, Andur ve Balcı’nın jüri üyeliği Akhisar adına gurur kaynağı oldu. Organizasyonda dünyaca ünlü topuz tasarım ustası Georgy Kot ve erkek kuaförlüğünün önemli isimlerinden Josh Lamonaca da sahne aldı. Erkek Kesim Yarışması’nın jüri başkanlığını ise Bulgaristan’ın önde gelen erkek kuaförlüğü akademilerinden birine sahip olan İvaylo Boshnakov üstlendi. Etkinlikte ayrıca Akhisarlı genç yetenekler Furkan Toy ve Enes Toy da gösterdikleri performansla derece elde ederek dikkat çekti. Akhisarlı usta İbrahim Can Andur, organizasyonun ardından yaptığı açıklamada, uluslararası bir platformda yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Dünyanın en iyileriyle aynı sahnede bulunmak bizim için büyük bir gurur. Dört gün boyunca mesleki anlamda çok verimli bir süreç geçirdik. Üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştık. Genç meslektaşlarımızın başarısı da bizleri ayrıca gururlandırdı" dedi. Andur, organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, Akhisar’ı her platformda en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceklerini vurguladı.
Bursa Orhaneli’de 13 bin 500 dekarlık alana modern sulama yatırımı Bursa’nın Orhaneli ilçesinde hayata geçirilen kapalı sistem sulama projeleri kapsamında yürütülen çalışmalar yerinde incelendi. Projelerin tamamlanmasıyla birlikte Orhaneli ve çevresindeki toplam 13 bin 500 dekar tarım arazisinin modern kapalı sistem sulama hattına kavuşacağı belirtildi. Sahadaki inceleme programına AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Yavuz, Orhaneli Kaymakamı Muhammet Furkan Tuna, DSİ 1. Bölge Müdürü İnan Gündüz, Orhaneli Belediye Başkanı Ali Osman Tayır, AK Parti Bursa İl Başkan Vekilleri, AK Parti Orhaneli İlçe Başkanı Serdar Başak, yüklenici firma yetkilileri ve mahalle muhtarları katıldı. Orhaneli Ovası başta olmak üzere Kusumlar, Serçeler, Sadağı, Çöreler, Deliballılar ve Akçabük mahallelerini kapsayan projelerle bölgedeki tarımsal üretimin daha verimli hale gelmesi hedefleniyor. Projeler kapsamında toplam 52 bin 500 metre uzunluğunda, farklı çaplarda PE100 boru hattı döşeneceği belirtilirken; modern sulama sistemleri sayesinde hem su tasarrufu sağlanacağı hem de üreticilerin sulama konusunda önemli bir kolaylık elde edeceği vurgulandı. Orhaneli Belediye Başkanı Ali Osman Tayır yaptığı açıklamada, projeye destek veren başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, AK Parti Bursa milletvekilleri, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan ve DSİ yetkililerine teşekkür ederek yatırımların Orhaneli’ne ve bölge çiftçisine hayırlı olması temennisinde bulundu.