GENEL - 29 Ocak 2012 Pazar 13:37

ÜNLÜ TİYATRO OYUNCUSU İLHAN KANTARCI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

A
A
A
ÜNLÜ TİYATRO OYUNCUSU İLHAN KANTARCI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçılarından İlhan Kantarcı, Kocatepe Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.
Geçirdiği kalp krizi sonucu 57 yaşında hayata gözlerini yuman İlhan Kantarcı için Kocatepe Camii’nde kılınan cenaze namazına oyuncunun eşi Şenay Kantarcı ve kızı Zeynep Kantarcı ile sanat camiasından çok sayıda ünlü isim katıldı. Namazın ardından gözyaşları arasında cenaze aracına taşınan Kantarcı’nın naaşı, Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi. Sanatçının aynı dizide rol aldığı arkadaşı Tolga Tekin, yaptığı konuşmada Kantarcı’nın yeri doldurulamayacak bir sanatçı olduğunu ve insan olarak da örnek bir
insan olduğunu kaydetti. Genç oyuncu, "Bir oyuncunun en iyi, en verimli olduğu dönemde gitmesi çok acı. Tiyatro dünyasının başı sağ olsun" dedi.
"İlhan ağabey bize şaka yaptı" diyen Cengiz Sezgin ise, İlhan Kantarcı ile uzun yıllar beraber çalıştıklarını anlatarak, "Oyunculuğun yanı sıra bir psikologdu. Projelerini bize anlatırken adeta kendinden geçerdi. Erken gitti, şaka yaptı bize" ifadelerini kullandı.
1983 yılında İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nden mezun olan Kantarcı, aynı yıl Bursa Devlet Tiyatrosu’nda göreve başladı, daha sonra Ankara’ya tayin oldu. Türkiye’nin en uzun soluklu dizisi olan ’Bizim Evin Halleri’ ve ’Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm’ filminde de oynayan Kantarcı, halen sahnelenen ’Genç Osman’ adlı oyunda rol alıyordu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir