GENEL - 07 Haziran 2023 Çarşamba 13:12

HAK-İŞ 4. Emek Fotoğrafları Yarışması başladı

A
A
A
HAK-İŞ 4. Emek Fotoğrafları Yarışması başladı

HAK-İŞ Konfederasyonu tarafından “emeğin ve emekçinin” görünürlüğünün artırılması amacıyla düzenlenen HAK-İŞ 4.

HAK-İŞ Konfederasyonu tarafından “emeğin ve emekçinin” görünürlüğünün artırılması amacıyla düzenlenen HAK-İŞ 4. Emek Fotoğrafları Yarışması başladı.


HAK-İŞ Konfederasyonu tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları ile gerçekleştirilen HAK-İŞ 4. Emek Fotoğrafları Yarışması’na başvurular başladı. HAK-İŞ Kültür Sanat Komitesi tarafından gerçekleştirilen ve son başvuru tarihi 31 Ağustos olan yarışmaya konfederasyonun internet sitesinden başvuruda bulunulabilecek. Yarışmada birinciye 5 bin lira, ikinciye 4 bin lira, üçüncüye 3 bin lira, özel ödül olarak 2 bin lira ve sergileme ödülü olarak da 250 lira verilecek.


Yarışmaya renkli veya siyah-beyaz kategorisinde fotoğraflar katılabilecek ve iki kategorideki fotoğraflar bir arada değerlendirilecek. Yarışmaya cep telefonu, amatör ve profesyonel fotoğraf makinası ile çekilen fotoğraflar ile başvuruda bulunulabilecek. Cep telefonu ve profesyonel kamera ile çekilen fotoğraflar aynı kategoride değerlendirilecek, temel öncelik “Emek” teması olacak.



“Fotoğraf sanatçılarını yarışmamıza katılmaya davet ediyoruz”


Fotoğraf yarışması hakkında konuşan HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, “HAK-İŞ Konfederasyonu olarak fotoğraf sanatçılarını, fotoğraf sanatına gönül verenleri merkezinde emek olan fotoğraflarıyla yarışmamıza katılmaya davet ediyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın katkılarıyla gerçekleştirdiğimiz Emek Fotoğrafları Yarışmamız ile emekçilerin çalışma koşulları, emeğin Türkiye’deki ve dünyadaki önemi, çalışma hayatındaki sorunların sanat aracılığıyla toplumumuza aktarılması konusunda önemli çalışmalara imza atıyoruz. Bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirdiğimiz Emek Fotoğrafları Yarışmamızın da kısa film yarışmamız gibi uluslararası alanda ve gelenekselleşerek başarılı bir şekilde yoluna devam edeceğine inanıyoruz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İzmir’de taksi şoförü ücret tartışmasında öldürüldü İzmir’in Konak ilçesinde bir taksi şoförü, aracında ücret yüzünden tartışan yolcu tarafından tabancayla vurularak öldürüldü. Olayın ardından taksinin direksiyonuna geçip kaçan şüpheli, polis ekiplerince yakalandı. Olay, dün gece saat 23 sıralarında Basmane Kapılar mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, D.M. isimli şüpheli, Deniz Örer’in (52) kullandığı ticari taksiye yolcu olarak bindi. iddiaya göre yolculuk esnasında şoför ile yolcu arasında ücret konusunda tartışma çıktı. Büyüyen tartışma sonucunda D.M., yanındaki tabancayla taksi şoförü Örer’e ateş etti. Vücudunun çeşitli yerlerinden vurulan Örer, ağır yaralandı. Olayın ardından şüpheli D.M., Örer’in ticari taksisinin direksiyonuna geçerek olay yerinden uzaklaştı. Bir süre araçla kaçan şüpheli, taksiyi bir sokak üzerinde terk ederek kaçışına yaya olarak devam etti. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerince yapılan kontrolde taksi şoförünün olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenilen Örer’in cansız bedeni, İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Polis ekipleri, kaçan şahsı yakalamak içim çalışma başlattı. Yapılan araştırmalar sonucunda kimliği ve kaçış güzergahı tespit edilen şüpheli D.M., kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelinin üzerinde olayda kullandığı tabanca da ele geçirildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.