YEREL HABERLER - 30 Mayıs 2013 Perşembe 11:59

MAMAK ÇAОRIBEY ANADOLU LİSESİ`NDEN AB PROJESİ

A
A
A
MAMAK ÇAОRIBEY ANADOLU LİSESİ`NDEN AB PROJESİ

Mamak`ın en başarılı liselerinden biri olan Çağrıbey Anadolu Lisesi hazırladığı bir AB eğitim projesiyle bir yandan bilimsel araştırmalara imza atıyor bir yandan da kültürler arası iletişime köprü oluyor.
AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığının yürüttüğü Hayat Boyu Öğrenme Programı Comenius projeleri çerçevesinde "Avrupa`daki Doğal ve Ulusal Parklar" konulu bir eğitim çalışmasına imza attı. 23 öğrenci 16 öğretmen olmak üzere 39 yabancı konukla gerçekleşen programın en dikkat çekici bölümü ise Kızılcahamam`da bulunan Soğuksu Milli Parkı`nda gerçekleşen bölüm oldu. Fransa, Almanya, Letonya, Norveç, İspanya`dan gelen öğrenci ve öğretmenler Türk arkadaşlarıyla birlikte Milli Parklar Genel Müdürlüğü`ne ait eğitim tesislerinde Soğuksu Milli Parkı ve bölgede yaşayan hayvanlar hakkında detaylı bilgi aldı. Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan ve dünyadaki yaşam alanları son derece dar olan karaakbabalar hakkında hazırlanan bir belgesel film seyreden öğrenciler daha sonra saha çalışmasına çıkarak karaakbabaların doğal yaşam ortamlarını gördü. Karaakbabaların yuvaları hakkında bilgi alan öğrenciler daha sonra guruplar halinde karaakbaba yuvası yaptı. Soğuksu Milli Parkı`nda bulunan ve milyonlarca yıl yaşında olan fosil ağaçları da inceleyen öğrenciler son derece verimli bir çalışmaya gerçekleştirdi. Comenius projelerinin değerlendirmesini yapan Çağrıbey Anadolu Lisesi Müdürü Ali Özdemir, ``Son derece başarılı bir eğitim çalışmasını tamamlamış bulunuyoruz. Bu eğitim çalışmasının son ayağı Türkiye`de ve de okulumuzun ev sahipliğinde gerçekleşti. Öğrencilerimiz hem yabancı dillerini geliştirdi hem de özgün çalışmalar yaptı. Programın tamamında emeği geçen başta Tüzün Arık Bıyıklı, Ayla Biber ve Halil Fide olmak üzere bütün hocalarıma çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum`` dedi.
Düzenlenen eğitim projeleri kapsamında yapılan çalışmalar ve ziyaretler öğrencilerin karşılıklı olarak birbirlerini tanımasını sağlıyor. Yaklaşık 2 yıldır devam eden Comenius projesinin son çalışması Türkiye`de gerçekleşmesiyle tamamlandı. Proje kapsamında MTA müzesi ve Anıtkabir`i de ziyaret eden öğrenciler daha sonra otobüsle Başkent turuna da çıktı. Türkiye`ye ilk defa geldiklerini söyleyen misafir öğrenciler gezi ve eğitim programlarından çok faydalandıklarını dile getirdiler. Türk kültürünü yakından inceleme şansı bulduklarını da dile getiren öğrenciler ilerleyen yıllarda Türkiye`ye gelerek daha uzun süre kalmak istiyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi. Zonguldak’ta ilk kez düzenlenen Best Of Zonguldak etkinliği vatandaşlar ve iş adamlarından ilgi gördü. Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan’ın sunuculuğunu yaptığı organizasyonda Gazeteci Cem Küçük, organizasyonun ana sponsoru olan Elcab Kablo ile Zonsiad Yönetim Kurulu Başkanı Nejdet Tıskaoğlu’nun ev sahipliğinde Akkurt Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Kurnaz, Zonguldak kadın basketbol takımının kulüp başkanı Kanat Tan, çok sayıda iş adamlarının yanı sıra ve vatandaşlar katıldı. Zonguldak ilinin ilk vilayet olarak önemini vurgulayan Nejdet Tıskaoğlu, "Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Burada olmaktan çok mutluyuz. Zonguldak’ın kalkınması için hepimiz burada bir araya geldik. Birlik ve beraberlik içerisinde şehrimiz için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Zonsiad olarak 3-4-5 Mayıs’ta Zonguldak’ta bir fuar düzenliyoruz. Bunu Zonguldak’ın tüm illerinde tüm şehrimize yansıtmak istiyoruz. Bunun için çalışan Kerim Yılmaz burada. Levent Yaman kardeşlerime teşekkür ediyorum. Ayrıca Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan Zonguldak’ımızın ilklerini paylaştı. Burada ödül alan arkadaşlarımız 2023 yılı boyunca güzel işlere imza attılar ve ödülü hak ettiler. Bu yıl ilki düzenlendi. Gelecek yıl daha büyük bir organizasyonla Zonguldak’ımızı farklı bir şekilde temsil edeceğiz" dedi. Organizasyonu önemini belirten gazeteci Cem Küçük, "Zonguldak’ı her zaman her yerde övgüyle konuşuyoruz. Bu organizasyon bu yıl ilk kez yapıldı, keyifli ve başarılı bir organizasyon oldu. Biz burada Zonguldak için çabalayan iş insanlarıyız. Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Ben burada doğup büyüdüm ve fırsat buldukça memleketime geliyorum. Bizler madenci çocuklarıyız. Gerek hükümet genelinde, gerek ise Türkiye genelinde Zonguldak’ımızı her yerde en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" dedi. Ayrıca Zonguldak kadın basketbol şampiyonu kulüp başkanı Kanat Tan ise konuşmasında, "Ben bu ödülü Zonguldak taraftarları için alıyorum. Zonguldak kadın basketbol takımımız şampiyon olarak Süper Lig’e çıkmaya hak kazandı, çok çalıştık çok emek verdik ve emeğimizin karşılığını aldık, Formamızın rengi kırmızı şehitleri ve mavi madenci tulumlarını temsil ediyor. Çocuklarımız madenci torunlarıdır. Zonguldak’ı her alanda en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" ifadelerine yer verdi. Zonguldak halk oyunları ekibi gösterisinin ardından ödüller ve hediyeler takdim edildi.