GENEL - 03 Şubat 2012 Cuma 11:16

BAKAN YILDIZ, ŞEHİT VE GAZİ ÇOCUKLARIYLA BULUŞTU

A
A
A
BAKAN YILDIZ, ŞEHİT VE GAZİ ÇOCUKLARIYLA BULUŞTU

Kayseri’den Ankara’ya gelen şehit ve gazi çocuklarıyla akşam yemeğinde bir araya gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Sizler bizim için en yüksek mertebenin emanetlerisiniz" dedi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri’den Ankara’ya gezi düzenleyen şehit ve gazi çocuklarıyla dün akşam yemekte buluştu. Dikmen’deki Polis Evi’nde gerçekleşen ve Kayseri Emniyet Müdürlüğü’nün organize ettiği yemeğe 18’i kız olmak üzere toplam 41 gazi ve şehit çocuğu öğrenci katıldı. Gazi ve şehit çocuklarının yanı sıra AK Parti Kayseri Milletvekilleri Yaşar Karayel, Ahmet Öksüzkaya ve İsmail Tamer’in de katıldığı yemekte ayrıca Kayseri İl Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın da yer aldı.
Kayseri Emniyet Müdürlüğü tarafından organize edilen ve ilkokul son ve lisede okuyan çocuklarının yer aldığı gezide çocukların öncelikle Meclis, Eski Meclis ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nü gezdikleri belirtildi. Yemekte öncesinde ise Sümeyye Demirbağ isimli bir öğrenci Bakan Yıldız’a beyaz bir atkı hediye etti.
Kayseri’den gelen şehit ve gazi çocukları adına bir konuşma yapan Lise 3 öğrencisi Sümeyye Demirbağ, çok iyi ağırlandıklarını belirterek kendilerine ilgi gösteren herkese teşekkür etti.
"SİZLER EN YÜKSEK MERTEBENİN EMANETLERİSİNİZ"
Yemekte bir konuşma yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Sizler bizim için en yüksek mertebenin emanetlerisiniz" diyerek konuşmasına başladı. Bu yemeğin şehit ve gazi çocuklarıyla yenilen son yemek olmayacağını belirten Bakan Yıldız, bundan sonrada bu tür organizasyonlar yaparak bir araya geleceklerini söyledi. "Sizi her zaman Ankara’da ağırlamak isteriz" diyen Bakan Yıldız, gençlere daha iyi bir Türkiye bırakmak durumunda olduklarını söyledi. Bakan Yıldız konuşmasının ardından ise 41
öğrencinin hepsiyle teker teker tanışarak, ileride ne olmak istediklerini sordu. Bir öğrencinin "İleride hukukçu olmak istiyorum ama annem ’sen yalan söyleyemezsin’ diyor" demesi üzerine Bakan Yıldız, öğrenciye nasihatte bulundu. Kayserili hemşehrisinin kendi isteği doğrultusunda Hukukçu olmasını tavsiye eden Bakan Yıldız, "Sen dürüst hukukçulardan olacaksın ve ülkene hizmet edeceksin" dedi.
Bakan Yıldız yemeğin ardından ise öğrencilerle vedalaşarak, Polis Evi’nden ayrıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bilecik Hıdırellez Şenliği’nde renkli görüntüler oluştu Bozüyük’te gelenek ve göreneklerin yok olmasını önlemek ve insanları bir araya getirerek birlik ve beraberliği pekiştirmek amacıyla düzenlenen Geleneksel Hıdırellez Şenliği, Aksutekke köyünde yapıldı. Her yıl 6 Mayıs tarihinde düzenlenerek geleneksel hale gelen ve Aksutekke köyü okul bahçesinde yapılan Hıdırellez Şenliği’ne Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Bozüyük Kaymakamı Adem Öztürk, Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, davetliler ve köy sakinleri katıldı. Başkan Bakkalcıoğlu, beraberindeki CHP İl Başkanı Ali Özdemir, İlçe Başkanı İsmail Akçasoy, İl Genel Meclis Üyeleri ve Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte şenlik alanındaki tüm masaları ziyaret ederek selamladı. Davetlilerle sohbet eden Başkan Bakkalcıoğlu, Hıdırellez Bayramı’nı kutlayarak, “Baharın müjdecisi, bereketin simgesi Hıdırellez’in memleketimize sağlık, bolluk, bereket ve huzur dolu günler getirmesini diliyorum” dedi. Köy muhtarı Zekai Özkan, etkinliğe katılan herkese teşekkür ederek, “Köyümüzde her yıl geleneksel olarak 6 Mayıs tarihinde kutladığımız ve yıllardır süregelen geleneğimizi sürdürüyoruz” dedi. Şenlikte vatandaşlar eğlenceli yarışmalara katılarak ve oyunlar oynayarak baharın gelişini kutladı. Misafirlere yemek ikramının da yapıldığı etkinlikte protokol üyeleri halat çekme yarışına katıldı.