YEREL HABERLER - 12 Eylül 2013 Perşembe 11:35

”ERGONOMİK AVM" KAPILARINI GELECEK AY ANKARALILAR’A AÇACAK TAURUS ANKARA AVM, MİMARİ VE TEKNİK ÖZELLİKLERİ İLE ALIŞVERİŞİ YORUCU OLMAKTAN KURTARACAK TAURUS ANKARA AVM YATIRIM AŞ YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI ERTAN DAL: “AVM’MİZDE FİZİKSEL ÇEVREYİ

A
A
A
”ERGONOMİK AVM"
KAPILARINI GELECEK AY ANKARALILAR’A AÇACAK TAURUS ANKARA AVM, MİMARİ VE TEKNİK ÖZELLİKLERİ İLE ALIŞVERİŞİ YORUCU OLMAKTAN KURTARACAK
TAURUS ANKARA AVM YATIRIM AŞ YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI ERTAN DAL:
“AVM’MİZDE FİZİKSEL ÇEVREYİ

Ensari Ailesi ve Taurus Investment Holdings’in proje yatırımını gerçekleştirdiği, kiralama ve yönetimini Avm Mfi Partners’ın üstlendiği Taurus Ankara AVM, mimari ve teknik açıdan “ergonomik” yapısı ile daha keyifli alışveriş olanağı sağlayacak.
Ankaralılar’a sürprizlerle dolu alışveriş keyfi yaşatmak için son hazırlıkların yapıldığı Taurus AVM'de 200 milyon Euro'luk yatırımın önemli bölümü fiziksel çevrenin insana uyumsallaştırılması için harcanıyor.
Taurus Ankara AVM Yatırım AŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ertan Dal, AVM'lerin yorucu ve gürültülü olmasının genel şikayetler arasında ilk sıralarda yer aldığını kaydetti.
Bu durumun müşterileri rahatsız ettiği gibi ziyaret süresinin kısalmasına da yol açtığını anlatan Dal, Taurus AVM'yi inşa ederken ziyaretçiler için sürprizlerle dolu farklı bir alışveriş ortamı oluşturmanın yanında, engelliler ve hayvan dostlarına kolaylık sağlayan; yorucu etkenlerden uzaklaştıran, rahat ve konforlu bir AVM olması için proje ürettiklerini bildirdi.
Dal, AVM'lerinde yaşanacak taksi ve vale yoğunluğundan, giriş çıkış noktalarına kadar her detayı düşündüklerini ifade ederek, şunları söyledi:
“AVM'mizde fiziksel çevreyi insana uyumlu hale getiriyoruz, yani ergonomik AVM inşa ediyoruz. Engelli müşterilerimiz bizden alacakları kartlarla araçlarından ayrılma zahmetine girmeden bariyerli otoparklarını açacaklar, görme engelliler kulaklık sayesinde zorlanmadan alışveriş yapacağı gibi, büyükler kadar küçüklerin de farklı yüksekliklerdeki kiosklarla AVM'yi tanımalarını sağlayacağız. Ergonomi müşterilerimizle sınırlı kalmayacak, Taurus AVM yakınındaki komşularımıza da rahatsızlık vermemek için tüm ayrıntıları düşündük.”
“DIŞ DÜNYA İLE İLİŞİK KESİLMEYECEK”
Müşterilerinin diğer çok sayıdaki AVM'nin aksine dış dünya ile ilişkisini kesmeyeceğini anlatan Dal, “Örneğin Taurus AVM'de gece ile gündüzün fark edilmesini önleyecek manipülasyonlar olmayacak” diye konuştu.
Ertan Dal, yaptıkları bir araştırmada bir AVM'de 10 bin kişinin aynı anda olması durumunda, yürüyüşleri, konuşmaları, makine, müzik seslerinin oluşturduğu gürültünün Türk hamamı ile eşdeğer olduğunun da altını çizerek, şöyle devam etti:
“Bu da ergonomi sorunudur. Ciddi bedel ödeyerek, binamızda akustik yapı elemanları kullandık; diğer mimari ve yapısal önlem ve teknik özelliklerle AVM’ler için en önemli sorun olan ses sorununu da giderdik. Son derece kaliteli tiyatro salonunda olduğu gibi ses katsayısını dağılmadan, yanındakinin fısıltılı konuşmasını bile rahatlıkla duyacağı bir ortama dönüştürdük. Taurus AVM’de ziyaretçiler gürültüsüz, sakin alışverişin keyfini çıkaracak. Hatta, en alt katta çalınan piyano özel ses sistemimiz ile her katta her noktada aynı kalite ve tonda müziğin her notasını duyabileceğiniz şekilde yankılanacak.”
Ertan Dal, hedeflerinin, Ankaralılar’ın alışveriş merkezinin yanı sıra eğlence ve yaşam tarzlarını belirleyeceği, aynı zamanda günün yorgunluğunu atacakları ya da hafta sonu bunalmadan, zamanın nasıl geçtiğini anlamadan vakit geçirecekleri bir mekân yaratmak olduğunun altını çizerek, “50 bin metrekarelik kapalı alana sahip AVM’miz yorulup bir an önce çıkılan bir AVM yerine, yorgunluğun atılacağı bir mekan olacak” dedi.
TAURUS INVESTMENT HOLDINGS
Taurus Investment Holdings, LLC (www.tiholdings.com) 1976 yılından günümüze kadar gayrimenkul projeleri yatırımı ve geliştirmesi üzerine faaliyet gösteren uluslararası bir yatırım fonudur.
Genel merkezi ABD, Boston şehrinde bulunan şirketin ABD’de New York, Dallas, Orlando, Jacksonville gibi şehirlerinde, ayrıca Türkiye’nin yanı sıra Kanada, Arjantin, Almanya, Yunanistan ve Hindistan gibi çok sayıda ülkede faaliyetleri devam etmektedir. Şirket kuruluşundan günümüze kadar yüz ayrı yatırım kapsamında milyonlarca metrekare projenin satın alınması, geliştirilmesi ve satışını başarıyla gerçekleştirmiştir.
Şirket halen yaklaşık 3 milyar dolar değerinde bir varlığı yönetmektedir. Taurus Grubu’nun Ankara’daki AVM ve ofis yatırımının haricinde, İstanbul’da tarihi şehir merkezinde, tarihi binalara yatırım yapma ve geliştirilmesi amacıyla kurduğu bir fon da bulunmaktadır. Şirket bu kapsamda şu ana kadar 7 farklı yatırım gerçekleştirmiştir.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu’da cezaevinden tahliyeler başladı: "Hepimiz sevinçliyiz" TBMM’de kabul edildikten sonra Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ve kamuoyunda ’11. Yargı Paketi’ olarak bilinen düzenleme kapsamında, Bolu’da şartları uyan hükümlülerin tahliyesine başlandı. Cezaevi önünde aileler, işlemleri tamamlanıp salıverilen yakınlarını bekledi. Kamuoyunda 11’inci Yargı Paketi olarak bilinen 7571 sayılı ’Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 631 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un yasalaşmasıyla birlikte infaz kurumlarında hareketlilik yaşandı. Düzenleme; 31 Temmuz 2023 tarihi ve öncesinde işlenen suçlar bakımından hükümlülere, 3 yıl daha erken açık ceza infaz kurumuna ayrılabilme ve 3 yıl daha erken denetimli serbestliğe ayrılabilme imkanı getirdi. Tahliye gece boyu sürecek Yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte Bolu Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nde bulunan ve düzenlemeden yararlanma hakkı kazanan hükümlüler için idari işlemler başlatıldı. Dosya incelemeleri ve gerekli evrak hazırlıkları savcılık ve cezaevi idaresi tarafından titizlikle yürütüldü. Tahliye haberini alan hükümlü yakınları ise sabahın erken saatlerinden itibaren Bolu Cezaevi İnfaz Kurumları Kampüsü önüne gelerek beklemeye başladı. İşlemleri tamamlanan hükümlüler, nizamiyeden çıkış yaparak kendilerini bekleyen aileleriyle kucaklaştı. Tahliye işlemlerinin, gece saatlerine kadar devam edeceği öğrenildi. Cezaevi önünde yakınını bekleyen Necdet Avcı, "Bir arkadaşımız var onu bekliyoruz. Hayırlısıyla çıkacak inşallah. 2 yıldır içerideydi. Afdan dolayı çıkıyor. Hepimiz sevinçliyiz" dedi.