YEREL HABERLER - 21 Kasım 2013 Perşembe 16:33

Mhp Grup Başkanvekili Vural'ın Basın Toplantısı

A
A
A
Mhp Grup Başkanvekili Vural'ın Basın Toplantısı

MHP GRUP BAŞKANVEKİLİ VURAL:
"ADIMIZI, VATANIMIZIN İSMİNİ DEĞİŞTİRECEKLER"
ENİSE YAPAR
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Bu coğrafyanın ismi değiştirilmek, dört parçalı Kürdistan oluşturulmak isteniyor" dedi.
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, "Artık mızrak çuvala sığmıyor. Bugün vatanımızı parçalayıp Kürdistan oluşturmak, milletimizi bölüp içinden bir Kürt ilan etmek, Birleşik Kürdistan'ı oluşturmak Erdoğan'ın hayali olmuştur ve attığı her adım bu hayalleri gerçekleştirmek için atılmaktadır. Artık fitne içimizdedir, başımızdadır. Atılan her adım, yapılan her konuşma bu zihniyeti deşifre etmektedir. Bu fitneyi defetmek her birimiz için gerekli bir hareket olacaktır. Bu fitne başımızdan defedilmelidir. Bu mesele parti meselesi değildir. Başbakan'ın adeta yaptığı her konuşma giderek bir bataklığın içine girdiğini ortaya koymuştur. Milletin kendisine verdiği iradeyi başkalarının talimatıyla uzaktan kumandayla kullanmaktadır. Başbakan’ın Diyarbakır'daki o rezalet sahnesinde kurduğu tiyatroda kullandığı kelimeler, o alandaki tablo ve onun ortakları, eş başkanlarının amaç ve hedeflerini ortaya koyması bakımından ibret verici olmalıdır. O meydanlarda Kürdistan bayrakları vardır, coğrafyamıza Kürdistan deme cüreti ortaya konulmuştur" dedi.
Vural, Başbakan Erdoğan'ın dün katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamalara ilişkin olarak da, "Dünkü programda Başbakan yine ayıbını örtmek için gürültü çıkartmaya alışmış ve milleti bu süreç içinde hazmettirmek için taktikler ortaya koymuştur" diye konuştu.
Başbakan Erdoğan'ın grup toplantısında yaptığı açıklamaların yer aldığı videoyu basın mensuplarına izleten Vural, "Adım adım Kürdistan'ı hazmettiriyorlar. 'Bu milleti uyandırmadan bölelim' diyor, Başbakan'ın taktiği bu. Bu milletin ruhunu teslim almak isteyenlere sesleniyorum, ayıptır günahtır. Adım adım PKK'nın siyasallaşması, Anadolu'nun coğrafyasının Kürdistan haline getirilmesi hedeflenmektedir. Böyle bir rezalet olur mu? Kimin aklıyla kimi yönetiyorsun" dedi.
"Adımızı, vatanımızın ismini değiştirecekler" diyen Vural, "Bu coğrafyanın ismi değiştirilmek, dört parçalı Kürdistan oluşturulmak isteniyor. Erdoğan, Sevr-i hortlatmak isteyenlerin Kürdistan hayalleri için çaba sarf etmektedir. Şimdi de ‘Ben öyle bir şey demedim' diyebilmektedir. Elinizi vicdanına koyun" ifadelerini kullandı.
Vural, "Recep Tayyip Erdoğan, Öcalan ve Barzani ile Türk milletine aynı safta savaş açmıştır. O tablo tesadüfi bir tablo değildir" diye konuştu.
GENEL AF TARTIŞMALARI
Vural, "Bu devleti yıkmak, anayasal düzeni ortadan kaldırmak için silahlı terör örgütü kurulacağını açıklamıştır Başbakan, dünkü açıklaması silahlı terör örgütü kurulmasını meşrulaştıran bir açıklamadır. Öcalan neden yargılandı ey Recep Tayyip Erdoğan? Amaç ve hedef, PKK'nın yöneticilerini salıvermektir" dedi.
Özerklik verilmesi konusunda bir anlaşma imzalandığını iddia eden Vural, meselenin hazım meselesi ve İmralı'ya verdiği sözleri yerine getirmekte PKK'nın dayatmasıyla hareket etmek olduğunu dile getirdi.
"MİLLİ EĞİTİM KONUSU OSLO'DA GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR"
Dershane tartışmalarına da değinen Vural, "Gönderdiğin özel temsilci Oslo'da ne diyor, 'Milli eğitim, şunlar, bunlar ve bakanlıklarını kaldırıyoruz, valiliklere ve belediyelere veriyoruz' diyor. Görülmektedir ki eğitimle ilgili olarak belediyelere devretme konusunda Oslo'da görüşmeler yapmış. Bu konuda muhtemelen sivil toplum kuruluşlarının, çalışma yapanların faaliyetlerini yasaklayarak, daha sonraki bir kanunla okulları yerel yönetimlere devrederek milli eğitim yükünden kurtulmuş olacaklar. Milli eğitim konusu Oslo'da görüşülmüştür" şeklinde konuştu.
"ARINÇ'IN ÖZGÜL AĞIRLIĞI DEĞİL, ÖZGÜL KAHIRLILIĞI VARMIŞ"
Vural, "Dün dershaneler kapatılacak, geri dönüş yok' sözünden sonra pazartesi günü Bakanlar Kurulu toplantısından sonra Bülent Arınç 'Dershaneler kapatılmayacak' demişti. Gördük ki Arınç'ın 'özgül ağırlığı değil, özgül kahırlılığı' varmış. Bundan sonra Bülent Ersoy'la kahır mektubu okusa iyi olur" dedi.
Meclis Başkanvekili ve AK Parti Kayseri Milletvekili Sadık Yakut'un sözlerinin hatırlatılması üzerine ise Vural, "Türkiye'nin bu kadar önemli meseleleri var. Bunları gündeme getirmek, toplumda makul bir uzlaşma arayışı olurken birdenbire kızlı erkekli eğitim. Yarın da iki meclis olsun, işyerleri de yarılsın. Bu anlayış Türkiye'nin meselelerinin çözümü gayesinde değil, gerçek gündemi saptırmak için kullanılan bir malzeme. Bugün yapılan adımlar ve tartışmalar muhafazakar değerlere sahip insanları ayrıştıran bir noktaya gitmiştir" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir