GENEL - 28 Şubat 2012 Salı 19:37

TZOB`DAN FRANSA`DAKİ İPTAL KARARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

A
A
A
TZOB`DAN FRANSA`DAKİ İPTAL KARARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, 1915 olaylarıyla ilgili İnkar Yasası’nın Fransa Anayasa Konseyi tarafından iptal edilmesiyle ilgili olarak, "AB ile ilgili tarımsal alanda ortak çalışmalarımızın olduğu ve benzer tarımsal faaliyetler yürüttüğümüz Fransız çiftçileriyle ikili ilişkilerimizi de derinden etkileyecek bu kararın reddi, sağduyunun olduğu kadar birlik ve beraberliğimizin bir zaferidir" dedi.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarını inkar etmenin suç sayılmasını öngören kararın Fransa Anayasa Konseyi’nce iptal edilmesiyle ilgili bir yazılı açıklama yaptı. Bayraktar, iptal edilen kararın zaten haklı bir gerekçesinin bulunmadığını belirterek, politik gerekçelere dayalı bu teklifi hazırlayanları, daha sonra karar haline getirerek dünya kamuoyunu yanıltmaya çalışanları 5 milyon 400 bin kayıtlı Türk çiftçisi adına esefle
kınadıklarını bildirdi.
Teklif ve kararın başından beri, Türk çiftçisini çok rahatsız ettiğini ifade eden Bayraktar, "Tarihi olaylar hakkındaki kararlar, tarihçilere bırakılmalıdır. Tamamen politik gerekçelere dayanan, hiçbir tarihi gerçeği yansıtmayan bu karar, zaten hiçbir vicdana sığmaz. Birilerini memnun etme ve oy hesabıyla parlamento ve senato çatısı altında bu kararı alanlar, elbette tarih önünde bu haksız çabalarının hesabını er, geç vereceklerdir" değerlendirmesini yaptı. Bayraktar iptale edilen yasayla ilgili olarak
şunları söyledi:
"AB ile ilgili tarımsal alanda ortak çalışmalarımızın olduğu ve benzer tarımsal faaliyetler yürüttüğümüz Fransız çiftçileriyle ikili ilişkilerimizi de derinden etkileyecek bu kararın reddi, sağduyunun olduğu kadar birlik ve beraberliğimizin bir zaferidir. Türk ve Fransız çiftçileri arasında kurulan olumlu ilişkilere ve işbirliğine hem ekonomik hem de sosyal anlamda zarar verecek olan bu tür girişimlerin, Fransız çiftçileri tarafından da tamamen politik olarak nitelendirildiğini düşünüyoruz. Bu kararın
reddi, bu tür sorunlarımızın kapandığı anlamına gelmez. Türkiye olarak, bütün dinamiklerimiz ve toplumun bütün kesimleri olarak, hiç vakit geçirilmeden, bu tür teklif, karar veya tasarıların önünü kapayacak, sürekli bir lobi faaliyetine hemen bugün başlanmalıdır. Türkiye Ziraat Odaları Birliği olarak, kayıtlı 5,4 milyon üyemiz ve uluslararası organizasyonlardaki ilişkilerimiz ve ağırlığımızla bu konuda her türlü sorumluluğu almaya hazırız."
Fransa’nın Türkiye’nin ihracatında 6’ncı, ithalatında ise 7’nci sırada bulunduğunu bildiren Bayraktar, 500 yıla yakın bir süredir Türkiye’nin en büyük ticari ortaklarından birinin hep Fransa olduğunu, 500 yıla yaklaşan Türk-Fransız ilişkilerinin, bu tür yapay gerginliklere feda edilmemesi gerektiğini, bunun ilişkilere büyük zarar vereceğini kaydetti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Bayraktar’dan CHP Genel Başkanı Özel’e cevap Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in iddialarına cevap verdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Özgür Özel’in bugün Grup Toplantıları esnasında bakanlığımızı ve madencilik sektörümüzü ilgilendiren konularla ilgili yaptığı talihsiz açıklamalarını gerçek dışı ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir yaklaşım olarak değerlendiriyoruz. Gerçeklerden kopuk bu iddialarınızın hangisini düzeltelim. Zira her cümleniz ayrı bir çarpıtma, her iddianız ayrı bir istismar konusu. 2002 öncesi verilen maden ruhsatı sayısı iddia ettiğiniz gibi bin 186 değil, 52 bin 686’dır. Hükümetlerimiz dönemi ve önceki dönemlerde verilen ruhsatlardan şu an 13 bin 157’si yürürlüktedir. Üstelik fiilen madencilik faaliyetine konu alan, ülkemiz yüzölçümünün sadece yüzde 0,18’i düzeyindedir. İlgili Holding’in ise 12 arama, 184 işletme ruhsatı yürürlüktedir; ancak tüm izin süreçleri tamamlanmış ve fiilen üretim yapılabilen ruhsat sayısı 92’dir. Bu şirketle ilgili bakanlığımızın bugüne kadar uyguladığı yaptırımlar ve aldığı tedbirler de kamuoyunun malumudur" ifadelerine yer verdi. Bakan Bayraktar CHP’li belediyeler üzerinden Özel’i eleştirdiği paylaşımında, "Gerçekler bu kadar açıkken, kamuoyunu yanıltmaya yönelik bu çabaların tek bir izahı vardır: Siyasi manipülasyon. Çünkü sizler, kendi yönetiminizdeki CHP’li belediyelerde ortaya çıkan yolsuzluk iddialarına cevap veremezken; iftirayı, çarpıtmayı ve karalamayı siyaset zannediyorsunuz. Gabar’da petrol bulunmasını ‘hikaye’ diyerek küçümseyen, Karadeniz gazını ‘yok sayan’, Mavi Vatan vizyonuna ‘masal’ diyen, Akkuyu Nükleer Santrali’nin iptal edilmesini savunan bir anlayışın bugün bize ders vermeye kalkması ibretliktir. Türkiye’nin stratejik kazanımlarını itibarsızlaştırmaya çalışan bu yaklaşımın derdi ne emekçidir ne de ülke menfaati. Biz ise dün olduğu gibi bugün de işçimizin, emekçimizin hakkını korumaya, ülkemizin kaynaklarını milletimizin menfaatine kullanmaya ve gerçekleri her platformda ifade etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.