YEREL HABERLER - 06 Mart 2014 Perşembe 11:35

Memur-sen Şubat Ayı Açlık-yoksulluk Araştırması

A
A
A
Memur-sen Şubat Ayı Açlık-yoksulluk Araştırması

Memur-Sen tarafından her ay düzenli olarak yaptırılan açlık-yoksulluk araştırmasında, Türkiye'deki 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı bin 116.602 TL, yoksulluk sınırı ise 3 bin 322.623 TL olarak belirlendi. Giyim madde fiyatlarında düşüş yaşanırken, gıda, ısınma ve barınma fiyatlarında artış oldu. Şubat ayında Ocak ayına göre gıda madde fiyatlarında ortalama değişimde yüzde 0.03’lük bir artış gözlendi. Gıda madde fiyatlarında Ocak ayına göre en göze çarpan değişim yüzde 22.51 artışla mandalinada yaşandı.
Şubat ayında Ocak ayına göre giyim madde fiyatlarında ise ortalama değişimde yüzde 3.95’lik bir azalış oldu. Giyim madde fiyatlarında Ocak ayına göre en göze çarpan değişim yüzde 2.87 artışla örgü yününde olurken, kışlık kıyafetlerde düşüşler yaşandı. Giyim madde fiyatlarında Ocak ayına göre en göze çarpan düşüşler yüzde 14.59 azalışla çizme (kadın), yüzde 13.73 azalışla bot (kadın), yüzde 11.90 azalı ve yüzde 11.79 azalışla kaban (kadın) fiyatında gerçekleşti.
Şubat ayında Ocak ayına göre ısınma madde fiyatlarında ortalama değişim yüzde 0.11’lik bir azalış olarak gözlendi. Isınma madde fiyatlarında Ocak ayına göre en göze çarpan değişim yüzde 1.00 artışla kömür fiyatı oldu. Araştırmaya göre tüp madde fiyatında ise yüzde 1.90’lık düşüş gözlendi.
Şubat ayında Ocak ayına göre aydınlanma madde fiyatında bir değişim olmazken, barınma madde fiyatlarında ortalama 0.41’lik bir artış oldu. Şubat ayında Ocak ayına göre sağlık madde fiyatlarında ortalama değişim yüzde 0.93’lük bir artış olarak gözlenirken, ulaşım madde fiyatlarında yüzde 0.82’lik bir artış olduğu belirlendi. Ulaşım madde fiyatlarında Ocak ayına göre en göze çarpan değişimin yüzde 4.43 artışla kargo, yüzde 3.26 artışla şehirlerarası otobüs ücreti ve yüzde 3.13 artışla araçların tamirine ve bakımı fiyatlarında olduğu gözlendi. Bununla birlikte ulaşım madde fiyatlarında yüzde 5.31, LPG ve yüzde 0.01 azalış belediye otobüs ücreti fiyatlarında olduğu tespit edildi.
Şubat ayında Ocak ayına göre haberleşme madde fiyatlarında ise ortalama değişim yüzde 0.67’lik bir artış olarak yansıdı. Temizlik madde fiyatlarında yüzde 0.89’luk bir artış gözlendi. Eğitim-kültür madde fiyatlarında da yüzde 0.94’lük bir artış oldu. Eğitim-kültür madde fiyatlarında Ocak ayına göre en göze çarpan değişim yüzde 6.72 artışla bilgisayar ekipmanlarında gözlendi. Çevre ve su madde fiyatlarında yüzde 2.10’luk bir artış yaşandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Fenerbahçe son 2 deplasmanda 4 puan bıraktı Süper Lig’de en fazla puan topladığı sezonu yaşayan Fenerbahçe, son 2 deplasman maçında 4 puan kaybederek şampiyonluk yarışında yara aldı. Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Fenerbahçe, Konyaspor’a konuk olurken sahadan 0-0 beraberlikle ayrıldı. Bu sonuçla puanını 90’a yükselten sarı-lacivertliler, ligde son 3 haftaya girilirken lider Galatasaray’ın 6 puan gerisine düştü. Bu sezon dış sahada mağlubiyet yaşamayan Kanarya, üst üste elde ettiği 10 maçlık galibiyet serisinin ardından Sivasspor ve Konyaspor maçlarında 2’şer puan kaybetti. Fenerbahçe dış sahada oynadığı 18 maçta 15 galibiyet, 3 beraberlik alarak 48 puan topladı ve 2020-2021 sezonunda elde ettiği ‘dış sahada en fazla puan toplama rekorunu’ da geride bıraktı. Sarı-lacivertliler 3. kez gol atamadı Sarı-lacivertliler, 18 hafta sonra bir maçta fileleri havalandıramadı. Ligde 89 golle, en golcü takım olan Fenerbahçe, 3. kez rakip fileleri havalandıramadan maçı tamamladı. İsmail Kartal’ın öğrencileri ligin 36. haftasında 12 Mayıs Pazar günü Kayserispor’u konuk edecek. Mert Müldür cezalı duruma düştü Konyaspor mücadelesine yedek kulübesinde başlayan Mert Müldür, iki takım oyuncularının yaşadığı gerginlik sonrası itirazda bulunurken hakem Bahattin Şimşek tarafından 34. dakikada sarı kart gördü. Bu sezon ligde 4. sarı kartını gören Mert, gelecek hafta iç sahada oynanacak Kayserispor müsabakasında cezalı duruma düştü. 25 yaşındaki futbolcu Samsunspor’la oynanan iki maçta ve Pendikspor karşılaşmasında sarı kart görmüştü. Konyaspor’a karşı 52. dakikada Osayi-Samuel’in yerine oyuna giren Mert Müldür, sarı-lacivertli formayla bu sezon 25 lig maçında görev aldı.