YEREL HABERLER - 07 Mart 2014 Cuma 12:22

Chp Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi

A
A
A
Chp Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi

“TOPLANTI YETER SAYISININ SAĞLANMASI İÇİN DİĞER MUHALEFET PARTİLERİNİN VE BAĞIMSIZLARIN CHP’NİN BU TUTUMUNA DESTEK VERMESİ GEREKİYOR. DİĞER SİYASİ PARTİLERİMİZ DE BUNA DESTEK VERİRSE FEZLEKELER OKUNMUŞ OLUR”
“ANAYASA’YA GÖRE İLKER BAŞBUĞ’U YARGILAMA YERİ YÜCE DİVAN’DIR, ASIL İHLAL ONUN YÜCE DİVAN YERİNE ÖZEL YETKİLİ MAHKEMEDE YARGILANMASI OLMUŞTUR. BU İHLAL BUGÜNE KADAR GİDERİLMEMİŞTİR, BU KARARLA GİDERİLMİŞ OLMUYOR”
(DERSHANELERİN KAPATILMASINI DA İÇEREN YASA) “İKİ AYKIRILIK NEDENİYLE KONUYU ANAYASA MAHKEMESİ’NE GÖTÜRECEĞİZ”
DERYA YETİM
CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, 4 eski bakan ile ilgili TBMM’ye gönderilen fezlekelerin Genel Kurul’da okunması için muhalefet partilerinden ve bağımsız milletvekillerinden destek isteyerek, “Toplantı yeter sayısının sağlanması için diğer muhalefet partilerinin ve bağımsızların CHP’nin bu tutumuna destek vermesi gerekiyor. Diğer siyasi partilerimiz de buna destek verirse fezlekeler okunmuş olur” dedi.
TBMM’de düzenlediği basın toplantısında 4 eski bakan ile ilgili fezlekelerin TBMM’ye intikal ettiğini, Meclis Başkanı’nın Genel Kurul çalıştığı halde fezlekeleri Genel Kurula sunmadığını belirten Akif Hamzaçebi, fezlekeleri milletvekillerinin incelemesi için Meclis Başkanlığı’na başvurduklarını ve hala bir cevap alamadıklarını söyledi. Hamzaçebi, “Meclis önümüzdeki 2 hafta ara verme kararı nedeniyle toplantı olmayacak, son hafta TBMM açık, CHP grubu olarak fezlekelerin TBMM’de okunması için hazırız. Olağanüstü toplantıysa olağanüstü toplantı, TBMM’nin 26 Mart’ta açık olacağı dikkate alınarak o tarihte fezlekelerin okunması için TBMM’de hazırız. Toplantı yeter sıyasının sağlanması için diğer muhalefet partilerinin ve bağımsızların CHP’nin bu tutumuna destek vermesi gerekiyor. Diğer siyasi partilerimiz de buna destek verirse fezlekeler okunmuş olur, fezlekelerde yer alan bilgilerden tüm Türkiye haberdar olmuş olur. Biz TBMM Başkanı’ndan hukuka uygun adım atarak bu fezlekeleri milletvekillerinin bilgisine sunmasını bekliyoruz” diye konuşu.
Atatürk Orman Çiftliği’nde inşa edilen Başbakanlık kompleksi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Hamzaçebi, Başbakan Erdoğan’ın konu ile ilgili yaptığı açıklamaları eleştirdi. Medya ve medya patronları üzerinde baskı olduğunu ve şimdi de sosyal medya üzerinde bir baskı olduğunu ifade eden Hamzaçebi, “Sayın Başbakan’ın medyaya müdahalesini biliyoruz, şimdi facebook ve twitteri kapatmak istiyor” şeklinde konuştu.
Anayasa Mahkemesi’nin İlker Başbuğ ile ilgili verdiği karara yönelik açıklamada bulunan Hamzaçebi, “Sayın Başbuğ açısından bu kararı önemli buluyorum. Hukuka bu kadar müdahalenin olduğu Türkiye’de Anayasa Mahkemesi’nin bu kararları olumlu bir gelişme. Neden sadece Sayın Başbuğ ile ilgili karar verilmiştir, bireysel başvuru yapan çok sayıda kişi var. Anayasa Mahkemesi neden onları gündemine almadı. Başvuran ne kadar kişi varsa Anayasa Mahkemesi’nin bir karar vermesi mümkündür. Başbuğ’un kararı Ergenekon’dan mahkum olan birçok insan için geçerlidir. Asıl ihlal şudur; Başbuğ’a bir suç isnadında bulunuldu, Anayasa’ya göre İlker Başbuğ’u yargılama yeri Yüce Divan’dır. Asıl ihlal onun Yüce Divan yerine özel yetkili mahkemede yargılanması olmuştur. Bu ihlal bugüne kadar giderilmemiştir, bu kararla giderilmiş olmuyor” ifadelerini kullandı.
Dershanelerin kapatılmasını da içeren yasa ile ilgili Anayasa Mahkemesi’ne başvuruda bulunacaklarını söyleyen Hamzaçebi, “O yasada iki düzenleme çok açık şekilde Anayasa’ya aykırıdır. Özel teşebbüsün kurulmasını yasaklayamazsınız. Bu teşebbüs özgürlüğü ilkesine aykırıdır. O yasada yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nda 40 bin kişinin görevinin sona ermesine yol açacak düzenleme de hukuk devleti ilkesine aykırıdır. Bu iki aykırılık nedeniyle konuyu Anayasa Mahkemesi’ne götüreceğiz” açıklamasında bulundu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi. Zonguldak’ta ilk kez düzenlenen Best Of Zonguldak etkinliği vatandaşlar ve iş adamlarından ilgi gördü. Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan’ın sunuculuğunu yaptığı organizasyonda Gazeteci Cem Küçük, organizasyonun ana sponsoru olan Elcab Kablo ile Zonsiad Yönetim Kurulu Başkanı Nejdet Tıskaoğlu’nun ev sahipliğinde Akkurt Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Kurnaz, Zonguldak kadın basketbol takımının kulüp başkanı Kanat Tan, çok sayıda iş adamlarının yanı sıra ve vatandaşlar katıldı. Zonguldak ilinin ilk vilayet olarak önemini vurgulayan Nejdet Tıskaoğlu, "Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Burada olmaktan çok mutluyuz. Zonguldak’ın kalkınması için hepimiz burada bir araya geldik. Birlik ve beraberlik içerisinde şehrimiz için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Zonsiad olarak 3-4-5 Mayıs’ta Zonguldak’ta bir fuar düzenliyoruz. Bunu Zonguldak’ın tüm illerinde tüm şehrimize yansıtmak istiyoruz. Bunun için çalışan Kerim Yılmaz burada. Levent Yaman kardeşlerime teşekkür ediyorum. Ayrıca Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan Zonguldak’ımızın ilklerini paylaştı. Burada ödül alan arkadaşlarımız 2023 yılı boyunca güzel işlere imza attılar ve ödülü hak ettiler. Bu yıl ilki düzenlendi. Gelecek yıl daha büyük bir organizasyonla Zonguldak’ımızı farklı bir şekilde temsil edeceğiz" dedi. Organizasyonu önemini belirten gazeteci Cem Küçük, "Zonguldak’ı her zaman her yerde övgüyle konuşuyoruz. Bu organizasyon bu yıl ilk kez yapıldı, keyifli ve başarılı bir organizasyon oldu. Biz burada Zonguldak için çabalayan iş insanlarıyız. Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Ben burada doğup büyüdüm ve fırsat buldukça memleketime geliyorum. Bizler madenci çocuklarıyız. Gerek hükümet genelinde, gerek ise Türkiye genelinde Zonguldak’ımızı her yerde en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" dedi. Ayrıca Zonguldak kadın basketbol şampiyonu kulüp başkanı Kanat Tan ise konuşmasında, "Ben bu ödülü Zonguldak taraftarları için alıyorum. Zonguldak kadın basketbol takımımız şampiyon olarak Süper Lig’e çıkmaya hak kazandı, çok çalıştık çok emek verdik ve emeğimizin karşılığını aldık, Formamızın rengi kırmızı şehitleri ve mavi madenci tulumlarını temsil ediyor. Çocuklarımız madenci torunlarıdır. Zonguldak’ı her alanda en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" ifadelerine yer verdi. Zonguldak halk oyunları ekibi gösterisinin ardından ödüller ve hediyeler takdim edildi.