YEREL HABERLER - 18 Mart 2014 Salı 10:44

Çanakkale Zaferinin Yıldönümü

A
A
A
Çanakkale Zaferinin Yıldönümü

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ÇELİK:
“ŞEHİTLERİMİZİN BİZE BIRAKTIĞI BU MUKADDES EMANETE HER ZAMAN AYNI İNANÇ VE BİLİNÇLE SAHİP ÇIKACAĞIZ”
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, “Şehitlerimizin bize bıraktığı bu mukaddes emanete her zaman aynı inanç ve bilinçle sahip çıkacağız” dedi.
Bakan Çelik, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi dolayısıyla yayınladığı mesajında şunları söyledi: “Mukaddes vatan toprağını kendi canları pahasına bize armağan eden, bayrağımızın çağdaş medeniyetler arasında yükselip dalgalanmasını sağlayan şehitlerimizi rahmetle anıyor gazilerimize sonsuz minnetlerimi sunuyorum.”
Çanakkale Zaferinin bu topraklar üzerinde yaşayan cesur halkın yılmaz direncini tarihe yazdığı kutsal mücadelenin adı olduğunu belirten Çelik, mesajını şöyle sürdürdü: "18 Mart’ta yurt sevgisini, kahramanlığı ve direnişi destanlaştıran bir nesil, abide olarak tarihe geçti. 'Çanakkale Geçilmez!' dedirten şehitlerimizi anarken; bu halkın, vatan söz konusu olunca koşullar ne olursa olsun kararlı ve dirençli bir karşılıkla zafere ulaşacağını bir kez daha belirtmek isterim. İlkelerinden ve değerlerinden ödün vermeden geleceğe özgüvenle bakan bir Türkiye olarak, o günkü kararlılığa ve dirence her daim sahibiz. Şehitlerimizin bize bıraktığı bu mukaddes emanete her zaman aynı inanç ve bilinçle sahip çıkacağız.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir