YEREL HABERLER - 25 Mart 2014 Salı 17:58

Suriye Uçağının Düşürülmesi

A
A
A
Suriye Uçağının Düşürülmesi

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI KAPUSUZ, SURİYE UÇAĞININ DÜŞÜRÜLMESİNİN ARDINDAN GENELKURMAY BAŞKANI ORGENEREL ÖZEL HAKKINDA YAPTIĞI AÇIKLAMALARA SERT TEPKİ GÖSTERDİ
AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI KAPUSUZ:
“HAVA SAHASI İHLALİ YAPAN SURİYE UÇAĞININ DÜŞÜRÜLMESİNDEN SONRA İLK AÇIKLAMA SURİYE’DEKİ ZALİM REJİM TARAFINDAN DEĞİL DE CHP TARAFINDAN YAPILDI”
“HAVA SAHASI GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMASINI “UCUZ İŞLER” OLARAK NİTELENDİREN KILIÇDAROĞLU, ESED’İ DEĞİL DE TÜRKİYE’Yİ TEHDİT EDEREK KİME KARŞI AİDİYET DUYGUSU HİSSETTİĞİNİ ORTAYA KOYMUŞTUR”
“KILIÇDAROĞLU, SURİYE UÇAKLARI VE ESED İÇİN ÜZÜNTÜ DUYMUŞTUR, BUNUNLA DA KALMAYIP ESED ADINA SÖZCÜLÜK YAPMIŞTIR”
TÜRKER BEKTAŞ
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel hakkında yaptığı açıklamalara tepki göstererek, “Bu millet, görevini yapan Türk Silahlı Kuvvetleriyle ve pilotlarımızla iftihar ederken Kılıçdaroğlu, Suriye uçakları ve Esed için üzüntü duymuştur. Bununla da kalmayıp Esed adına sözcülük yapmıştır” dedi.
AK Parti Genel Başbakan Yardımcısı Salih Kapusuz, yaptığı yazılı açıklamayla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile ilgili açıklamalara sert tepki gösterdi. Pazar günü Hava Kuvvetleri tarafından hava sahasını ihlal eden bir Suriye uçağı düşürüldüğünü anımsatan Kapusuz, “Ülkemizin hava sahasının korunması noktasında ne kadar kararlı olduğumuz tüm dünyaya gösterilmiş oldu” dedi.
Bu gelişmenin, milletin birer ferdi olarak herkesi sevindirdiğinin altını çizen Kapusuz, hava sahası ihlali yapan Suriye uçağının düşürülmesinden sonra ilk açıklamanın Suriye’de tarafından değil de CHP tarafından yapıldığını belirtti. CHP açıkça Esed rejiminin sözcülüğünü yaparak Türkiye’yi tehdit ettiğine dikkat çeken Kapusuz, açıklamasında şunları kaydetti:
“CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Esed adına ekrana çıktı ve Türkiye Cumhuriyeti Genelkurmay Başkanı’na gözdağı vererek ‘Uyarıyorum seni. Ucuz işlere girme’ dedi. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin hava sahası güvenliğini sağlamasını ‘ucuz işler’ olarak nitelendiren Kılıçdaroğlu, Esed’i değil de Türkiye’yi tehdit ederek kime karşı aidiyet duygusu hissettiğini ortaya koymuştur. Kılıçdaroğlu şunu bilmelidir ki Vatanı ve sınırlarımızı savunmak kendisinin nitelendirdiği gibi ‘ucuz işler’ değildir. Bu millet, görevini yapan Türk Silahlı Kuvvetleriyle ve pilotlarımızla iftihar ederken Kılıçdaroğlu, Suriye uçakları ve Esed için üzüntü duymuştur. Bununla da kalmayıp Esed adına sözcülük yapmıştır. Peki Kılıçdaroğlu ne bekliyordu? Suriye uçaklarının hava sahamızdan içeriye girmesine müsaade mi edecektik? Elbette buna müsaade edilemezdi ve Hava kuvvetlerimiz kendilerine verilen görevi başarıyla yerine getirerek gerekeni yaptı. Seçim yaklaştıkça CHP’yi korku sarmakta ve hezeyan dolu açıklamalar üst üste gelmektedir.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir