YEREL HABERLER - 01 Nisan 2014 Salı 11:49

Yıldız “elektrik Direklerinin Arkasına Sığınmayalım”

A
A
A
Yıldız “elektrik Direklerinin Arkasına Sığınmayalım”

ENERJİ BAKANI TANER YILDIZ:
“GEZİ PARKI'NDA YEŞİLLİĞİN ARKASINA SIĞINAN BİR KISIM İNSANLAR BUGÜN ELEKTRİĞİN ARKASINA SIĞINMAYA ÇALIŞIYOR”
“SEÇİMİ GÖLGELEMEYE YÖNELİK İŞ SÖZ KONUSU DEĞİLDİR”
“AK PARTİ İKTİDARININ ALACAĞI SONUÇLARI ANKETLERDE GÖRENLERİN MAZERET ÜRETMEYLE ALAKALI İŞLEMLERİDİR”
“TOROSLAR BÖLGESİNDE BEŞ İLDEN BAHSEDİYORUZ BEŞ İLİN DÖRDÜNÜ MUHALEFET PARTİLERİ KAZANMIŞTIR”
İLKER TURAK-ADEM ÖZTÜRK
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Gezi Parkı'nda ağaçların yeşilliğin arkasına sığınan bir kısım insanlar bu gün elektriğin arkasına, direklerin arkasına sığınmaya çalışıyor” dedi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Genç Müsiad Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti. Kabul sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yıldız, gündeme dair açıklamalarda bulundu.
30 Mart yerel seçim günü gerçekleşen elektrik kesintilerini değerlendiren Yıldız, şöyle konuştu:
“21 dağıtım bölgesinde elektrikte seçimlerde bizim ortalamamıza baktığımızda şuan ki kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan ve seçimi gölgelemeye yönelik iş söz konusu değildir. Eskişehir’de şuan görüntülerini belki izleyebileceksiniz. Bir yer altı kablosunun patladığını ve çalışan iş makineleri ile beraber buradaki bütün faaliyetleri kayıt altına aldık. Bu bir kablo patlağıdır. Türkiye’de herhangi bir oy tasnifini veya oy pusulalarının sayılmasını olumsuz etkileyen herhangi bir süreç yaşanmamıştır. Toplam 15 saniye içerisinde Eskişehir’de adliye sarayının jeneratörü devreye girmiştir. 17 dakikalık bir kesinti söz konusudur. Kahramanmaraş uçağı Maraş’a fırtına yüzünden inemiyor ve sonunda 2,5 saat sonra Elazığ’a iniyor. Böyle bir fırtınadan bahsediyoruz. Çatılar uçmuş, direkler devrilmiş. Bunlar daha çok Toroslar bölgesinde oldu. Gezi Parkı'nda ağaçların, yeşilliğin arkasına sığınan bir kısım insanlar bu gün elektriğin arkasına, direklerin arkasına sığınmaya çalışıyor. En fazla yıkılan direklerimiz Toroslar bölgesindedir. Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay ve Gaziantep hizmet alanı. Gaziantep hariç bütün hepsinde muhalefet partileri kazanmıştır. Saygıyla karşılıyoruz. Peki, elektrik kesintisi oldu da ondan dolayı alamadık diyeceklerse herhalde yanlış bir teşhis koydular."
Eskişehir’de vatandaşımızın muhalefet partisine oylarını kullandığını anlatan Kılıç, şunları söyledi: "Sonuçta vatandaşımızın tercihine hep beraber saygı duymamız lazım. İtiraz edilen bölgelerde muhalefet bölgeleri kazandı. Son 48 saatte 46 saat net çalışma yapıldı. Ben oradaki arkadaşlarımızla ilgili bir soruşturma talimatı vermedim, vermeyi de düşünmüyorum. Seçimde kendini başarılı göremeyenlerin elektrik direklerinin arkasına saklanma ihtiyacını zaman zaman dersini yapamayan öğrencilerin durumuna benzetiyorum. Biz vatandaşın her türlü tercihine saygılıyız. Biz bununla alakalı seçim sonuçlarına gölge düşürmeye çalışanları birazda tebessümle karşılıyoruz. Oy tasnifini veya herhangi bir oy pusulasını etkileyecek bir konu söz konusu değildir. Böyle bir şey olmamıştır. O zaman il merkezlerinde ve ilçe merkezlerinde kısa süreli kesinti söz konusu olmuştur. Elektrik direklerinin arkasına sığınmayalım.”
Bir milyon 100 bin kilometrelik atmosfere açık bir işletmede işletmecilik yapıldığını kaydeden Yıldız, şuan elektrik arızaları ve kesintilerinin olabileceğine dikkat çekti. Avrupa’nın 2. büyük şebekesinden bahsettiklerini anlatan Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunun herhangi bir kasta mahsus olarak yorumlanmasını yanlış bulurum. Zaman zaman eksiklerin olabileceğini, işletmecilikte bunların söz konusu olabileceğini söylüyorum ama dünyanın her tarafında böyle bu. Bu elektrik işletmeciliği ile alakalı bir husustur. Seçime has bir şey söz konusu değildir ama önceden özellikle AK Parti iktidarımızın alacağı sonuçları anketlerde görenlerin mazeret üretmeyle alakalı işlemleridir. Biz Sayın Başbakanımız güçlü bir muhalefet etmek istiyorum derken yorum yapıldı; muhalefete dizayn mı edilmek isteniyor diye. 5 yılda bir genel seçim, bir yerel seçim, bir referandum da istediği sonuca ulaşamayan partilerin veya 8 seçimdir 2’nci parti bile olamayan partilerin bu tür mazeretlerin arkasına sığınmasını biz doğru ve demokratik bulmayız. Toroslar bölgesinde 5 ilden bahsediyoruz ve 5 ilin 4’ünü muhalefet partileri kazanmıştır. Kendilerini o illerde de tebrik ediyoruz. Herhangi bir elektrikle alakalı mazeretlerinin olamayacağını açıkça görüyoruz. Varsa itiraz etsinler yani biz kazandık ama buna rağmen itiraz ediyoruz falan desinler.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Başkan Kul: "Kadınlar plajı konusunda çalışmalarımız başladı" Terme Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısında konuşan Başkan Kul, "Kadınlar plajı konusunda çalışmalarımız başladı" dedi. Terme Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis toplantısı Terme Belediyesi Meclis Salonunda Belediye Başkanı Şenol Kul’un başkanlığında yapıldı. Çeşitli komisyonların üye ve başkan seçimlerinin de yer aldığı 7 farklı gündem meclis toplantısında görüşüldü. Kadınlara müjde Terme Belediye Meclisinde konuşan başkan Şenol Kul, “Söz verdiğimiz projelerimizi bir bir hayata geçireceğiz. Proje kitapçığımızda da yer alan kadınlar plajı konusunda düğmeye bastık. Konu ile alakalı büyükşehir belediyemizle görüştük bir proje hazırlamalarını istedik. Bizler de kendi projelerimizi hazırlayıp kadınlarımız için en doğrusu ve güzeli hangisi olur kararını vereceğiz. Amacımız kısa süre içinde projemizi hayata geçirerek kadınlarımızın hizmetine sunmak" diye konuştu. "Kadınlar konusunda pozitif ayrımcılık yapacağız" Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Terme’de kadınlar ile ilgili projelere öncelik vereceklerini belirterek, “Kadınlar konusunda kimse kusura bakmasın pozitif ayrımcılık yapacağız. Kadınlarımızın ilçemizin güzellikleri ve imkânlarından faydalanabilmeleri noktasında her türlü çalışmayı yapacağız ve hayata geçireceğiz. Kadınlar plajı da bunun ilk adımı olacak” şeklinde konuştu.