YEREL HABERLER - 12 Aralık 2011 Pazartesi 15:56

MAMAK, KIRŞEHİRLİLERİ TİYATRODA BULUŞTURDU

A
A
A
MAMAK, KIRŞEHİRLİLERİ TİYATRODA BULUŞTURDU

Ankara’nın Mamak ilçesinde Kırşehirliler Dernekler Federasyonu Gençlik Komisyonu üyeleri, "Aspasya" adlı oyunu Kırşehir motifleriyle süsleyerek sahne aldı.
Geleneksel Türk tiyatrosunun başyapıtlarından olan "Aspasya" adlı oyun, Mamak Kültür Merkezi’nde Kırşehirliler Dernekler Federasyonu Gençlik Komisyonu üyelerince sahnelendi. Kırşehirliler tarafından coşkuyla izlenen oyunun sonunda Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Müfit Yıldırım’a plaket takdim edildi.
Kırşehirli hemşerileriyle birlikte oyunu büyük coşkuyla izleyen Belediye Başkan Yardımcısı Yıldırım, oyuncuları tebrik ederek, bilim ve sanata büyük önem verdiklerini söyledi. Yıldırım, " İzlemiş olduğumuz oyun ile Kırşehirlilerin kültürü yaşatılıyor. Bu tür organizasyonlar ve oyunlarla güzel yetenekler ortaya çıkıyor. Biz de Mamak Belediyesi olarak bilime ve sanata büyük önem veriyor, gençleri sosyal hayatın içine almak için Mamak Kültür Merkezi’nde birçok faaliyet gerçekleştiriyoruz. Amacımız eğitim ve
kültürel faaliyetlerimizden, aktivitelerimizden binlerce gencin faydalanabilmesidir. Gençlerimiz, faaliyetlerini, oyunlarını sergilerken yaşayarak oynuyorlar, biz izleyiciler bunu görebiliyoruz. Sanatçılarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.
Kırşehir Dernekler Federasyon Başkanı Hilmi Gökçınar ise gençlere tam destek verdiklerini belirterek, federasyonun bir de gençlik korosu oluşturacağını söyledi. Gökçınar, "Oyunumuzu hep birlikte izledik. Kırşehir’imizin şivesinden, giyimine kültürünü bu oyunda hep birlikte bulabildik. Gençlerimizi yürekten tebrik ediyorum. Federasyonumuz, gençlik tiyatrosunun yanı sıra çok yakın bir zamanda gençlik korosuna sahip olacak. Ayrıca bu oyun ve diğer etkinliklerimizde bizden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen
Mamak Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.
Yönetmenliğini Kadir Çöklü, yönetmen yardımcılığını Salih Köksal’ın yaptığı ve Kırşehir Dernekler Federasyonu Gençlik Komisyonu üyelerinin oynadığı "Aspasya" adlı yöresel komedi tarzı oyun da genç bir kıza talip olan damat adayları ve adayları kızla görüştüren İbiş karakteri anlatılıyor.
Oyunu Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Müfit Yıldırım’ın yanı sıra Meclis Üyesi Kani Araz, Sayıştay Başkanı Recai Akyel, AK Parti Çankaya İlçe Başkanı Süleyman Yılmaz, Kırşehirli Dernekler Federasyonu Başkanı Hilmi Gökçınar, Kırşehirliler Vakfı Genel Başkanı Erol Tosun, Gençlik Komisyonu Başkanı Coşkun Aşkun, Kırşehirli Dernekler Federasyonu Kadın Kolları Başkanı Nermin Hendek de izledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Kıbrıs Meydanı’ndaki anıt yeniden ait olduğu yerde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kıbrıs Meydanı çevresinde yürütülen inşa faaliyetleri esnasında zarar görmemesi için alandan kaldırdığı Atatürk ve Sütçü İmam’ın heykellerinin yer aldığı anıtı, bakım ve onarım çalışmalarının ardından yeniden mevcut yerine kazandırdı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından, şehir merkezinde sürdürülen kentsel tasarım ve çevre düzenleme çalışmaları kapsamında zarar görmemesi için geçici olarak kaldırılan Kıbrıs Meydanı’ndaki anıt, yeniden mevcut yerine yerleştirildi. Cumhuriyetin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Maraş’ın Millî Mücadele kahramanlarından Sütçü İmam’ın heykellerinin yer aldığı anıt, bakım ve onarım çalışmalarının tamamlanmasının ardından tekrar vatandaşlarla buluştu. Bölgede yürütülen inşa faaliyetleri sırasında anıtın herhangi bir zarar görmemesi amacıyla titizlikle bulunduğu alandan kaldırıldığı belirtilirken, bölgede çalışmaların önemli bir aşamaya ulaşmasının ardından anıt yeniden meydandaki yerini aldı. Çalışmalar süresince anıtın korunmasına yönelik hassas bir süreç yürütülürken, heykellerin bakım ve onarım işlemleri de uzman ekipler tarafından gerçekleştirildi. Kahramanmaraş’ın kurtuluş mücadelesinin sembollerinden biri olan ve şehrin tarihî hafızasında önemli bir yere sahip anıtın yeniden yerine kazandırılması vatandaşlar tarafından da memnuniyetle karşılandı. Özellikle Millî Mücadele ruhunu temsil eden Sütçü İmam figürü ile Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aynı anıtta yer alması, meydanın tarihî ve manevi değerini daha da güçlendiriyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında heykellerde bakım, temizlik ve onarım uygulamaları yapılırken, çevresinde de çeşitli düzenlemeler gerçekleştirildi. Meydandaki kentsel tasarım çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte anıtın bulunduğu alanın daha modern, estetik ve kullanışlı bir görünüme kavuşacağı ifade edildi. Diğer yandan anıtın bulunduğu çevrede yapılacak ışıklandırma uygulamalarının da tamamlanmasıyla birlikte anıtın gece görünümünün daha estetik bir hale geleceği belirtildi. Yapılacak aydınlatma çalışmaları sayesinde hem meydanın görsel niteliğinin artırılması hem de anıtın tarihî kimliğinin daha güçlü şekilde ön plana çıkarılması hedefleniyor.
İstanbul Karsan e-ATA Hydrogen İtalya’da hizmete başladı Karsan, hidrojen teknolojisiyle başta Avrupa olmak üzere dünyada temiz mobilite ihtiyacını karşılamaya devam ediyor. Bu kapsamda şirket, İtalya’nın Terni şehrine 2 adet Karsan e-ATA Hydrogen teslimatı gerçekleştirdi. Yeni nesil toplu ulaşımda dünyanın teknoloji odaklı mobilite markalarından olan Karsan, sürdürülebilir mobilite vizyonu doğrultusunda hidrojen teknolojili toplu ulaşım projelerine bir yenisini daha ekledi. Toyota yakıt hücresi teknolojisiyle geliştirdiğie-ATA Hydrogen modeliyle şirket, İtalya’nın Terni şehrinde temiz ulaşım dönüşümüne katkı sağlayacak yeni projesini hayata geçirdi. Karsan hidrojen mobilitesinde de büyüyor Yapılan açıklamaya göre şirket, düzenlenen törenle İtalya’nın Terni şehrine 2 adet 12 metrelik e-ATA Hydrogen aracını teslim etti. Piazza Europa’da gerçekleştirilen teslimat töreni; yerel yönetimler, proje paydaşları ve davetlilerin katılımıyla gerçekleşti. Umbria Bölgesi ve İtalya Çevre Bakanlığı’nın hava kalitesini iyileştirme programı kapsamında hayata geçirilen projede Regione Abruzzo ana partner olarak yer alırken, Perugia Üniversitesi de akademik destek sağlıyor. Konu hakkında değerlendirmede bulunan Karsan CEO’su Okan Baş, "AB destekli LIFE3H programı kapsamında hayata geçirilen bu projede yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Sürdürülebilir toplu ulaşım dönüşümüne katkı sağlayan bu önemli projede birlikte çalıştığımız Busitalia, LIFE3H, Terni Belediyesi, Linde Gas Italia, Regione Abruzzo ve Perugia Üniversitesi’ne teşekkür ediyoruz. Terni’de hayata geçirilen bu iş birliğinin, hidrojen teknolojisinin toplu ulaşımda yaygınlaşmasına ve daha temiz şehirler hedeflerine önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz" dedi. Temiz ulaşım dönüşümüne güçlü katkı Şirketin sıfır emisyonlu mobilite dönüşümünde önemli bir çözüm ortağı olduğuna dikkat çeken Okan Baş, "Güçlü Ar-Ge yetkinliğimiz sayesinde Avrupa’daki dönüşüm projelerinde aktif rol üstleniyoruz. Hidrojen teknolojisinin özellikle uzun menzil ve yoğun operasyon gerektiren toplu ulaşım hatlarında önemli bir alternatif sunduğuna inanıyoruz. Temiz enerjiyle çalışan bu yeni nesil araçlar, şehirlerin sürdürülebilir ulaşım hedeflerine katkı sağlarken daha temiz ve daha yaşanabilir kentler için de önemli bir adım oluşturuyor. Toyota yakıt hücresi teknolojisiyle geliştirdiğimiz e-ATA Hydrogen modelimizle Terni’nin temiz ulaşım vizyonuna katkı sağlamaktan mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.