POLİTİKA - 16 Mart 2012 Cuma 16:35

MHP GRUP BAŞKANI VURAL`DAN CHP`YE `1+8+4` ELEŞTİRİSİ

A
A
A
MHP GRUP BAŞKANI VURAL`DAN CHP`YE `1+8+4` ELEŞTİRİSİ

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, CHP’nin eğitim sistemiyle ilgili 1+8+4 şekildeki önerisini eleştirerek, "CHP’nin önerilerinde milli eğitim değimiz, temel eğitimde hassasiyet gösterdiğimiz konular bulunmuyor. Tamamen mekanik, materyalist ve klasik sol anlayışla hazırlanmış bir eğitim sistemi" dedi.
Meclis’te bir basın toplantısı düzenleyen Vural, Afganistan’da ilk defa Türk askerinin şehit olduğunu belirterek, şehit askerlere Allah’tan rahmet dileklerini söyledi. Bu kazanın oluş biçimiyle ilgili kamuoyunun bir an önce aydınlatılmasını istediklerini ifade eden Vural, Afganistan politikalarıyla ilgili de gelecek hafta Meclis’te genel görüşme talepleri olacağını söyledi.
Vural ayrıca, TBMM’de tartışılmamış politikalarla Suriye politikasının değerlendirildiğini belirterek, "Suriye politikası da ivedilikle TBMM’de tartışılmalıdır. CIA Başkanı ile Başbakan arasında bir konuşma çerçevesinde ele alınıyor. TBMM nerede? Kimse ne olduğunu bilmiyor. Kapalı kapılar ardından bir Suriye politikası Türkiye’ye ihale edilmiş. Önümüzdeki hafta Suriye politikasının da genel görüşme ile ele alınmasını isteyeceğiz" dedi.
"EĞİTİMDE TAKTİK SAVAŞLARI"
Eğitim konusunda AK Parti ve CHP orasındaki tartışmaları ’eğitimde taktik savaşları’ olarak nitelendiren Vural, AK Parti ve CHP’nin bu eğitimi rakamlardan ibaret gören anlayışlarının çatıştığını söyledi. Vural, "4+4+4 ile 1+8+4’çüler var. Eğitim sadece rakamların bir araya getirilmesi değil, eğitim bir diğerdir" diye konuştu.
CHP’nin eğitim sistemiyle ilgili bir kitapçık yayınladığını belirten Vural, CHP’nin materyalist bir bakış açısıyla eğitim konusunu değerlendirdiğini ve önerilerinde hiçbir millilik vasfı bulunmadığını söyledi. Vural, MHP olarak eğitimin, milli kimlik, dil ve din ekseninde verilmesi gerektiğini düşündüklerini belirterek, "Bu bakımdan CHP bu değerlerden uzak bir eğitim sistemi AKP de getirdiği sistemle etnik kimliği seçmeli derste Kütçe’yi getirmek suretiyle millilikten uzak, etnik kimliklere göre anadilde
farklı taleplere göre bir eğitim sisteminde farklılaşmayı ama aynı zamanda da dinle ilgili temel değerleri de sadece başka programlarda vermeyi hedefliyor. MHP olarak biz diyoruz ki, bu milleti millet yapan değerler, milli kimliğimiz ve dinimiz, bunlar temel eğitimde verilmelidir, herkese verilmelidir, herkese bu fırsat verilmelidir" diye konuştu. Vural, İmam Hatiplere karşı olmadıklarını da kaydetti.
"CHP GİBİ BAKMIYORUZ"
AK Parti’nin 4+4+4 sistemi teklifinin Genel Kurul aşamasına geldiğine yönelik açıklamalarının hatırlatılması üzerine de Vural, MHP olarak bu konuda yapacakları katkılar olduğunu söyledi. Konuya CHP’nin baktığı gibi bakmadıklarını ifade eden Vural, "CHP’nin önerilerinde milli eğitim değimiz, temel eğitimde bizim hassasiyet gösterdiğimiz konuların hiçbiri bulunmuyor. Mekanik, materyalist, klasik bir sol anlayışla hazırlanmış bir eğitim sistemi" dedi.
KÜRSÜ İŞGALİ TARTIŞMALARI
AK Parti ve CHP’nin Genel Kurul görüşmeleri ile ilgili ’hareket planları’ olabileceğini belirten Vural, "İşte ’havadan mı duhul edelim’, ’sen sağdan sen soldan’ falan diye bizim bir metrelik bir sınırımız var buna yaklaşmasınlar. Çünkü yaklaşanlar hasar tespitiyle gidiyorlar. Bizim milletin sözcüsü olmamızı kimse engelleyemez. MHP’nin topluma söyleyeceklerinin, çatışma ve kavgalarla üstünün örtülmesine izin vermeyeceğiz" dedi.
AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın ’kürsünün işgal edilmesine izin vermeyeceğiz’ sözlerinin hatırlatılması üzerine Vural, "O kürsü milletin kürsüsüdür. O kürsü ne birilerinin korumasına, ne birilerinin işgaline...O zaman bir boks ringi koyalım, grup başkanvekilleri çıksınlar, hangi taktikle dövüşecekler. Böyle bir tablo meclise yakışmıyor. Gelin sürece katkı verelim ama MHP olarak bu konuda ısrarımız var gelin komisyon çalışmalarına milletvekillerinin katılmalarının önü açılsın, önergeleri
verelim. Süreci tamamlayalım, sonra Genel Kurulda görüşelim. Yoksa kimse burada dayatmayla, zorla, zorbalıkla sözümüzü, sesimizi kesmeye kalkmasın. AKP’yi de CHP de uyarıyorum. MHP olarak biz onlardan farklı bir partiyiz" dedi.
Adana’da bir annenin intiharıyla ilgili bir soru üzerine de Vural, "Yüzde 6 zam verdik diye asgari ücretlileri bir eli yağda, bir eli balda zannedenlere ibret olması lazım. Bu dramlar çok. Bu milletin gerçek gündemi de bu. Kapitalizm ve materyalizm AKP hükümetinin başlıca anlayışı olmuştur. Önemli olan bu duyarlılıkları olan bir ekonomi politikası uygulamaktır. Önemli olan bunları görecek göz olması lazım, yürek olması lazım" şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli 160 yıllık acı: Çerkesler, atalarını andı Kafkasya’dan 160 yıl önce sürgün edilirken hayatını kaybeden Çerkes halkı, Kocaeli’nin İzmit ilçesinde anıldı. Kocaeli Kafkas Kültür Derneği Başkanı İbrahim Uygun, "Karadeniz en çok bize karadır. Yolda kimi çocuğunu kimi eşini denize verdi, yıllarca büyüklerimiz balık yemedi” dedi. Çarlık Rusya’sı tarafından 21 Mayıs 1864‘te Kafkasya’dan toplanılarak Türkiye’ye sürgün edilen ve sürgün sırasında binlercesinin hayatını kaybettiği Çerkes halkı, Tepecik Mahallesi Fevziye Parkı’nda anıldı. Kocaeli Kafkas Kültür Derneği koordinesinde gerçekleştirilen programda Çerkes Sürgün Anıtı etrafında toplanan vatandaşlar ataları için saygı duruşunda bulundu. Hayatını kaybedenlerin ruhuna Kur’an-ı Kerim okundu ve dua edildi. Program sonunda anıta karanfil bırakılırken lokma dağıtıldı. Öte yandan, Kartepe ilçesindeki Ketenciler Mahallesi’nde toplanan vatandaşlar ellerinde Türk ve Çerkes bayraklarıyla yürüyüş gerçekleştirdi. Nart Ateşi yakıldı, meşalelerle ateş etrafında dönülerek hayatını haybedenler anıldı. Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman da etkinliğe katıldı. "Yolda kimi çocuğunu kimi eşini denize verdi" Kocaeli Kafkas Kültür Derneği Başkanı İbrahim Uygun, "Dünyanın en büyük soy kırımlarından biri olarak kabul edilen 21 Mayıs 1864 tarihiyle hafızalara işlenmiş büyük Çerkes sürgününde kaybettiklerimizi anmak ve dünyaya durumuzu göstermek için toplandık. Kafkas halkları ve Çerkesler’in hiçbir halkın toprağında gözü olmamıştır. Kuzey Kafkasya’nın tarih boyunca çok az zamanı geçmiştir bazen din savaşları bazen büyük imparatorlukların savaşlarının ortasında kalmıştır. Çarlık Rusya’nın sıcak denizlere inme politikası sebebiyle 1763’ten 1864’e kadar 101 yıl süren savaşın sonunda maalesef Kuzey Kafkasya’daki atalarımız savaşı kaybettiler. Savaşı kaybettikleri için sürüldüler. Savaş çok acımasızdı orantısız bir güç vardı ve birçok köy yakıldı. Ekinler yakıldı sivil insanlar öldürüldü ve büyük bir göçe zorlandı. Kuzey Kafkasya halklarının büyük bir kısmı Osmanlı topraklarına göçe zorlandı. Yolda kaybettiğimiz bir sürü büyüğümüz var. Yıllardır dilimize dayadığımız bir sözümüz var ‘Karadeniz en çok bize karadır’. Yolda kimi çocuğunu kimi eşini denize verdi, yıllarca büyüklerimiz balık yemedi. Kuzey Kafkasya halkları gittikleri ülkede çok dağınık yerleştirilse de her zaman kültüre, sanata, edebiyata, spora, siyasete ve askeriye ye büyük katkı sundu. Büyük Kafkas sürüm ve soykırımının özellikle Rusya tarafından tanınmasını göç etmiş hemşerilerimizin arkalarında bıraktığı atalarıyla ilişkilerini kolaylaştırmak için devletimiz ve Rusya’nın girişimlerde buluşmasını istiyoruz. Geride bıraktıklarımızı rahat rahat ziyaret etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.
İzmir İzmir’de 10 köpek zehirlenerek öldürüldü İzmir’in Urla ilçesinde, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce aralarında evcil hayvanların da bulunduğu 10 köpek zehirlenerek telef oldu. Edinilen bilgiye göre, gece saatlerinde Urla ilçesi Gülbahçe Mahallesi’nde aralarında evcil hayvanların da olduğu 10 köpeğin kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından zehirlenerek öldürüldüğüne dair Urla Belediyesi Veterinerliğine ihbarda bulunuldu. Adrese giden ekiplerce zehirlenerek öldürüldüğü belirlenen köpekler bölgeden alınırken, sokakta bulunan diğer köpeklerin zehirlenme ihtimaline karşı sabahın erkek saatlerine kadar nöbet tutuldu. “8-10 tane köpeğimizi ağzında köpüklerle titrer halde bulduk” Köpeklerin zehirlenerek öldürülmesine üzüldüğünü belirterek tepki gösteren Gülbahçe Mahalle sakinlerinden 23 yaşındaki Elif Sarı, “Bizler bu hayvanları seven, besleyen, bakan insanlarız. Fakat sevenler kadar sevmeyenlerinde olduğunu gördük. Veterinerin söylediğine göre hayvanlar ‘tarım ilacı ya da fare zehiriyle’ zehirlendiler. Gece adındaki köpeğimizin ağzından köpük çıkması nedeniyle zehirlendiğini anladık. Sahipli ve çipi olan köpeklerin de aralarında olduğu 8-10 tane köpeğimizi ağzında köpüklerle titrer halde bulduk. Zehir çok kuvvetli olduğu için ve panzehiri de bulunmadığı için hepsini kaybettik” dedi. Öte yandan, olayla ilgili Urla İlçe Emniyet Müdürlüğü HAYDİ Polisleri ve Urla İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gerekli inceleme ve araştırmaların başlatıldığı öğrenildi.