POLİTİKA - 23 Temmuz 2014 Çarşamba 13:07

Chp Sözcüsü Haluk Koç’un Basın Toplantısı

A
A
A
Chp Sözcüsü Haluk Koç’un Basın Toplantısı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Haluk Koç, bir basın toplantısı düzenleyerek gündemdeki konuları değerlendirdi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Koç, CHP Genel Merkezi’nde güncel konuları değerlendirdiği basın toplantısında, konuşmasına Kadir Gecesi’ni kutlayarak başladı. Koç, ayrıca Şanlıurfa’nın Suriye sınırı bölgesinde şehit olan 3 askere Allah’tan rahmet, ailelerine ise sabır diledi. İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırılara değinen Koç, İsrail ile Türkiye’nin ilişkileriyle ilgili CHP’nin gündeme getirdiği sorulara cevap alınmadığını kaydetti. Koç, soruları şöyle sıraladı:
“Musul-Kerkük ham petrolünü Ceyhan’dan yüklediğiniz tankerlerle İsrail’e sattınız mı satmadınız mı? Türkiye’den İsrail’e jet yakıtı sattınız mı satmadınız mı? Medyaya bakın her türlü bilgi, belge, not açık açık yayınlanıyor. TÜİK’in raporları yayınlanıyor. Enerji Bakanı Taner Yıldız Bey, bu konuda hala tatmin edici bir cevabı yok. İsrail’in hava savunma sistemini tamamlayan ve kontrolü ABD’de olan Kürecik radar sistemi faaliyeti İsrail’in bütün bu vahşet gösterilerine karşın hala Türkiye’de devam edecek mi etmeyecek mi? İsrail ile ticari ilişkilerimizin boyutu nedir? Gazze’ye bu insafsız saldırılar sürerken bir açıklama yapmayı düşünüyor musunuz bu konuda? İsrail’in 1961’den beri üye olmak istediği OECD’ye siz Mayıs 2010’da Türkiye vetosunu kaldırıp İsrail’in yolunu açıp üyeliğini sağladınız mı sağlamadınız mı? Vetoyu nasıl kaldırdınız, ne karşılığında kaldırdınız? Cevap yine yok. Ateşkes çalışmaları bir şekilde sürdürülüyor. Nerden sürdürülüyor, Mısır üzerinden sürdürülüyor.”
Koç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD Başkanı Barack Obama ile görüşemediğini söylemesini eleştirerek, yanlış bir dış politika izlendiğini kaydetti.
Özel yargı oluşturulduğunu belirten Koç, HSYK üzerinden çok tartışılacak atamalar yapıldığını da kaydetti. Dün sahur saatlerinde İstanbul’da başlatılan operasyona değinen Koç, “Bütün dünyada polis hırsızı kovalar. Türkiye’de işler tersine döndü. Hırsızlar polisleri kovalamaya başladı. Sap döndü saman döndü hesap döndü” ifadelerini kullandı.
TBMM’deki torba yasa görüşmelerinin devam ettiğini hatırlatan Koç, “Çok sayıda atama bekleyen öğretmen var. Bu kardeşlerime sesleniyorum. Bugün ya da yarın bu kanunun 74. maddesi gündeme gelecek. 74. maddesi üzerinde CHP’nin bir önergesi verilecek” diye konuştu.
Kanunun 74. maddesi kapsamında 35 bin öğretmene kadro açılacağını ancak okullardaki öğretmen açığının 130 bin olduğuna dikkat çeken Koç, madde Genel Kurul’da görüşülürken 35 bin değil 100 bin kadro açılması için CHP grubu olarak önerge vereceklerini ifade etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu’da cezaevinden tahliyeler başladı: "Hepimiz sevinçliyiz" TBMM’de kabul edildikten sonra Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ve kamuoyunda ’11. Yargı Paketi’ olarak bilinen düzenleme kapsamında, Bolu’da şartları uyan hükümlülerin tahliyesine başlandı. Cezaevi önünde aileler, işlemleri tamamlanıp salıverilen yakınlarını bekledi. Kamuoyunda 11’inci Yargı Paketi olarak bilinen 7571 sayılı ’Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 631 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un yasalaşmasıyla birlikte infaz kurumlarında hareketlilik yaşandı. Düzenleme; 31 Temmuz 2023 tarihi ve öncesinde işlenen suçlar bakımından hükümlülere, 3 yıl daha erken açık ceza infaz kurumuna ayrılabilme ve 3 yıl daha erken denetimli serbestliğe ayrılabilme imkanı getirdi. Tahliye gece boyu sürecek Yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte Bolu Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nde bulunan ve düzenlemeden yararlanma hakkı kazanan hükümlüler için idari işlemler başlatıldı. Dosya incelemeleri ve gerekli evrak hazırlıkları savcılık ve cezaevi idaresi tarafından titizlikle yürütüldü. Tahliye haberini alan hükümlü yakınları ise sabahın erken saatlerinden itibaren Bolu Cezaevi İnfaz Kurumları Kampüsü önüne gelerek beklemeye başladı. İşlemleri tamamlanan hükümlüler, nizamiyeden çıkış yaparak kendilerini bekleyen aileleriyle kucaklaştı. Tahliye işlemlerinin, gece saatlerine kadar devam edeceği öğrenildi. Cezaevi önünde yakınını bekleyen Necdet Avcı, "Bir arkadaşımız var onu bekliyoruz. Hayırlısıyla çıkacak inşallah. 2 yıldır içerideydi. Afdan dolayı çıkıyor. Hepimiz sevinçliyiz" dedi.