POLİTİKA - 22 Mart 2012 Perşembe 17:25

TBMM GENEL KURULU`NDA NEVRUZ TARTIŞMASI

A
A
A
TBMM GENEL KURULU`NDA NEVRUZ TARTIŞMASI

TBMM Genel Kurulu`nda BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan`ın, "O yumruk Ahmet Türk`e değil, Başbakan`a, İçişleri Bakanı`na, Bülent Arınç`a atıldı. Moraran milletin iradesidir" şeklindeki sözleri tartışmaya neden oldu.
TBMM Genel Kurulu`nda, `Katma Değer Vergisi Kanunu ile Bazı Yatırım ve Hizmetlerin Yap-İşlet-Devret Modeli Çerçevesinde Yaptırılması Hakkında Kanun ve Kamu İhale Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi`nin görüşmeleri devam ediyor.
Konuşmasında Nevruz kutlamaları sırasında yaşanan şiddet olaylarına değinen BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, "Nevruz gerginliği yaratıyorsunuz, KDV yasasını geçirmeye çalışıyorsunuz. O kadar yürekliyseniz, gelin KDV`yi doğalgazda, benzinde, cep telefonunda, sağlıkta, eğitimde kaldıralım. Niye sadece sermayeye kaldırıyorsunuz KDV`yi?" diye konuştu.
Nevruz kutlamaları sırasında Batman`da, Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk`e bir emniyet görevlisi tarafından yumruk atıldığını iddia eden Kaplan, "O yumruk Ahmet Türk`e değil, Meclis Başkanı`na, Başbakan`a, İçişleri Bakanı`na, Bülent Arınç`a atıldı. Moraran milletin iradesidir. Ahmet Türk`e yapılan saldırıda suskunluk, bu suça ortak olmak demektir. `Men dakka dukka` diye bir olay vardır. Bugün bize yarın size. Orantısız güç kullanıldı Nevruz kutlamalarında. Nevruz devletin değil, milletin
bayramıdır. Bayramın izni olmaz, izin alınmaz. Ölenlerin biricik sorumlusu, yasak kararını verenlerdir" diye konuştu.
Kaplan`ın bu sözlerine AK Parti milletvekilleri tepki gösterdi. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ise Kaplan`a, "Terörle bu Nevruz`u heba ettiler. Aslında bu zihniyetin, `Nevruz`u kutlama` diye bir amacı yoktur" sözleriyle karşılık verdi. AK Parti`li vekiller Vural`ın konuşmasını alkışladı.
Sataşma gerekçesiyle söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ise, "Bir bayramdan bahsediliyor, el insaf. Bu bayramı millete zehir etmeye kimsenin hakkı yok. Bayram, molotofkokteyli ile cam, çerçeve indirerek kutlanmaz. Bayram, bir arada türküyle halay çekilerek kutlanır. Lütfen yaptıklarınıza bakın. Sayın Ahmet Türk`e gelen yumruk olmaması gerekirdi. O güne gelene kadar bu bayramı bir provokasyon aracı olarak kullananlar, sizin gibi düşünenler hiç mi bakıp, `biz ne yaptık` demiyorsunuz? Bayramı
bayram tadında yaşayalım" diye konuştu.
Kaplan, Aydın`ın konuşmasındaki `sizin gibiler` ifadelerine tepki gösterirken, Başkanvekili Meral Akşener, birleşime ara verdi.
Birleşimin açılmasının ardından söz alan BDP`li Kaplan, hükümetin bir türlü sorumluluk almak istemediğini belirterek, "Grup Başkanvekili bize `sizin gibiler`, `siz bunları yapıyorsunuz` gibi sözler söylüyor. Dün da Başbakan grup toplantısında kendilerini hukukun, yargının, mahkemelerin yerine koyup, mecliste grubu olan bir partinin milletvekillerine karşı bu tarz konuşuyorlar. Eğer bu tarzda konuşmaya devam ederlerse biz de kendilerini çetelerle, darbecilerle aynı uzaklık konumunda değerlendirmek
konumunda kalırız, ki bu da meclisin adabına yakışmaz. Bu tarzdan grup başkanvekillerinin ve Başbakanın artık vazgeçmesini istiyoruz" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Kar yağışını duyan soluğu burada aldı Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, Karabük’ün yüksek kesimlerine akın ederek ateş yakıp fotoğraf çektirirken karın keyfini doyasıya çıkardı. Karabük’ün yüksek kesimlerinde kar yağışı gecenin ilerleyen saatlerinde de etkisini sürdürdü. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarısının ardından özellikle yüksek rakımlı bölgelerde başlayan kar yağışı, Safranbolu-Bartın kara yolunu beyaza bürüdü. Karayolları ekipleri, daha önce yaptıkları hazırlıklar kapsamında bölgede kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, bin 30 rakımlı Ahmetusta Geçidi’ne akın etti. Bölgeye gelenler ateş yakarak ısınırken, bol bol fotoğraf çektirip karın keyfini çıkardı. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri de bölgede denetim yaptı. Ekipler, kış lastiği bulunmayan sürücüleri olası olumsuzluklara karşı uyararak, bölgeyi terk etmeleri gerektiğini bildirdi. Sürücülere kar yağışı ve buzlanmaya karşı uyarılarda bulunuldu. Ahmetusta mevkiinde kar yağışının fazla olduğunu öğrendikten sonra eşi ve arkadaşları ile bölgeye geldiklerini ifade eden Selver Yıldırım, araçta kış lastiği bulunmasına rağmen gelmekte zorlandıklarını belirtti. Yıldırım, kar yağışı sonradan bölgedeki atmosferi güzel bulduğunu aktararak çok eğlendiklerini söyledi. Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Perşembe beldesinden kar için Safranbolu’ya Doğan marka otomobille gelen Alperen Demirkul, "Çok mutluyuz. Aracımızla gelirken biraz zorlandık ama burası beklentimizi karşıladı. Bütün gençler burada. Ekipler de çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu.