GENEL - 28 Ocak 2015 Çarşamba 12:11

Birlik Haber-Sen'de Görev Değişimi Olacak

A
A
A
Birlik Haber-Sen'de Görev Değişimi Olacak

Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları Sendikası (Birlik Haber-Sen) Genel Başkanı Gürbüz İnaltekin, Şubat ayında yapılacak genel kurulda görev değişimi yapacaklarını belirterek, “Ömer Budak kardeşimle karar aldık. Yeni bir yola çıkacağız. Bu yola Ömer Budak’la devam edeceğiz” dedi.
Birlik Haber-Sen yöneticileri, basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Toplantıda konuşan Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Gürbüz İnaltekin, 1992 yılında kurulan sendikalarının 23 yıllık bir tecrübeye sahip olduğunu belirterek, sendikalarının faaliyetlerini PTT, TRT, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, RTÜK ve Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nde sürdürdüklerini kaydetti. Şubat ayında yapılacak olan genel kurulda görev değişimi yapacaklarını açıklayan İnaltekin, “Ömer Budak kardeşimle karar aldık. Yeni bir yola çıkacağız. Bu yola Ömer Budak’la devam edeceğiz. Delegelerin de teveccühü ile bu işleri Budak kardeşimizle yürüteceğiz” dedi.
PTT çalışanlarının yıpranmayla payıyla ilgili de konuşan İnaltekin, “Zamanın başbakanı yaptığımız teklifi Anayasa Mahkemesi’ne götürerek iptal ettirmişti. İlgili bakanlığa bunu iletmemize rağmen de bir sonuç alamadık. 30 bin kadar imza toplamıştık. Anayasa Mahkemesi’nin kararını aşmak kolay değil ama çalışıyoruz” diye konuştu.
SÖZLEŞMELİ-MEMUR ADALETSİZLİĞİ
İnaltekin, sözleşmeli personeller ile 657’ye tabi memurlar arasındaki vergi adaletsizliği konusuna değinerek, sözleşmeli personellerin yılın üçüncü ayından itibaren yüzde 20 vergi dilimine, yedinci aydan itibaren ise yüzde 27 vergi dilimine girdiğini, yıl içerisinde ne kadar zam alırlarsa alsınlar yıl sonunda yüzde 12 zarara uğradıklarını aktardı.
Şubat ayında yapılacak genel kurulda genel başkanlık koltuğuna oturacak olan Ömer Budak ise, postacıların kanuni hakkı olmasına rağmen belediye otobüslerinden faydalanamadıklarını belirtti. Budak, “Postacıların kanuni hakkı olmasına rağmen belediyelerin otobüslerinden faydalanma hakkı kullandırılmıyor. Özellikle Ankara Büyükşehir Belediyesi olmak üzere belediye otobüslerinin görevlileri postacıları hakaretlerle otobüslerden indiriyor” dedi.
“TRT’NİN RTÜK’TEN SIYRILMASINI İSTİYORUZ”
İş yükü artan PTT’ye işçi alımı yapılması gerektiğini de belirten Budak, sarı basın kartıyla ilgili gündemde olan sorunları da değerlendirdi. Budak, “Sadece TRT değil, tüm basının özgürce kendini ifade edebilmesi için haberin içinde olmaları gerektiğini biliyoruz. Artık sarı basın kartlarının verilmesini istiyoruz. TRT ellerinden alınan sarı basın kartı sahiplerinin kartlarının da geri iade edilmesini istiyoruz. Özerk kurum olan TRT’nin RTÜK’ten sıyrılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Budak, 2 kilograma kadar olan posta gönderilerinin PTT A.Ş tekelinden çıkarılarak bu tekelin 20 grama ve altına indirilmesinin planlandığını duyduklarını vurgulayarak, “Bu ciddi anlamda gelir kaybı yaşatacaktır. Biz bu tekelin devam ettirilmesini istiyoruz. Çünkü bununla ilgili bir plan yapılmamıştır” dedi.
Ayrıca Budak, PTT’de Cumartesi ve Pazar günlerinde çalışmaların kaldırılması için mutabakata varıldığını da müjdeledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Trendyol Süper Lig: Samsunspor: 3 - Trabzonspor: 1 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Samsunspor, sahasında Trabzonspor ile karşılaşıyor. Mücadelenin ilk yarısı Samsunspor’un 3-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 14. dakikada kazanılan penaltının başına geçen Taylan Antalyalı, topu ve kaleci Uğurcan’ı farklı köşelere yollayarak takımını öne geçirdi. 1-0 17. dakikada seri çalımlarla ceza sahasına kadar Marius Mouandilmadji’nin şutu üstten az farkla auta çıktı. 28. dakikada Benito’nun şutunda kaleciden dönen topu iyi takip eden Marius’un kafa vuruşu filelerle buluştu. 2-0 32. dakikada Bardhi’nin sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta top doğrudan filelere gitti. 2-1 36. dakikada Zeki’nin kullandığı köşe vuruşunda ön direkte Fernandez, ters kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı kendi kalesine yolladı. 3-1 45. dakikada Bardhi’nin yaklaşık 30 metre uzaklıktan yaptığı vuruşta top direğe çarparak dışarı gitti. Hakemler: Abdulkadir Bitigen, Mustafa Savranlar, Anıl Usta Samsunspor: Okan Kocuk, Zeki Yavru, Alim Öztürk, Van Drongelen, Marc Bola, Ait Bennasser, Taylan Antalyalı, Carlo Holse, Emre Kılınç, Baba Raman, Marius Mouandilmadji Yedekler: Szumski, Soner Gönül, Soner Aydoğdu, Tait, Schindler, Yunus, Muhammed, Osman, Muja, Ercan Teknik Direktör: Markus Gisdol Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Thomas Mendy, Rayyan Baniya, Joaquin Fernandez, Eren Elmalı, Batista Mendy, Umut Güneş, Nicolas Pepe, Enis Bardhi, Mahmoud Trezeguet, Paul Onuachu Yedekler: Taha, Berat, Visca, Fountas, Kerem, Denswil, Mehmet Can, Arif, Enis, Orsic Teknik Direktör: Abdullah Avcı Goller: Taylan (dk. 14 pen.), Marius (dk. 28), Fernandez (dk. 36 k.k.) (Samsunspor), Bardhi (dk. 32) (Trabzonspor) Sarı kart: Bennasser (Samsunspor)