ASAYİŞ - 21 Mart 2026 Cumartesi 15:10

29 ilde DEAŞ terör örgütüne operasyon: 139 şüpheli yakalandı

A
A
A
29 ilde DEAŞ terör örgütüne operasyon: 139 şüpheli yakalandı

29 ilde DEAŞ terör örgütüne yönelik polis ekipleri tarafından düzenlenen operasyonlarda 139 şüpheli yakalandı.


İçişleri Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından 29 ilde DEAŞ terör örgütüne yönelik polis ekipleri tarafından operasyon düzenlendiği duyuruldu. Operasyonlarda 139 şüpheli yakalandı. Bakanlık tarafından yapılan paylaşımda, şu ifadelere yer verildi:


"Haklarında aranma kaydı bulunan, örgüte finansal destek sağlayan ve geçmiş dönemlerde DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüttüğü tespit edilen şüpheliler, son 2 haftadır süren operasyonlarda yakalandı. 14’ü tutuklandı. 9’u hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı. Diğerlerinin işlemleri devam ediyor. Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, TEM Daire Başkanlığı, MİT Başkanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinesinde, İl Emniyet Müdürlükleri TEM Şube Müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucu toplam 29 ilde operasyonlar gerçekleştirildi. DEAŞ terör örgütünün faaliyet ve finans yapılanmalarına karşı operasyonlarımızı sürdürüyoruz. Daire Başkanlıklarımızı, kahraman polislerimizi, MİT başkanlığımızı, Cumhuriyet Başsavcılıklarımızı ve emeği geçenleri tebrik ediyoruz."


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bilecik Vali Sözer bayramda çocuklar ve öğrencilerle buluştu Bilecik Valisi Faik Oktay Sözer, bayramda çocuklar ve öğrencilerle bir araya geldi. Vali Sözer, Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesindeki çocukları ziyaret etti, ardından Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nde eğitim gören öğrencilerle kahvaltı programında buluştu. İlk olarak Çocuk Evleri Sitesi’ni ziyaret eden Vali Sözer, burada kalan çocuklarla yakından ilgilenerek sohbet etti ve bayramlarını tebrik etti. Çocukların bayram sevincine ortak olan Sözer, onların mutluluğunun her şeyden kıymetli olduğunu ifade etti. Program kapsamında çocuklarla birlikte bayram kahvaltısına katılan Sözer, samimi anların yaşandığı buluşmada çocuklara çeşitli tavsiyelerde bulundu. Programın devamında Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nde eğitim gören ve bayramda memleketlerine gidemeyen öğrencilerle bir araya gelen Vali Sözer, gençlerle aynı sofrayı paylaştı. Öğrencilerle sohbet eden Sözer, onların eğitim hayatları, hedefleri ve beklentileri hakkında görüş alışverişinde bulundu. Burada yaptığı konuşmada devletin her zaman gençlerin yanında olduğunu vurgulayan Vali Sözer, "Devletimiz her zaman evlatlarımızın yanındadır anlayışıyla hareket ediyoruz. Bayramlar birlik, beraberlik ve dayanışma duygularının en yoğun yaşandığı özel günlerdir. Bu anlamlı günlerde sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum" dedi. Program, öğrencilerle yapılan sohbetin ardından sona ererken, Vali Sözer tüm çocukların ve öğrencilerin Ramazan Bayramı’nı kutladı.