KÜLTÜR SANAT - 13 Aralık 2025 Cumartesi 16:31

Anadol araçlarının sergilendiği ’Anadol’un Doğuşu Sergisi’ ziyarete açıldı

A
A
A
Anadol araçlarının sergilendiği ’Anadol’un Doğuşu Sergisi’ ziyarete açıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde, Ankara Resim Heykel Müzesi’nin bahçesi ve faye alanında Anadol Kulübü işbirliği ile gerçekleştirilen 9 gün sürecek sergi, pasta merasimi eşliğinde bugün ziyarete açıldı.


Türk otomobil tarihinin simgelerinden biri olan Anadol’un tarihi yolculuğu ve doğuş hikayesinin anlatıldığı Anadol’un Doğuşu Sergisi ziyarete açıldı. Anadol araç sahipleri ve tüm Anadol severlerin bir araya geldiği organizasyonda gazete ve dergi kupürleriyle Anadol aracının tarihi hikayesi anlatıldı. Toplam 16 klasik Anadol aracının sergilendiği organizasyonda nostaljik görüntülere sebep oldu.


"16 adet otomobil var "


Sergiye ilişkin açıklamalarda bulunan organizasyon sahibi Ramazan Cabbar, "Bu müzede etkinliği, 59’uncu Anadol’un banttan inişin tarihini kutlamak amacıyla gerçekleştirilmesi. Dönem gazete ve araçların hepsi orijinaldir, 67-91 yılları arasıdır. Sergimiz 10 gün açık kalacak, 16 adet otomobil var. Ankara halkına Renkli görüntü oluşturacak "dedi.


"Anadol benim şuanda en önemli hayat arkadaşım"


Organizasyonda kendi aracını sergileyen Yunus Emre Şimşek ise "Anadol benim için bir yaşam tarzı, her şeyimiz. Emekli olduktan sonra bütün vaktimizi onunla geçiriyorum. Benim şuanda ki en önemli hayat arkadaşım gibi bir şey" ifadesinde bulundu.


"Ailemizin daha önce bu araçları vardı"


Sergiyi ziyaret eden ve Anadol arabasına hayranlık duyduğunu kaydeden Kerem Günüç ise, "Buradan geçerken 9 yaşında ki oğlum ile hiç görmediği bu araçları gördük. Arabaların ne olduğunu sordu. Ailemizde daha önce vardı bu araçlardan. Bizde bindik" açıklamasında bulundu.



Anadol araçlarının sergilendiği ’Anadol’un Doğuşu Sergisi’ ziyarete açıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Altyapı çalışmaları tamamlandı, sokak sıcak asfalta kavuştu Bodrum Belediyesi, farklı kurumlar tarafından altyapısı tamamlanan cadde ve sokaklarda üstyapı çalışmalarını sürdürüyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, son olarak Yokuşbaşı Mahallesi’nde sıcak asfalt çalışması gerçekleştirdi. Çalışmaları yerinde inceleyen Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, "Bodrum’un her mahallesinde çalışmalarımız devam edecek" dedi. Turizm sezonunun sona ermesinin ardından, MUSKİ ve AYDEM ekipleri tarafından Yokuşbaşı Mahallesi 3159. Cadde ve Hale Sokak’ta yürütülen altyapı çalışmalarının tamamlanması ve uygun hava şartlarının oluşmasıyla birlikte Bodrum Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri bölgede üstyapı çalışmalarına başladı. Yürütülen üst yapı çalışmaları kapsamında Belediye Başkanı Tamer Mandalinci de sahaya inerek incelemelerde bulundu. Saha incelemelerinde Başkan Mandalinci’ye Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yıldızhan, Yokuşbaşı Mahalle Muhtarı Ersen Ünyay ve ilgili birim müdürleri eşlik etti. Başkan Mandalinci, gerçekleştirilen çalışmalar ile ilgili "İlk olarak Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ ekiplerinin çalışması, daha sonra AYDEM’in aydınlatma direkleriyle ilgili bir çalışması oldu. Akabinde Bodrum Belediyesi olarak 150 metre yağmur suyu hattı, yaklaşık 850 ton sıcak asfalt çalışmasıyla beraber şu anda 450 metrelik yolumuzun artık son aşamasına gelmiş bulunmaktayız" dedi. MUSKİ ve AYDEM ekiplerine teşekkür eden Başkan Mandalinci, asfalt çalışmalarının tamamlanmasının ardından yol çizgileri, kaldırım, korkuluk ve düzenleme çalışmalarıyla birlikte bölgeye yakışan bir hizmet kazandırmış olacaklarını söyledi. Çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür eden Başkan Mandalinci, "Çalışmalarımız kış ayı boyunca devam edecek. Daha güvenli yollarda daha iyi altyapı hizmeti almış bir Bodrum için görevimizin başında durmadan çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. Bölgede incelemelerini sürdüren Başkan Mandalinci’ye hem bölge esnafı hem de mahalle sakinleri yapılan çalışmalardan dolayı teşekkürlerini iletti.
İstanbul Avcılar’daki kazada hayatını kaybeden kişi toprağa verildi İstanbul Avcılar’da cadde üzerinde hatalı dönüş yapan kamyonun otomobile çarpması sonucu meydana gelen kazada hayatını kaybeden genç, Avcılar Merkez Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Büyükçekmece’de toprağa verildi. Olay, dün akşam saatlerinde Avcılar Cihangir Mahallesi Petrol Ofisi Caddesi’nde meydana gelmiş, Kaan Mustafa K. yönetimindeki 34 BK 901 plakalı otomobil, iddiaya göre, cadde üzerinde hatalı dönüş yapan kamyona çarpmıştı. Çarpmanın etkisiyle otomobil sürücüsü Kaan Mustafa K. ve Berkan Balcıoğlu araçta sıkışmıştı. Araç içerisinde sıkışan yaralılar itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonrası çıkarılarak ambulans ile hastaneye kaldırılmıştı. Berkan Balcıoğlu, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamış, kamyon sürücüsü Eyüp Yolcu gözaltına alınmıştı. Cenaze töreni düzenlendi Kaza sonrası kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Berkan Balcıoğlu için bugün ikindi namazı sonrası Avcılar Merkez Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine ailesi ve yakınları katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Balcıoğlu, Büyükçekmece’de toprağa verildi. Kaza anı kameraya yansımıştı Otomobilin seyir halinde olduğu caddede kamyonun aniden sola dönmesi nedeniyle yaşanan feci kaza anı güvenlik kamerasına yansımıştı. Görüntülerde kamyonun sola döndüğü esnada otomobilin çarptığı görülüyor. Kaza ile ilgili inceleme devam ediyor.
İstanbul Avcılar’daki trafik kazasında hayatını kaybeden Berkan Balcıoğlu toprağa verildi İstanbul Avcılar’da bir otomobil, cadde üzerinde hatalı dönüş yapan kamyonete çarpması sonucu otomobilde bulunan Berkan Balcıoğlu kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Balcıoğlu, ikindi namazı sonrası Avcılar Merkez camiinde kılınan cenaze namazının ardından Büyükçekmece’de toprağa verildi. Olay, dün akşam saatlerinde Avcılar Cihangir Mahallesi Petrol Ofisi Caddesi üzerinde meydana gelmiş, Kaan Mustafa K., yönetimindeki 34 BK 901 plakalı otomobil, iddiaya göre, cadde üzerinde hatalı dönüş yapan kamyona çarpmıştı. Çarpmanın etkisiyle otomobil sürücüsü Kaan Mustafa K., ve Berkan Balcıoğlu araçta sıkışmıştı. Araç içerisinde sıkışan yaralılar itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonrası çıkarılarak ambulans ile hastaneye kaldırılmıştı. Berkan Balcıoğlu, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiş, kamyon sürücüsü Eyüp Yolcu gözaltına alınmıştı. Cenaze töreni düzenlendi Kaza sonrası kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Berkan Balcıoğlu için bugün ikindi namazı sonrası Avcılar Merkez Camiinde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine ailesi ve yakınları katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Balcıoğlu, Büyükçekmece’de toprağa verildi. Kaza anı kameraya yansımıştı Otomobilin seyir halinde olduğu caddede kamyonun aniden sola dönmesi nedeniyle yaşanan feci kaza anı güvenlik kamerasına yansımıştı. Görüntülerde kamyonun sola döndüğü esnada otomobilin çarptığı görülüyor. Kaza ile ilgili inceleme devam ediyor. (SB-