GENEL - 18 Aralık 2022 Pazar 13:13

Ankara Balık Hali esnafı yeni yerinden memnun

A
A
A
Ankara Balık Hali esnafı yeni yerinden memnun

Yenimahalle Toptancı Hali içerisinde yer alan ve yıllardır yenilenmeyi bekleyen balık halini yeniden ayağa kaldıran Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Başkente modern ve konforlu bir tesis kazandırdı.

Yenimahalle Toptancı Hali içerisinde yer alan ve yıllardır yenilenmeyi bekleyen balık halini yeniden ayağa kaldıran Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Başkente modern ve konforlu bir tesis kazandırdı.


Yenimahalle Toptancı Hali içerisinde yer alan yaklaşık 10 bin metrekare arsa üzerine 14 dükkan ve 235 metrekarelik bir soğuk hava deposu Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edildi. Aynı zamanda, balıkların satış anına kadar taze kalabilmesi için dükkanlara kendilerine ait soğuk hava depoları yapılırken, alanda 46 araçlık da bir otopark inşa edildi.


Yenilenen balık halinden esnafın çok memnun olduğunu belirten ABB Toptancı Hal Şube Müdürü Fatih Aydemir, “Modern, hijyenik ve günün koşullarına göre yapılan halimiz Ankara halkına hizmet ediyor. Esnaf daha önce sosyal donatıları az olan bir halde çalışıyordu. Ama şu an esnaf sıcak su, doğal gaz ve sosyal donatıların olduğu modern bir yapıda çalışıyor. Balık hali her gün yıkanıyor. Sağlıklı ve hijyenik koşullarda balık yiyebilme konusunda bu yıl Ankara halkı çok şanslı” diye konuştu.



“Türkiye’nin en güzel balık hali burası oldu”


Esnaf Menderes Soysalcı ise dükkanların çok güzel ve temiz olduğunu söyleyerek, “Bu konuda güzel bir hizmet verildi bize. Türkiye’nin en güzel balık hali burası oldu. Daha önce gecekondu gibiydi” dedi.


Yenilenerek hizmete açılan balık halinin tezgahlarında hareketlilik devam ederken, satışlarını yeni yerlerinde gerçekleştiren balıkçılar da hijyenik ve sağlıklı koşullarda çalışmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.


Cafer Söylemez, “Şu an İstanbul, İzmir, Bursa ile bağlantımız olduğu için oralardaki halleri de gezdik ancak en kaliteli, en modern hal Ankara Hali. Konfor olarak, banyodan ısınma sistemine kadar güzel bir tesisimiz oldu. Sezon da çok bereketli gidiyor” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.