EĞİTİM - 08 Eylül 2025 Pazartesi 12:31

Ankara Valisi Şahin: "Çocuklarımızı geleceğe samimiyet ve vatan sevgisiyle hazırlarsak başaramayacağımız hiçbir şey yok"

A
A
A
Ankara Valisi Şahin: "Çocuklarımızı geleceğe samimiyet ve vatan sevgisiyle hazırlarsak başaramayacağımız hiçbir şey yok"

Ankara’da bir okulda düzenlenen yeni eğitim öğretim yılı açılış programında konuşan Ankara Valisi Vasip Şahin, "Çocuklarımızı geleceğe samimiyet ve vatan sevgisiyle hazırlarsak başaramayacağımız hiçbir şey yok" dedi.


Ankara Valisi Vasip Şahin, 2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı Açılış programı çerçevesinde, Yenimahalle’de yer alan Hacı Bektaş Veli İlkokulundaki törene katıldı. Törende açıklamalarda bulunan Vali Şahin, Ankara’nın eğitim altyapısında eksiğinin bulunmadığını belirterek şu ifadelere yer verdi:


"İnşallah, bu eğitim yılını da çok güzel bir şekilde geride bırakacağımıza inanıyorum. Türkiye, her gün en az bir adım ilerliyor. Her günümüz bir önceki günden daha ileri bir noktada oluyor. Burada en büyük pay çalışkan öğrencilerimiz ve fedakar öğretmenlerimizindir. Ankara’da güzel bir eğitim altyapısına sahibiz. 3 bin 344 eğitim kurumumuz, bu kurumlarımızda 80 bine yakın öğretmenimiz, 1 milyon 24 bin öğrencimizi yetiştirmek için gayret sarf ediyor. Eğitim altyapısını her geçen gün yeniliyoruz. Eksikleri de tamamlıyoruz ki, eğitimimizin önünde altyapı anlamında bir engel kalmasın diye. Altyapı ve personel anlamında sıkıntımız yok. İş, çalışmaya ve başarılı olmaya kalmış durumda. Bütün öğretmenlerimiz de bu gayretin içinde. Birlikte hareket eder ve birbirimize yardım edersek, bu eğitim faaliyetini beklediğimizin de üzerinde bir başarı ile sürdürebiliriz."


"Çocuklarımızı geleceğe samimiyet ve vatan sevgisiyle hazırlarsak başaramayacağımız hiçbir şey yok"


‘Aile Öğretmenliği’ projesiyle ilgili konuşan Vali Şahin, "Ankara’da ‘Aile Öğretmenliği’ adında bir projemiz var. Birçok okulda devam ediyor. Tüm şehre bunu yaydığımız zaman eğitimdeki verimin daha çok arttığını görmüş olacağız. Proje çerçevesinde öğretmenlerimizin, velilerimizle öğretmenler odasında ya da veli toplantısında buluşmak yerine, dönemde bir kez velinin evinde ya da işyerinde bir araya gelmesini planlıyoruz. Bu sayede hem öğretmenimize olan güven artacak hem de velimiz doğrudan bilgi edinmiş olacak. Veli ile öğretmen arasındaki samimiyet de öğrencimize de olumlu yansıyacaktır. Çocuklarımızı geleceğe samimiyet ve vatan sevgisiyle birlikte hazırlarsak başaramayacağımız hiçbir şey yok" diye konuştu.


Vali Şahin, konuşmasında İzmir’de silahlı saldırıya uğraması sonucu şehit olan 2 polis için başsağlığı dileklerini iletti.


Konuşmanın ardından tören, Hacivat ve Karagöz oyunun sahnelenmesiyle devam etti. Program, öğrenci ve velilerinin zeybek gösterinin ardından, Vali Şahin’in öğrencilerle birlikte okul yanındaki bahçeye fidan dikmesiyle tamamlandı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum ER-VAK Başkanı Güzel; "Sarıkamış Harekâtı yüce Türk milletinin hafızasında hüzünlü bir sayfadır" Erzurum Kalkınma Vakfı (Er-Vak) Başkanı Erdal Güzel, Sarıkamış Harekatı’nın 111. yıl dönümü münasebetiyle yaptığı açıklamada Türk tarihinin en trajik sahnelerinin yaşandığı bu savaş sırasında, beyaz karları kefenleri yapan Allahuekber şehitlerini unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını ifade etti. Güzel, çok uzun yıllar ülke gündeminden uzak tutulan ve karlar altında saklı kalan Allahuekber Şehitlerini 2003 yılında yaptıkları "Allahuekber şehitleri torunlarıyla buluşuyor" etkinliği ile gündeme taşıdıklarını ve uzun yıllar konunun takipçileri olduklarını belirterek ER-VAK’ın bu konuda büyük bir tarihi sorumluluğu yerine getirmenin haklı gururunu yaşadığını ifade etti. Sarıkamış Harekatı anma proğramlarıyla ilgili açıklamalarda da bulununan Güzel, tarihin seyri ve gerçekliği içerisinde bu proğramların yapılması gerektiğine dikkat çekerek Sarıkamış’ın o tarihlerde düşman işgalinde olduğınu, harekatın Erzurum’da planlandığını ve başlatıldığını, 3.Ordu Komutanı Hafız Hakkı Paşa’nın mezarının Erzurum’da bulunduğunu hatırlatarak anma merasimlernin Kars Kapı Şehitliğin’den başlatılmasını arzu ettiklerini söyledi. Güzel onbinlerce Mehmetçiğin, toprağı vatan yapmak uğruna soğuğa, tifüse ve Ruslara karşı vermiş olduğu ve sonu hüzünle biten şanlı mücadelenin yıl dönümünde Allahuekber ve Soğanlı dağlarında bir hilal uğruna canlarını veren şühedayı saygı, rahmet ve minnetle andıklarını ifade etti.
Kayseri Rektör Prof. Dr. Altun; Uluslararası Öğrenci Akademisi’nin açılış dersini verdi Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun; Medeniyetin Burçları Derneği ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından yürütülen Kayseri Uluslararası Öğrenci Akademisi’nin açılış dersini verdi. Etkinlikte konuşan Rektör Prof. Dr. Fatih Altun; öğrencilere ERÜ hakkında bilgi vererek, " Üniversitemiz Anadolu’da kendinden çok söz ettiren marka değeri yüksek güçlü bir üniversitedir" dedi. ERÜ’nün sadece Türkiye’de değil, dünyada da saygın bir üniversite olduğuna dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Altun, "Sizin burada geçirdiğiniz zamanın kaliteli olması ve burada bizlere ait kültürü sizlere aktarabiliyor olmamız bence son derece önemlidir. Çünkü sizler birer kültür elçisi olarak gittiğiniz ülkenizde bizleri anlatacaksınız, bizleri temsil edeceksiniz" şeklinde konuştu. Öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Rektör Prof. Dr. Altun, şunları kaydetti; "En yakın dostunuz olan kitaptan uzak durmayın. Daha çok okumak ve daha çok inceleme yaparak, disiplinlerarası süreçlerde olmalısınız." Medeniyetin Burçları Derneği Başkanı Ali Dursun da yaptığı konuşmada ERÜ’nün teknolojiyle aynı zamanda tarih, kültür ve diplomasi gibi alanlarda da önemli adımlar attığını belirtti. Etkinlik, Rektör Prof. Dr. Fatih Altun’a Uluslararası Öğrenci Akademisi’nde öğrenim gören öğrencilerin kaleme aldığı kitapların takdimi ve hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.