ASAYİŞ - 29 Nisan 2026 Çarşamba 17:02

Ankara’da silah kaçaklığı operasyonunda gözaltına alınan 8 şüpheliden 4’ü tutuklandı

A
A
A
Ankara’da silah kaçaklığı operasyonunda gözaltına alınan 8 şüpheliden 4’ü tutuklandı

Ankara’da suç örgütlerine silah temin ettiği tespit edilen şüphelilere yönelik 6 ilçede icra edilen operasyonlarda 8 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlılardan 4’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi. Adreslerde yapılan aramalarda ise 6 silah ile çok sayıda silah parçası ve fişek ele geçirildi.


Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından, silah kaçakçılarına yönelik Keçiören, Mamak, Altındağ, Elmadağ, Akyurt, Çubuk’ta operasyon düzenlendi. Gözaltına alınanlardan 4’ü tutuklanarak cezaevine gönderilirken, diğer 4 şahsın adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı belirtildi. Zanlılara ait 14 farklı adreste yapılan aramalarda ise 7 kurusıkı tabanca, 9 tabanca alt gövde, 15 şarjör 155 adet muhtelif silah parçası ve 357 adet fişek ele geçirildi.


Yakalanan şüphelilerin temin ettikleri tabancaları gerçek silaha dönüştürerek suç örgütlerine silah temin ettiği öğrenildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Erciyes Üniversitesi, patent ve ticarileştirme performansında zirvede Erciyes Üniversitesi (ERÜ), 2025 yılında Patent Effect tarafından 7. kez yayımlanan ‘Türkiye’nin Patent Raporu’ verilerine göre patent üretimi ve ticarileştirme faaliyetlerinde üst sıralarda yer alarak dikkat çekici bir başarı elde etti. Rapora göre üniversite, yüksek bedelli patent ticarileştirme kategorisinde dört patent ve dört sözleşme ile Türkiye genelinde 1. sırada yer aldı. Ayrıca, Patent Ticarileştirme Şampiyonu Üniversiteler sıralamasında dört patent ile 5. sırada, sözleşme sayısına göre ise dört sözleşme ile 4. sırada konumlandı. Bu veriler, üniversitenin yalnızca patent üretiminde değil, aynı zamanda bu patentlerin ekonomik değere dönüştürülmesinde de güçlü bir performans sergilediğini ortaya koydu. Uluslararası alanda da önemli sonuçlar elde eden Erciyes Üniversitesi, Avrupa Patent (EP) Şampiyonu Üniversiteler listesinde dört Avrupa Patent tescili ile 2. sırada yer aldı. PCT Şampiyonu Üniversiteler kategorisinde 7. sırada yer alarak küresel ölçekte patent üretme ve koruma kapasitesini bir kez daha gösterdi. 2025 yılı patent başvurularının alan bazlı sıralamalarında ise üniversitenin farklı teknoloji alanlarında dengeli bir performans sergilediği görüldü. Bu kapsamda Erciyes Üniversitesi; biyoteknoloji alanında 3. sırada, ileri malzemeler alanında 5. sırada, yeşil teknolojiler alanında 6. sırada, ilaç teknolojileri alanında 6. sırada ve tekstil alanında 9. sırada yer aldı. Bu başarı, Erciyes Üniversitesi’nin ulusal ve uluslararası patent ekosistemindeki güçlü konumunu pekiştirirken teknoloji transferi ve patent ticarileştirme süreçlerinde güçlü yapısını koruduğunu gösterdi.
Tokat Araçta ölü bulunmuştu, 2 yıl sonra eşini "kasten öldürme" suçlamasıyla hakim karşısına çıktı Tokat’ın Turhal ilçesinde 2 yıl önce Muhammed Köseoğlu’nun araçta silahla vurulmuş halde ölü bulunmasıyla ilgili davada tutuksuz yargılanan eşi, cinayet suçlaması ile hakim karşısına çıktı. Turhal ilçesinde 23 yaşındaki Muhammed Köseoğlu’nun araçta ölü bulunmasına ilişkin davada ilk duruşma görüldü. Zile Adliyesi 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, Köseoğlu’nun eşi Ş.S.K. cinayet şüphelisi olarak katıldı. Davada tutuksuz yargılanan Ş.S.K., üzerine suç isnadını reddederek olayın cinayet olmadığını, kocasının intihar ettiğini öne sürdü. Araç içerisinde kocasıyla tartıştıklarını belirten Ş.S.K., "Kavga sırasında eşim kendi kendini vurdu. Ben silahı görmedim" ifadelerini kullandı. Daha önce hazırlanan iddianamede, maktulün sağ göğüs bölgesinden bitişik atış mesafesinden vurulduğu, olayda kullanılan silah üzerinde parmak izi bulunmasa da şüphelinin el svaplarında baruta rastlanıldığı belirtilmişti. Mahkeme heyeti, dosyadaki eksik hususların giderilmesi ve delillerin değerlendirilmesi amacıyla duruşmayı 26 Haziran tarihine erteledi. Davayla ilgili açıklamalarda bulunan Muhammed Köseoğlu’nun avukatı Ertuğrul Yılmaz, "Benzer dosyalarda maktul kadın olduğunda sanık erkek olduğunda tutuklama tedbiri genellikle uygulanır. Ancak somut olayda sanığın delilleri gizlemeye çalıştığı açıkça ortadayken sanık hakkında koruma tedbiri uygulanmamıştır. Anayasadaki eşitlik ilkesi ihlal edilmiştir" dedi.