SPOR - 07 Ağustos 2025 Perşembe 11:44

Bakan Bak’tan milli atıcılar için tebrik mesajı

A
A
A
Bakan Bak’tan milli atıcılar için tebrik mesajı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Avrupa Ateşli Silahlar ve Plak Atışları Şampiyonası’nda 10 madalya kazanan milli atıcıları tebrik etti.


Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Fransa’da düzenlenen 2025 Avrupa Ateşli Silahlar ve Plak Atışları Şampiyonası’nda 10 madalya kazanan milli atıcıları yayımladığı mesajla tebrik etti. Bakan Bak tebrik mesajında, "Fransa’nın Chateauroux kentinde düzenlenen 2025 Avrupa Ateşli Silahlar ve Plak Atışları Şampiyonası’nda mücadele eden milli sporcularımız büyük başarı elde etti. Şampiyonada 4’ü altın, 3’ü gümüş ve 3’ü bronz olmak üzere toplam 10 madalya kazanan sporcularımızın her birini canı gönülden tebrik ediyorum. Elde ettikleri madalyalarla ülkemizi gururlandıran sporcularımızın başarılarının devamını diliyorum" ifadelerine yer verdi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul’da Gazze’yi konu alan "Hind Rajab’ın Sesi" filminin gösterimine yoğun ilgi İstanbul’da Gazze’yi konu alan "Hind Rajab’ın Sesi" filminin özel gösterimi düzenlendi. İstanbul Valisi Davut Gül, filmi Gazze’de İsrail’in saldırısı sonucu bir araçta mahsur kalarak hayatını kaybeden 6 yaşındaki Filistinli Hind Rajab’ın aile fertleriyle birlikte seyretti. İstanbul’da Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, İstanbul Valiliği ve Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği iş birliği ile Gazze’yi konu alan "Hind Rajab’ın Sesi" filminin özel gösterimi gerçekleştirildi. İstanbul Zeytinburnu ilçesi Fişekhane’de düzenlenen programa İstanbul Valisi Davut Gül, Gazzeli Hind Rajab’ın aile fertleri, iş insanları ve birçok davetli katıldı. Filmin gösterimi öncesi Vali Davut Gül, Rajab’ın aile fertleriyle bir araya gelerek çiçek takdim etti. Ardından Vali Davut Gül ve davetliler salona girerek filmi seyretti. Gösterim öncesi konuşan Vali Gül, "Gazze’deki yaşanmış bir hikayeden yola çıkarak bir insanlık dramını beyaz perdede seyredeceğiz. İstanbul’umuzda bunun daha çok izlenmesi, daha çok duyulması, herkesin bu zulümden haberdar olabilmesi için, bir kez daha o acıları görebilmemiz için arkadaşlarımızla bu filmi birlikte izleyeceğiz. Vefat edenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Allah zalim, katil İsrail’in hak ettiği gibi cezalandırıldığını bu dünyada ölmeden görmemizi nasip etsin. İnşallah aile fertleri ile birlikte izleyeceğiz. Filmin kısaca hikayesine baktık. Gerçekten ne desek az kalacak. Binlerce, on binlerce örnekten sadece bir tanesi" dedi. Hind Rajab’ın yakını Alameerhamoda Hamada, "Türkiye’ye bu filmin gösterimi için teşekkür ediyoruz. Allah’tan Filistinli ve Gazzeli şehitlere rahmet etmesini diliyoruz" dedi.