POLİTİKA - 19 Mayıs 2026 Salı 14:31

Bakan Göktaş, devlet himayesindeki başarılı sporcu gençlerle buluştu

A
A
A
Bakan Göktaş, devlet himayesindeki başarılı sporcu gençlerle buluştu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında, devlet himayesi altındaki başarılı sporcu gençler ve Ankara’da bakım altında bulunan çocuklarla festival programında buluştu.


Bakan Göktaş, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Tarım ve Orman Bakanlığı Milli Botanik Bahçesi’nde düzenlenen festival programında, devlet himayesi ve bakımı altında yetişen başarılı sporcu gençler ile Ankara’da koruma altında bulunan gençlerle bir araya geldi.


Gençlerin bayramını kutlayarak, başarılarından dolayı tebrik eden Göktaş, gelecek hedeflerine ilişkin sohbet etti.


Gençlere her zaman kendi ilkelerine ve duruşlarına sahip çıkmaları gerektiği tavsiyesinde bulunan Bakan Göktaş, şunları kaydetti:


"Hepiniz bizleri gururlandırıyorsunuz. Benim size tavsiyem her zaman kendi ilkenize, duruşunuza sahip çıkmanız. Çünkü bazen ikilemde kalmak sizi zorlayabilir. Sabırla davrandığımızda o zorluğun üstesinden gelebiliriz. Hiç kimsenin hayatı tozpembe değil, bazen sosyal medyada görüyoruz. Çok güzel hayatlar var. Zannediyoruz ki mutluluk orada. Çünkü sosyal medya bize hayatın bir parçasını gösteriyor. Sadece mutluluğu gösteriyor. Hiçbir zaman gerçeği göstermiyor. O yüzden o hayatlara aldanmamak lazım. Siz siz olun kendiniz olun, kendi değerlerinizle ayakta kalmaya gayret edin."


Gençlerin dijital deneyimine ortak oldu


Düzenlenen kahvaltı programının ardından Bakan Göktaş, sporcu gençlerle birlikte göl kenarındaki festival alanına geldi. Devlet himayesi altında yetişen sanatçı Ayşe Atam ve orkestrasının müzik dinletisi eşliğinde alanı gezen Göktaş, çocuklarla yakından ilgilendi.


Gençler için hazırlanan festival alanında, dijital ve fiziksel aktivite istasyonlarından oluşan "İnteraktif Deneyim Alanları" kuruldu. Bakan Göktaş, 360 derece dönen kameralı özel çekim platformundaki yerini alarak gençlerin dijital deneyimine ortak oldu.


Program sonunda gençlere dondurma ikram eden Bakan Göktaş, çocukların bayramını yeniden kutlayarak onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.



Bakan Göktaş, devlet himayesindeki başarılı sporcu gençlerle buluştu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Trabzon ile Şuşa kardeş şehir oldu Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Azerbaycan’ın kültür başkenti Şuşa kardeş şehir oldu. ’Kardeş Şehir Protokolü’, Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Şuşa Özel Temsilcisi Aydın Kerimov ile Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç tarafından imzalandı. Trabzon ve Azerbaycan’ın Şuşa kenti, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Şuşa Özel Temsilcisi Aydın Kerimov tarafından imzalanan protokolle kardeş şehir oldu. İmza törenine Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, BM-Habitat İcra Direktörü Anaclaudia Rossbach, Azerbaycan Enerji Bakanı Perviz Şahbazov, Azerbaycan Ekonomi Bakanı Mikayıl Cabbarov, Azerbaycan Dijital Gelişim ve Ulaştırma Bakanı Raşad Nebiyev, Azerbaycan Şehir Planlama ve Mimarlık Devlet Komitesi Başkanı Anar Guliyev ile Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Prof. Dr. Birol Akgün’ün yanı sıra farklı ülkelerden çok sayıda temsilci katıldı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, imzalanan protokol ile Trabzon ve Şuşa arasında kültür, turizm, şehircilik, ekonomi ve sosyal alanlarda iş birliğinin güçlendirilmesini hedeflediklerini belirterek, "Karadeniz’in incisi Trabzon’umuz ile Karabağ’ın tarihi ve kültürel merkezi Şuşa arasında kurduğumuz kardeşlik köprüsünün, iki ülke arasındaki güçlü bağlara yeni katkılar sunacağına inanıyorum" dedi.