EKONOMİ - 13 Mayıs 2022 Cuma 10:00

Bakan Kirişci, 6 farklı kalemde 3 milyar 176 milyon liralık destek ödemelerinin başladığını bildirdi

A
A
A
Bakan Kirişci, 6 farklı kalemde 3 milyar 176 milyon liralık destek ödemelerinin başladığını bildirdi

Tarım ve Orman Bakanı Prof.

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, 6 farklı kalemde toplam 3 milyar 176 milyon 677 bin liralık tarımsal destekleme ödemesinin bugünden itibaren T.C. kimlik numaralarına göre üreticilerin hesaplarına aktarılacağını bildirdi.


Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci sosyal medya hesabından, “Çiftçilerimize hayırlı ve bereketli olsun” ifadeleriyle yaptığı paylaşımda, Yağlı Tohumlu Bitkiler Desteği kapsamında 2 milyar 963 milyon 2 bin lira, Katı Organik Gübre Desteği kapsamında 195 milyon 77 bin lira, Kırsal Kalkınma Desteği kapsamında 8 milyon 900 bin lira, Sertifikalı Tohum Üretim Desteği kapsamında 6 milyon 308 bin lira, Hububat-Baklagil ve Dane Mısır Desteği kapsamında 2 milyon 13 bin lira ve Hayvan Gıda Kaynakları Desteği kapsamında 1 milyon 374 bin lira olmak üzere toplamda 3 milyon 176 milyon 677 bin liralık tarımsal destek ödemelerinin bugünden itibaren çiftçilerin hesaplarına aktarmaya başladıklarını kaydetti.


Bakan Kirişci’nin paylaşımında yer verdiği grafiğe göre, Yağlı Tohumlu Bitkiler Desteği ödemesi T.C. kimlik numarasının son hanesi 0 ile 2 ve vergi kimlik numaralarının son hanesi 0,1,2,3,5,7,9 olan çiftçilere 13 Mayıs saat 18.00’den sonra, T.C. kimlik numarasının son hanesi 4 ve vergi kimlik numaralarının son hanesi 4 olan çiftçilere 20 Mayıs saat 18.00’den sonra ve T.C. kimlik numarasının son hanesi 6 ile 8 ve vergi kimlik numarasının son hanesi de 6 ile 8 olan çiftçilere 27 Mayıs saat 18.00’den sonra hesaplara yatırılacak.


Aynı grafiğe göre, Katı Organik Gübre Desteği ödemesi T.C. kimlik numarasının son hanesi 0 ile 2 ve vergi kimlik numarasının son hanesi 0,1,2,3,5,7,9 olan çiftçilere 13 Mayıs saat 18.00’den sonra, T.C. kimlik numarasının son hanesi 4,6,8 ve vergi kimlik numarasının son hanesi 4,6,8 olan çiftçilere 20 Mayıs 18.00’den sonra yapılacak.


Diğer destek ödemeleri ise bugün saat 18.00’den itibaren çitçilerin hesaplarına aktarılacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Karacasu’da ’Benim Ormanım Temiz’ etkinliğiyle orman yangınlarına dikkat çekildi Aydın’ın Karacasu ilçesinde, orman yangınlarının önlenmesi ve çevrenin korunması adına Karacasu Atatürk İlkokulu 4. sınıf öğrencileri ve Karacasu Şehitleri Ortaokulu 5. sınıf öğrencileri, ’Benim Ormanım Temiz’ etkinliği kapsamında bir araya gelerek Dedebağ mevkiinde bulunan ormanlık alandaki çöpleri topladı. Türkiye’de son yıllarda artan orman yangınlarının önlenmesi ve muhtemel yangın sayılarının ve şiddetinin düşürülerek çevreye olan zararın en aza indirilmesi amacıyla çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda Karacasu’daki Atatürk İlkokulu öğrencilerine yönelik düzenlenen etkinlik kapsamında öğrencilere, ormanların korunması ve yangınların önlenmesi konularında bilgilendirme yapıldı. ’Orman Benim, Çöp Atmam, Yangını Önlerim’ sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler, çevrelerine duyarlılık kazanarak ormanların korunmasına katkıda bulundu. Karacasu Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, "Ülkemizde orman yangınlarının önlenmesi ve muhtemel yangın sayılarının ve şiddetinin düşürülerek çevreye olan zararın en aza indirilmesi amacıyla ’Benim Ormanım Temiz’ etkinliği kapsamında ’Orman Benim, Çöp Atmam, Yangını Önlerim’ sloganıyla İlçemiz Atatürk İlkokulu 4. sınıf öğrencileri ve Karacasu Karacasu Şehitleri Ortaokulu 5. sınıf öğrencilerinin katılımıyla Dedebağ mevkiinde bulunan ormanlık alandaki çöpler toplandı" ifadelerine yer verildi.
İstanbul Trendyol Süper Lig: İstanbulspor: 0 - Adana Demirspor: 1 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında İstanbulspor, Adana Demirspor’u konuk ediyor. Mücadelenin ilk yarısı Adana Demirspor’un 1-0’lık üstünlüğüyle sonuçlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 10. dakikada Manev’in savunmanın arkasına attığı uzun pasta ceza sahası içi sağ tarafında İsmail Çokçalış’ın kontrol edip içeri çevirdiği topa altıpas içerisinde Yusuf Barasi’nin diziyle yaptığı dokunuşta meşin yuvarlak filelere gitti. 0-1 20. dakikada savunmanın kaptırdığı topta araya giren Yusuf Barasi, topla birlikte ceza sahasına girip sağ çaprazdan yaptığı vuruşta kaleci Mücahit Serbest’in kurtarışında meşin yuvarlak oyun alanına döndü. 23. dakikada sağ kanattan Sambissa’nın yaptığı ortada penaltı noktası üzerinde Loshaj’ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta çıktı. 29. dakika Sambissa’nın pasında sol kanatta topla buluşan Mamadou, ceza yayı sol tarafına kadar ilerleyip yerden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak yakın kale direğine çarpıp oyuna alanına döndü. 34. dakikada savunmanın kaptırdığı topta araya giren Yusuf Erdoğan’ın ceza yayı sağ tarafından yaptığı vuruşta kaleci Mücahit Serbest’in müdahalesi sonrası ceza sahası içi sol çaprazda topu önünde bulan Mendoza, kaleye yüzünü dönerek yaptığı vuruşta meşin yuvarlak yandan auta gitti. Hakemler: Buğra Taşkınsoy, Mehmet Salih Mazlum, Ali Can Alp İstanbulspor: Mücahit Serbest, Duhaney, Mehmet Yeşil, Simon Deli, Coly, Ali Yaşar, Vorobjovas, Loshaj, Sambissa, Mamadou, Emir Kaan Gültekin Yedekler: Murat Eser, Vefa Temel, Emir Vuruşaner, Özcan Şahan, Okan Erdoğan, Tunahan Şamdanlı, Baran Vardar, Traore, Eren Arda Şan, Jackson Teknik Direktör: Osman Zeki Korkmaz Adana Demirspor: Magomedaliev, İsmail Çokçalış, Manev, Abdulsamet Burak, Mohammadi, Maestro, Michut, Mendoza, Yusuf Barasi, Yusuf Erdoğan, Balotelli Yedekler: Yılmaz Aktaş, Deniz Eren Dönmezer, Tayfun Aydoğan, Alioui, İzzet Çelik, Aymbetov, Burhan Ersoy, Dorukhan Toköz, Ozan Demirbağ, Fougeu Teknik Direktör: Hikmet Karaman Gol: Yusuf Barasi (dk. 10) (Adana Demirspor) Sarı kart: Balotelli (Adana Demirspor)