GÜNDEM - 02 Şubat 2026 Pazartesi 13:32

"Bakanlık Narin Güran cinayetine aylar sonra müdahil oldu" iddiasına yalanlama

A
A
A
"Bakanlık Narin Güran cinayetine aylar sonra müdahil oldu" iddiasına yalanlama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bazı basın ve yayın organlarında "Bakanlık Narin Güran cinayetine aylar sonra müdahil oldu" şeklinde yer alan haberleri yalanladı.


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bazı basın ve yayın organlarında "Bakanlık Narin Güran cinayetine aylar sonra müdahil oldu" şeklinde yer alan haberlere ilişkin resmi sosyal medya hesaplarından açıklama yayınladı. Bakanlık, bazı gazetelerde yer alan söz konusu haberlerin kesinlikle gerçeği yansıtmadığını, yalan haber olduğunu ve yasal hakların sonuna kadar kullanılacağını açıkladı.



Bakanlık tarafından paylaşılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:


"Bazı gazetelerde yer alan söz konusu yalan haber kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. İlgili gazeteler bakanlığımızın dava sürecine müdahil olduğu yönündeki haberleri geçmişte sıklıkla yapmışlardır. Bilindiği üzere, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos 2024 tarihinde kaybolan ve aramaların 19’uncu gününde cansız bedeni bulunan minik yavrumuz Narin Güran tüm ülkeyi derinden etkilemiş, milletimizi yasa boğmuştur. Bakanlık olarak avukatlarımız, hem 7 Kasım 2024 tarihinde başlayan davaya hem de konuyla bağlantılı olarak açılan ikinci davaya müdahil olarak tüm aşamada etkili bir şekilde savunmalarını gerçekleştirmiş, Narin’i hayattan koparan kişi veya kişilerin en ağır cezayı almaları için gerekli mücadeleyi vermiştir. Söz konusu haberin dün sosyal medyada yer alması üzerine kendileri ile irtibata geçilmiş ve bir hata olduğunu kabul edip haberi yayından kaldırmışlardır. Buna rağmen bugün, ‘Bakanlık aylar sonra müdahil oldu’ şeklindeki haberlerin tekrar servis edilmesi ne etik ne de basın meslek ilkeleriyle örtüşmektedir. Böylesine hassas bir konuda gerçeği yansıtmayan, Bakanlığımızı karalamak amacıyla yapılan bu tip yalan haberlere itibar edilmemesi önemle rica olunur. Bakanlık olarak hiçbir talep beklemeden ve taraflarının kim olduğuna bakmadan tüm şiddet ve istismar davalarına müdahil olmaya ve mağdurların yanında yer almaya devam edeceğiz. Söz konusu yalan haberle ilgili yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız."


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Başkan Eray Erdem’den turizm ve tarımda uluslararası hamle Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında oluşturulan Türkiye heyeti ile birlikte Mısır’da temaslarda bulunan Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Eray Erdem, Mısır’ın önemli liman kentlerinden Marsa Matrouh’ta yer alan Marsa Matrouh Ticaret Odası ile turizm ve tarım alanlarını kapsayan iş birliği protokolüne imza attı. Başkan Erdem, "Bu iş birliği Alanya’mız ve iş dünyamıza hayırlı olsun. İmzaladığımız protokol kapsamında inşallah iş insanlarımız önümüzdeki süreçte önemli iş birliği fırsatları yakalayacak" dedi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında oluşturulan Türkiye heyeti ile birlikte Mısır’da temaslarda bulunan Başkan Erdem, iki ülke iş dünyası arasındaki ilişkileri güçlendirmeyi hedefleyen önemli görüşmeler de gerçekleştirdi. Mısır temasları ile ilgili olarak bir açıklama yapan Başkan Erdem şunları söyledi: "Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında oluşan Türkiye heyetimiz ile birlikte Mısır Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu’nun ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye-Mısır Oda ve Borsalar İş Birliği Forumu’na katıldık. Mısır Maliye Bakanı Ahmed Kouchouk’un çevrim içi katıldığı toplantıda; Türkiye Cumhuriyeti Kahire Büyükelçisi Salih Mutlu Şen, Mısır Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu Başkanı Ahmet Al Wakil’in de yer aldığı toplantıda iki ülke arasındaki iş birliği temaslarını ele aldık. Toplantı sonunda ise Mısır’ın önemli liman kentlerinden olan Marsa Matrouh da yer alan Marsa Matrouh Ticaret Odası ile turizm ve tarım alanlarını kapsayan iş birliği protokolü imzaladık. Marsa Matrouh Ticaret Odası Başkanımız Sayın Kassem Taher Eissa ile imzaladığımız protokol ile Alanya’mızda faaliyet gösteren iş insanlarımız ile Mısır’da faaliyet gösteren iş insanlarımızın özellikle turizm ve tarım sektörlerinde yeni yatırım ve iş birliği fırsatları oluşturmayı hedefliyoruz.Türkiye–Mısır ekonomik ilişkilerine ve Alanya iş dünyasının dış ticaret hacmine önemli katkılar sunacağına inandığımız anlaşmamız Alanya’mıza ve iş dünyamıza hayırlı uğurlu olsun."
Ankara Şehitlik Ortakolu, tabuta sığmayan şehit Selçuk Paker’in annesini konuk etti Milli Eğitim Bakanlığı’nca 2025-2026 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi, okullarda ‘Bayrak Sevgisi’ teması kapsamında yürütülecek eğitim ve farkındalık çalışmalarıyla başladı. Öğrencilere milli değerlerin kazandırılması, bayrağa ve milli birlik duygusuna yönelik farkındalığın artırılması hedeflenen proje kapsamında eğitim kurumlarında çeşitli etkinlikler ve bilgilendirici faaliyetler düzenlendi. Ankara’nın Mamak ilçesinde Şehitlik Ortaokulu’nda düzenlenen etkinliğe ’Tabuta sağmayan şehit’ olarak bilinen Şehit Selçuk Paker’in annesi Sevgi Daşdemir de katıldı. Ankara’nın Mamak ilçesinde Şehitlik Ortaokulu’nda da ’Bayrak sevgisi’ teması ile düzenlenen etkinlikle 2025-2026 eğitim öğretim yılının ikinci dönemine başlandı. "İlk dersimiz bayrak sevgisi" kapsamında okulumuzda anlamlı bir program gerçekleştirildi. İlçe Millî Eğitim Müdürü Ahmet Gençtürk ve Şube Müdürü Muhammed Yılmaz’ın katılımlarıyla düzenlenen programda, öğrencilere bayrak sevgisi ve vatan bilinci kazandırmaya yönelik etkinlikler yapıldı. Program kapsamında okul koridorları ve sınıflar bayraklarla süslendi. 2016’da Diyarbakır Sur’daki Hendek operasyonlarında teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen ve ’Tabuta sağmayan şehit’ olarak bilinen Şehit Selçuk Paker’in annesi Sevgi Daşdemir düzenlenen etkinliğe katıldı. Şehit annesine çiçek takdim edilerek şehidin aziz hatırası saygı ve minnetle anıldı. Etkinliğin devamında 5/E sınıfına girilerek Hümeyra Çelik öğretmenin bayrak sevgisi konulu dersi dinlendi. Derste, Türk bayrağının milletimiz için taşıdığı anlam ve önemi vurgulandı. Program, öğrencilerimizin bayrağımıza ve vatanımıza olan bağlılıklarını pekiştiren duygu dolu anlara sahne oldu.