ASAYİŞ - 26 Mart 2026 Perşembe 20:46

Başkent’te vatandaşları restorana çağırıp fahiş hesap ödeten 7 kişi gözaltına alındı

A
A
A
Başkent’te vatandaşları restorana çağırıp fahiş hesap ödeten 7 kişi gözaltına alındı

Ankara’da sosyal medya uygulaması üzerinden tanıştıkları vatandaşları restorana çağırıp fahiş hesap ödeten 7 kişi gözaltına alındı.


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medya üzerinden kurulan tuzakla vatandaşları restorana çağırıp fahiş hesap ödeten kadınlar olduğu ihbarı üzerine soruşturma başlattı. Başsavcılığın koordinesinde Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekiplerince yapılan çalışmada, bir mağdurun sosyal medya uygulaması üzerinden tanıştığı bir kadınla buluştuğu ve ardından söz konusu mekâna götürüldüğü tespit edildi. İddiaya göre vatandaşın bilgisi ve talebi dışında masaya yüksek fiyatlı ürünler getirilerek, çiçek satıldı. Kısa süre sonra gelen fahiş fiyatlı hesaba itiraz eden müşteki iddiaya göre tehdit edilince ödeme yapmak zorunda kaldı. Gasp Büro Amirliği ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda sosyal medya üzerinden müştekileri tuzağa düşüren 2 kadın ve götürdükleri mekanda beraber hareket ettikleri tespit edilen biri kadın 5 şüpheli olmak üzere toplam 7 kişi, yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheliler, emniyetteki işlemleri sonrasında adli makamlara sevk edildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Montuyla ayakkabısını çıkarıp kot ve atletle denize giren genç boğuldu Antalya’da montu ile ayakkabısını çıkarıp, kot ve atletle denize giren genç, kıyıdan yaklaşık 10 metre açıkta boğularak hayatını kaybetti. Kıyıya çıkartılan gencin üzerinden kimlik çıkmayınca deniz polisi dalgıçları su altında kimlik aradı. Olay, saat 17.30 sıralarında dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’nin Muratpaşa ilçesindeki kısmında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kıyafetleriyle sahile gelen 20-25 yaşlarındaki bir genç, ayakkabı, mont ve çoraplarını çıkarıp üzerinde kot ve atletiyle denize girdi. Kayalık alanda kıyıdan yaklaşık 10 metre açılan gencin çırpındığını gören iki genç, durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. Genç suyun içinde gözden kaybolurken, bölgeye deniz polisi, sahil güvenlik ve sağlık ekipleri sevk edildi. Denizde araştırma yapan ekipler, su altında genci hareketsiz halde bulup karaya çıkardı. Sağlık ekipleri, yaptıkları kontrolde gencin hayatını kaybettiğini belirledi. Dalgıçlar sualtında kimlik aradı Karadaki eşyalarında kimliğine rastlanılmayan gencin cüzdan ve kimliğini bulmak için deniz polisi dalgıçları su altı taraması yaptı. Taramada herhangi bir ize rastlanılmazken, gencin cenazesi olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmalarının ardından otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. "5 dakika sonra çırpınmaya başladı" Gencin boğulma tehlikesi geçirdiğini görünce 112 Acil Çağrı Merkezini aradığını belirten Muhammet Akyürek, "Girdikten 5 dakika sonra çırpınmaya başladı ve suya daldı. Etraftakileri uyarmaya çalıştık ama gelen olmayınca sahil güvenliği aradık" dedi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.