GENEL - 21 Temmuz 2019 Pazar 09:31

Büyükşehir zabıtası atıkla mücadelesini sürdürüyor

A
A
A
Büyükşehir zabıtası atıkla mücadelesini sürdürüyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, Başkent’in birçok noktasında gelen ihbarları değerlendirerek, atık, çöp ve hurda ile mücadelesine devam ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, Başkent’in birçok noktasında gelen ihbarları değerlendirerek, atık, çöp ve hurda ile mücadelesine devam ediyor.


Zabıta ekipleri, Çankaya ilçesindeki Çaldağı mevkisinde izinsiz kağıt ve hurda toplayıcılarının depolama alanı olarak kullandığı bölgede temizlik operasyonu gerçekleştirdi. Çaldağı mevkisinde toplanan atıkların çadır ve barakalarda biriktirilmesi ve çevreye ağır kokunun yayılması üzerine harekete geçen zabıta ekipleri, vatandaşların ihbarlarının önemine dikkat çekti. Büyükşehir zabıtası, halk ve çevre sağlığını tehdit eden ve güvenlik riskleri oluşturan kağıt, plastik, hurda ve ambalaj atıklarının depolandığı alanları kaldırarak, tahliye etti.



30 kamyon atık geri dönüşüme gitti


Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, Fen İşleri Daire Başkanlığı ile Karapınar Mahallesi Çaldağı Zabıtası ekipleriyle koordineli bir şekilde yürütülen operasyonla izinsiz kağıt ve hurda toplayıcılarının depolama alanları tespit edildi. Ankara Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Mahalli Çevre Kurulunun kararına aykırı lisanssız ve izinsiz bir şekilde kağıt, plastik ambalaj atıkları ile hurda niteliğinde bulunan geri kazanılabilir atıkları depolayan, toplayan, ayrıştıran ve biriktiren kişilere müdahale eden ekipler, 150’ye yakın çadır ve barakayı kaldırdı. Bölgeden çıkarılan yaklaşık 30 kamyon atık malzeme, geri dönüşüm için Büyükşehir Belediyesi Çöp Ayrıştırma Merkezine taşındı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.