POLİTİKA - 28 Şubat 2026 Cumartesi 21:02

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "İsrail ve ABD’nin İran’ı hedef alan saldırılarını ve İran’ın Körfez’deki başlattığı saldırıları kabul edilemez buluyoruz"

A
A
A
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "İsrail ve ABD’nin İran’ı hedef alan saldırılarını ve İran’ın Körfez’deki başlattığı saldırıları kabul edilemez buluyoruz"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Diplomatik görüşmeler sürerken İsrail ve ABD’nin İran’ı hedef alan saldırılarını ve İran’ın Körfez’deki dost ve kardeş ülkelere yönelik başlattığı saldırıları kabul edilemez buluyoruz" dedi.


Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, İsrail ve ABD’nin İran’ı hedef alan İran’ın ise Körfez’deki ülkelere yönelik başlattığı saldırılara ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Yılmaz, "Diplomatik görüşmeler sürerken İsrail ve ABD’nin İran’ı hedef alan saldırılarını ve İran’ın Körfez’deki dost ve kardeş ülkelere yönelik başlattığı saldırıları kabul edilemez buluyoruz. Türkiye olarak, bölgesel ve küresel istikrarı tehdit eden çatışmaların ve insani yıkımların daha fazla yaşanmaması için muhataplarımızla an be an iletişim halindeyiz. Sorunların diplomasi ile çözüldüğü, istikrar içinde refahını artıran bir bölge için çaba sarf ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz. Tarafları en kısa sürede diplomasi masasına dönmeye, sorunları müzakere ederek aşmaya davet ediyoruz. Bu yönde atılacak adımlara, daha önce olduğu gibi bugün de yapıcı bir yaklaşımla katkı vermeye hazırız" ifadelerini kullandı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Trendyol 1. Lig: Ankara Keçiörengücü: 2 - Amed Sportif Faaliyetler: 2 Trendyol 1. Lig 28. hafta maçında Ankara Keçiörengücü, evinde Amed Sportif Faaliyetler ile 2-2 berabere kaldı. Maçtan dakikalar 8. dakikada ceza sahası sağ çaprazdan Hüseyin’in pasında Diouf, topu filelerle buluşturdu. 1-0 17. dakikada Oğuzhan’ın ortasında ceza sahası içinde topla buluşan Diagne, meşin yuvarlak ağlara yolladı. 1-1 28. dakikada sağ taraftan kullanılan taçta topla buluşan Ezeh’in vuruşunda meşin yuvarlak direkten döndü. 29. dakikada Dimitrov’un sol kanattan ortasında topu kontrol eden Cem, son çizgiye inip pasını Moreno’ya aktardı. Bu oyuncunun şutunda top ağlara gitti. 1-2 79. dakikada sağ kanattan Ali Dere’nin kullandığı köşe atışında Diouf’un kafayla arka direğe gönderdiği topu Roshi, filelere gönderdi. 2-2 Stat: Aktepe Hakemler: Oğuzhan Çakır, Harun Reşit Güngör, Mehmet Ali Vardar Ankara Keçiörengücü: Emre Satılmış, Abdullah Çelik, Oğuzcan Çalışkan, Ali Dere, Hakan Bilgiç (Enes Yılmaz dk. 69), İshak Karaoğul, İbrahim Akdağ, Hüseyin Bulut, Odise Roshi Francis Ezeh, Mame Diouf Yedekler: Aykut Özer, Ali Akman, Wellington, Andre Sitoe, Eren Sami Poyraz, Mansur Acet, Ousmane Diaby, Süleyman Luş, Alper Burak Duman Teknik Direktör: Yalçın Koşukavak Amed Sportif Faaliyetler: Erce Kardeşler, Oleksandr Syrota, Mehmet Yeşil, Oğuzhan Matur (Hasan Ali Kaldırım dk. 41), Mehmet Murat Uçar, Sinan Kurt, Cem Üstündağ (Tarkan Serbest dk. 46), Daniel Moreno (Felix Afena-Gyan dk. 81), Zdravko Dimitrov (Emrah Başsan dk. 81), Diaa Sabi’a (Florent Hasani dk. 86), Mbaye Diagne Yedekler: Abulsamed Damlu, Atakan Müjde, Kahraman Demirtaş, Celal Hanalp, Ayaz Arslan Teknik Direktör: Mesut Bakkal Goller: Mame Diouf (dk. 8), Odise Roshi (dk. 79) (Ankara Keçiörengücü), Mbaye Diagne (dk. 17), Daniel Moreno (dk. 28) (Amed Sportif Faaliyetler) Sarı kartlar: Cem Üstündağ (Amed Sportif Faaliyetler), Francis Ezeh, Oğuzcan Çalışkan (Ankara Keçiörengücü)