GÜNDEM - 26 Aralık 2024 Perşembe 14:07

Eğitim Gücü Sen Balıkesir’deki servis kazası için Teftiş Kuruluna başvuruda bulundu

A
A
A
Eğitim Gücü Sen Balıkesir’deki servis kazası için Teftiş Kuruluna başvuruda bulundu

Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası (Eğitim Gücü Sen) Genel Başkanı Oğuz Özat, Balıkesir’deki okul servis kazasıyla ilgili şartname ve ihale ile servis noktasında suistimaller olup olmadığının araştırılması için Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kuruluna başvuruda bulunduklarını açıkladı.


Eğitim Gücü Sen Genel Başkanı Özat, Balıkesir’deki okul servis kazasıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Balıkesir’de meydana gelen ve öğrencilerimizin de içinde bulunduğu servis kazasını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın böylesi trajik bir olayla karşı karşıya kalması hepimizi derinden yaralamıştır. Yaşanan üzücü trafik kazasına bir okul servis otobüsü karıştı ve birçok öğrenci hayatını kaybetti, pek çok öğrenci de yaralandı. İlk gelen bilgiler oldukça endişe verici olup, kazanın detayları hakkında bazı ciddi iddialar ortaya atılmıştır. İlgili servis otobüsünün kaçak olduğu ve şartnameye aykırı olarak iki farklı okulun öğrencilerini taşıdığı tespit edilmiştir. Bu nedenle hız yaptığı, okul servis yönetmeliği ve şartnameye uygun koltuk, kemer ve diğer güvenlik ekipmanlarının bulunmadığı belirlenmiştir. Bu eksiklikler maalesef bu kadar çok çocuk ölümüne ve yaralanmasına neden olmuştur. Ayrıca şoförün farklı bir kişi olduğu, plakanın ve otobüsün ihalede gösterilen araç olmadığı tespit edilmiştir. İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile ilgili okul müdürlüğünün bu duruma göz yumduğu iddiaları tarafımıza ulaşmıştır. Teyitli bilgilerimiz mevcut olup, bu iddiaları il başkanlığımız araştırmaktadır. Mağdur öğrenci ailelerine bize ulaştıkları takdirde gerekli avukat ve hukuki destek sendikamız tarafından ücretsiz olarak verilecektir. Kazanın ilgili şartname ve ihale ile servis noktasında suistimaller olup olmadığının araştırılması için Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kuruluna başvuruda bulunduk. Vefat eden çocuklarımızın ailelerine Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralanan çocuklarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Kardan dolayı mahsur kalanlara kumanya desteği Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara kumanya desteği yapıldı. Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara yönelik yardım çalışmalar, Van Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü koordinasyonunda aralıksız devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın aksadığı güzergâhlarda mahsur kalan araçlarda bulunan vatandaşlara, AFAD arama kurtarma ekipleri ile Hayrat Arama Kurtarma ekibi tarafından gıda ve sıcak içecekten oluşan kumanya yardımı ulaştırıldı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sahada görev yapan ekipler, ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. AFAD koordinesinde; emniyet, jandarma, karayolları, Kızılay, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalarda, vatandaşların can güvenliği öncelikli tutuldu. Olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürmesi nedeniyle ekipler 7-24 görevinin başında. Yetkiler tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, yapılan meteorolojik ve resmi uyarıları dikkate almaları ve güncel yol durumunu takip etmeleri konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Karla mücadele ve yardım çalışmalarımız hava şartları normale dönene kadar kesintisiz şekilde devam edecektir" denildi.